tubbs Skrevet 25. april 2006 Skrevet 25. april 2006 jeg kjøper min på Ica. Tror jeg betalte 52 kr boksen sist.Gir 4 liter ferdig melk. Altså rundt 2,50 kr dyrere pr. liter enn H-melk. Og det er jo helt klart noe man kan leve med Siter
bonnskij89 Skrevet 25. april 2006 Skrevet 25. april 2006 Smaker tørrmelk det samme som vanleg melk? Siter
jarle Skrevet 25. april 2006 Skrevet 25. april 2006 de påstår det på pakka selv bruker eg tørrmelk mest til å lage stridsrasjoner med,,, som militærnekter har eg visst et helt annet forhold til det enn kompisene mine... frokostblanding, tørrmelk, kanel, og varmt vann,,, det er lett å få ned når det er kaldt ute godt med noe annet enn frosne skiver synes eg... tror dette er omtrent akkurat det samme som frokosten til Real Turmat, men til en litt hyggeligere pris! Siter
Gjest Fjellfinn Skrevet 25. april 2006 Skrevet 25. april 2006 de påstår det på pakka selv bruker eg tørrmelk mest til å lage stridsrasjoner med,,, som militærnekter har eg visst et helt annet forhold til det enn kompisene mine... frokostblanding, tørrmelk, kanel, og varmt vann,,, det er lett å få ned når det er kaldt ute godt med noe annet enn frosne skiver synes eg... tror dette er omtrent akkurat det samme som frokosten til Real Turmat, men til en litt hyggeligere pris! Så fint Noe å starte dagen med etter en støl natt i telt kanskje? Jeg synes Reals frokost er god, men altså noe dyr. Har derfor blandet meg noe havregrøt "guffe" med havregryn, sukker, kanel, rossiner og Viking tørrmelk. Har du en helt detaljert oppskrift som du kan dele med oss ? Siter
jarle Skrevet 25. april 2006 Skrevet 25. april 2006 1. finn fram et passelig trau, dette kan f eks være kaffekjelen hvis du er gramjeger, eller noe helt annet! det bør fortrinnsvis være vanntett og romme et dugelig måltid! 2. finn fram frokostblandingen, hell i trauet! passelig mengde tar du på øyemål... så kan du jo legge til fine ting man også kan bruke i havregrøt; rosiner, nonstop, sukker, mango, appelsin, vannmelon, anything,,, ta det du har 3. kanel og tørrmelkpulver blander du kanskje på forhånd, siden du ikkje drikker melk på tur likevel (ikkje eg iallfall). ha det i noe tett,,, en flaske f eks... 4. hiv på en passelig mengde, også her bruker du det medbrakte øyemålet, et halvliters øyemål pleier å passe bra til de fleste turforemål 5. selve prikken over i'en er selvsagt det varme vannet, det trenger ikkje å koke, da blir det bare brent tunge! hiv på så du får en passe konsistens på alt... trauet med varm mat bruker du no til å holde deg varm på fingrene mens du spiser... har du trau med lokk, kan du jo blande en ny ladning så det er klart til lunsj Siter
Robinson Skrevet 26. april 2006 Skrevet 26. april 2006 Jeg bruker morsmelk erstatning istedet for vanlig tørrmelk. Jeg synes den er bra og den finnes i alle butikker. Og for ordens skyld: Morsmelk erstatning kommer ikke fra pupp. Siter
Nobody Skrevet 16. juni 2009 Skrevet 16. juni 2009 Jeg vet dette er en gammel post men er det noen som har et bilde av tørrmelk produktet, så blir det litt lettere, for jeg skal i butikken og handle til en lang tur?? Siter
borgern Skrevet 16. juni 2009 Skrevet 16. juni 2009 Den jeg har heter Viking Tørrmelk. Er en pakke med en del gulfarge så vidt jeg husker. I butikk jeg handler står den samme sted som bakevarer. Siter
josteink Skrevet 17. juni 2009 Skrevet 17. juni 2009 Plar stå ved bakevarer, ikkej alle butikker som har. Siter
rotehodet Skrevet 17. juni 2009 Skrevet 17. juni 2009 jeg må nesten føye til: viking tørrmelk har jeg store problemer med å få i meg. de første gangene fikk jeg store brekningsfornemmelser. nå begynner det å bli bedre, men dog.... det er ikke akkurat som iskald tine skummet melk, som jeg kan drikke over en liter av om dagen Siter
borgern Skrevet 17. juni 2009 Skrevet 17. juni 2009 Aldri drukket det, bruker det kun til matlaging. Noen pastaposer etc som man skal blande i melk, da fungerer det fint meed tørrmelk. Siter
Kenneth Osen Skrevet 17. juni 2009 Skrevet 17. juni 2009 det er ikke akkurat som iskald tine skummet melk, som jeg kan drikke over en liter av om dagen Nå er no ikke dette melk, men vann med fargetilsetning H-melk da snakker vi MELK Siter
Kakachka Skrevet 17. juni 2009 Skrevet 17. juni 2009 Obs pleier ha tørrmelk. Står vel sammen med bakervarer som tidl. nevnt. Siter
REs Skrevet 18. juni 2009 Skrevet 18. juni 2009 Jeg bruker også en del havregrøt til frokost. Det finnes en variant med eple og kanel som er veldig bra. Ellers har jeg kjøpt inn en kartong med havregrøt i porsjonspakninger fra Møllerens. Disse skal bare røres ut i varmt vann. Ikke så mye næring i en pakke, men da er det bare å ta flere. Møllerens havregrøt synes jeg er den beste av de som selges i porsjonspakker, men de selges ikke i vanlige butikker bare gjennom slike storkjøkkenleverandører eller engrosforhandlere. Kontakt Møllerens så kan de fortelle nermeste stedet hvor du får kjøpt dem. (Stykkpris ca. kr.4,-) Siter
Nobody Skrevet 18. juni 2009 Skrevet 18. juni 2009 Jeg prøve å drikke det i dag.. Men ble litt uvell etterpå Men, noen som har prøvd det til Havregryn og så med sukker på ? Siter
afe Skrevet 19. juni 2009 Skrevet 19. juni 2009 Jeg prøve å drikke det i dag.. Men ble litt uvell etterpå Men, noen som har prøvd det til Havregryn og så med sukker på ? Eg brukte turrmjølk på havregrynsblandinga for mange år sidan. Men så fann eg ut at det var like godt utan turrmjølk. Så no brukar eg bare vatn. Varmt vatn om vinteren og kaldt vatn om sumaren. Siter
rotehodet Skrevet 19. juni 2009 Skrevet 19. juni 2009 Jeg prøve å drikke det i dag.. Men ble litt uvell etterpå Men, noen som har prøvd det til Havregryn og så med sukker på ? velkommen i klubben øvelse gjør mester tror jeg, smaken er i hvertfall ikke så djevelskt vond i dag som de var første gangene. selv bruker jeg axa go`morgen frukt - da får man i seg litt annet enn bare havre, og smaken er etter mitt skjønn bedre med rosiner og tørket frukt. Siter
Jennypenny Skrevet 22. juli 2009 Skrevet 22. juli 2009 En veldig lett måte å lage ferdigblanding selv på er: X antall dagsrasjoner små havregryn (1 kg rekker til ca 10-12 porsjoner hvis man er glad i grøt....) + 2 spiseskjeer tørrmelk x X porsjoner + tørket frukt i biter + 1 ts kanel x X porsjoner (+ litt sukker) = lett og grei blanding. Tilsett kun kokende vann på tur. Jeg foretrekker Bjørns små havregryn (økologiske) og forslag til tørket frukt: rosiner, mango, pære, jordbær, eple, ananas, aprikoser, tranebær, blåbær. Frukt kan man tørke selv, eller kjøpe En kjempegod leverandør av tørket frukt er tropical whoolefoods (uten sukker og kons. midler), som selges fra www.friendsfairtrade.no. Og Urtekram som man finner i mange velassortere butikker. Siter
J.S Skrevet 1. desember 2010 Skrevet 1. desember 2010 Jeg bruker morsmelk erstatning istedet for vanlig tørrmelk. Jeg synes den er bra og den finnes i alle butikker. Og for ordens skyld: Morsmelk erstatning kommer ikke fra pupp. får man det i pulver Siter
bolletog Skrevet 2. desember 2010 Skrevet 2. desember 2010 Om du har litt samvittighet så vær obs på at nestle (vanligvis den produsenten av tørrmelk du finner i butikken) ikke akkurat er det mest etiske selskap som finnes der ute. Ikke det at jeg bryr meg så veeeldig om hva som er etisk riktig når jeg handler, men etter å ha lest og sett litt på you tube om nestle så fikk jeg faktisk ikke lyst å handle noen mer med nestle logoen på varen! http://www.corporatewatch.org.uk/?lid=240 http://en.wikipedia.org/wiki/Nestl%C3%A9_boycott selvfølgelig skal en være kritisk til det som er skrevet på nettet Siter
kakafonisk Skrevet 2. desember 2010 Skrevet 2. desember 2010 At Nestle ikke er helt stuerene er et problem ja. Men hva skal man gjøre når det bare er Nestle som selger tørrmelk? Hadde det funnes alternative produsenter hadde det vært det beste, men slik er det dessverre ikke. Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.