Jimbor Skrevet 8. juni 2016 Del Skrevet 8. juni 2016 Har gått helt tom for ideer hvor jeg kan få kjøpt egge pulver. Please help me! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Populært innlegg +Tom42 Skrevet 8. juni 2016 Populært innlegg Del Skrevet 8. juni 2016 (endret) 6 timer siden, Jimbor skrev: Har gått helt tom for ideer hvor jeg kan få kjøpt egge pulver. Please help me! No problem. Lag det selv! 1. Kjøp en grillbakke i butikken (må være tett) 2. Pisk sammen x egg i en bolle. Vei blandingen. 3. Hell blandingen i grillbakken 4. Still stekeovnen på ca 40 grader. (Jeg bruker varmluft) 5. Sett inn bakken og fordel blandingen. Sett en sleiv i åpningen slik at fuktigheten kommer ut. 6. Etter noen timer, (et meget vidt begrep) begynner eggene å tørke. Jeg skyver forsiktig på blandingen med en stekespade etter behov. 7. Når blandingen er helt tørr, ta den ut. La den bli avkjølt. Test at den er tørr nok. Putt en bit i en zip plastpose. Kommer det konens på innsiden er blandingen fremdeles fuktig. Når du tar den ut av bakken er den i meget grov tilstand. 8. Jeg bruker en hurtigmixer for å få den i pulverform. 9. Deretter veier jeg pulveret, og legger det i plastposer. Vet du vekten, vet du også hvor mange tørkede egg du har i hver pose. 10. Gjør en test på hvor mye vann du må tilføre blandingen. Rundt regnet finner du hvor mye vann du må tilsette ved å se hvor mye lettere eggene har blitt. Ta en test i heimen før du drar av sted. Kykkeliky. Bilde 1. Jeg bruker bare mattørken til løk og gulrot. Denne setter jeg ut i garasjen fordi lukten av løk blir for sterk for inneklimaet. Egg, og bønner i tomat tørker jeg i stekeovnen på ca 40 grader. Bildet 2 viser eggene ferdig tørket Bilde nr 3 viser hvor effektivt det er med hensyn til vekt å tørke. Se hva 8 løk blir. Eggeproduktet har jeg knust grovt, men den har ingen jevn konsistens her. Men en omgang i hurtigmixeren gjør susen, og det blir til pulver. Bilde nr 4 viser hva som er i plastposene, og de er merket hvilken dager jeg skal spise de forskjellige. Blandingen løk og gulrot koker jeg ofte sammen med Bergens fiskesuppe. Ingen forbehandling. Etter 10 min koking er de deilige og sprø. Endret 8. juni 2016 av Tom42 Pressisering 16 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jimbor Skrevet 8. juni 2016 Forfatter Del Skrevet 8. juni 2016 TAKK!!! Har aldrig prøvd, men noen gang må være den første. PS jobbet som kjøkkensjef i 20 år men har ikke trengt å tørke egg 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
steingrd Skrevet 8. juni 2016 Del Skrevet 8. juni 2016 Du er helt rå @Tom42 (eller er du tørket og godt hydrert?). Takk for at du tar deg tid til å legge ut detaljerte beskrivelser med bilder, ikke bare her men i mange sammenhenger, helt topp. 6 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ECX Torment Skrevet 8. juni 2016 Del Skrevet 8. juni 2016 mulig det er et dumt spørsmål, men hva er en grillbakke? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
+Tom42 Skrevet 8. juni 2016 Del Skrevet 8. juni 2016 2 timer siden, Jimbor skrev: Har gått helt tom for ideer hvor jeg kan få kjøpt egge pulver. Please help me! No problem. Lag det selv! 1. Kjøp en grillbakke i butikken (må være tett) 2. Pisk sammen x egg i en bolle. Vei blandingen. 3. Hell blandingen i grillbakken 4. Still stekeovnen på ca 40 grader. (Jeg bruker varmluft) 5. Sett inn bakken og fordel blandingen. Sett en sleiv i åpningen slik at fuktigheten kommer ut. 6. Etter noen timer, (et vidt begrep) begynner eggene å tørke. Jeg skyver forsiktig på blandingen med en stekespade etter behov. 7. Når blandingen er helt tørr, ta den ut. La den bli avkjølt. Putt en bit i en zip plastpose. Kommer det konens på innsiden er blandingen ikke tørr nok. 8. Jeg bruker en hurtigmixer for å få den i pulverform. 9. Deretter veier jeg pulveret, og legger det i plastposer. Vet du vekten, vet du også hvor mange egg som er blitt tørket. 10. Gjør en test på hvor mye vann du må tilføre blandingen. Rundt regnet finner du hvor mye vann du må tilsette ved å se hvor mye lettere eggene har blitt. Ta en test i heimen før du drar av sted. Kykkeliky. Bilde 1. Jeg bruker bare mattørken til løk og gulrot. Denne setter jeg ut i garasjen fordi lukten av løk blir for sterk for inneklimaet. Egg, og bønner i tomat tørker jeg i stekeovnen på ca 40 grader. Bildet 2 viser eggene ferdig tørket Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
+Tom42 Skrevet 8. juni 2016 Del Skrevet 8. juni 2016 Sikkert ikke et dumt spørsmål, for nå ble jeg usikker. Derfor omformulerer jeg det hele og mener en slik aluminiumsform som er avbildet. Men, det er faktisk enklere og billigere å ta et dypdykk i fruens kjøkkenskuff og finne frem rullen med aluminiumfolie. Form den etter kantene på stekebrettet, eller gjør dine egne begrensninger, slik at ikke blandingen flyter utover. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jimbor Skrevet 8. juni 2016 Forfatter Del Skrevet 8. juni 2016 Topp! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
whistler Skrevet 8. juni 2016 Del Skrevet 8. juni 2016 1 time siden, Tom42 skrev: No problem. Lag det selv! 1. Kjøp en grillbakke i butikken (må være tett) 2. Pisk sammen x egg i en bolle. Vei blandingen. 3. Hell blandingen i grillbakken 4. Still stekeovnen på ca 40 grader. (Jeg bruker varmluft) 5. Sett inn bakken og fordel blandingen. Sett en sleiv i åpningen slik at fuktigheten kommer ut. 6. Etter noen timer, (et vidt begrep) begynner eggene å tørke. Jeg skyver forsiktig på blandingen med en stekespade etter behov. 7. Når blandingen er helt tørr, ta den ut. La den bli avkjølt. Putt en bit i en zip plastpose. Kommer det konens på innsiden er blandingen ikke tørr nok. 8. Jeg bruker en hurtigmixer for å få den i pulverform. 9. Deretter veier jeg pulveret, og legger det i plastposer. Vet du vekten, vet du også hvor mange egg som er blitt tørket. 10. Gjør en test på hvor mye vann du må tilføre blandingen. Rundt regnet finner du hvor mye vann du må tilsette ved å se hvor mye lettere eggene har blitt. Ta en test i heimen før du drar av sted. Kykkeliky. Bilde 1. Jeg bruker bare mattørken til løk og gulrot. Denne setter jeg ut i garasjen fordi lukten av løk blir for sterk for inneklimaet. Egg, og bønner i tomat tørker jeg i stekeovnen på ca 40 grader. Bildet 2 viser eggene ferdig tørket Blir det grei smak på eggerøra med tørka egg? Også litt spent på tomatbønnene. Blir det bra? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ECX Torment Skrevet 8. juni 2016 Del Skrevet 8. juni 2016 1 time siden, Tom42 skrev: Sikkert ikke et dumt spørsmål, for nå ble jeg usikker. Derfor omformulerer jeg det hele og mener en slik aluminiumsform som er avbildet. Men, det er faktisk enklere og billigere å ta et dypdykk i fruens kjøkkenskuff og finne frem rullen med aluminiumfolie. Form den etter kantene på stekebrettet, eller gjør dine egne begrensninger, slik at ikke blandingen flyter utover. Takker @Tom42 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
+Tom42 Skrevet 8. juni 2016 Del Skrevet 8. juni 2016 4 timer siden, steingrd skrev: Du er helt rå @Tom42 (eller er du tørket og godt hydrert?). Takk for at du tar deg tid til å legge ut detaljerte beskrivelser med bilder, ikke bare her men i mange sammenhenger, helt topp. Jeg rødmer 4 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Svandal Skrevet 8. juni 2016 Del Skrevet 8. juni 2016 Fantastisk tips @Tom42!! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
+Tom42 Skrevet 8. juni 2016 Del Skrevet 8. juni 2016 (endret) 10 timer siden, whistler skrev: Blir det grei smak på eggerøra med tørka egg? Også litt spent på tomatbønnene. Blir det bra? Ingen usmak. Tomatbønnene kan være litt "farlige" fordi de er mildt lakserende. Men kombinasjonen tomatbønner og egg er en grei kombinasjon. Ellers så brukte jeg lite "egg" siste tur på Hardangervidda i fjor fordi jeg ikke fant andre kombinasjoner. Kanskje neste gang jeg skal bruke eggepulver skal jeg ta med en baconpakke for variasjonens skyld. Selv om dette ligger utenfor selve emnet har jeg aldri fått poteter til å fungere. Å tørke dem er greit, men å spise dem ble en seig opplevelse. Jeg prøvde først å tørke potetene rå, deretter å forvelle dem med forskjellige tidsintervaller. Men resultatet ble det samme, de var og ble seige. Forklaringen kan være at det er for mye stivelse i dem. Derfor blir det fortsatt potetmos på meg. Men kanskje jeg skal begynne å eksperimentere igjen, for jeg savner potet på tur Endret 9. juni 2016 av Tom42 Utfyllende opplysninger Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
whistler Skrevet 9. juni 2016 Del Skrevet 9. juni 2016 8 timer siden, Tom42 skrev: Ingen usmak. Tomatbønnene kan være litt "farlige" fordi de er mildt lakserende. Men kombinasjonen tomatbønner og egg er en grei kombinasjon. Ellers så brukte jeg lite "egg" siste tur på Hardangervidda i fjor fordi jeg ikke fant andre kombinasjoner. Kanskje neste gang jeg skal bruke eggepulver skal jeg ta med en baconpakke for variasjonens skyld. Selv om dette ligger utenfor selve emnet har jeg aldri fått poteter til å fungere. Å tørke dem er greit, men å spise dem ble en seig opplevelse. Jeg prøvde først å tørke potetene rå, deretter å forvelle dem med forskjellige tidsintervaller. Men resultatet ble det samme, de var og ble seige. Forklaringen kan være at det er for mye stivelse i dem. Derfor blir det fortsatt potetmos på meg. Men kanskje jeg skal begynne å eksperimentere igjen, for jeg savner potet på tur Takker så mye for gode råd! Tror jammen jeg må prøve meg på både egg og bønner. Bacon er alltid med, det holder seg ganske godt noen dager uansett. Poteter hadde vært gull, enig i det. Du har nok rett i at det kan være stivelsen som gjør det. Bør være mulig å få til om man koker dem lett, skjærer i tynne skiver og skyller godt før tørking, kanskje.. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Helsing Skrevet 14. juni 2016 Del Skrevet 14. juni 2016 Den 2016-06-08 at 16.12, Jimbor skrev: Har gått helt tom for ideer hvor jeg kan få kjøpt egge pulver. Please help me! Har skrivit det i en annan tråd men här kommer det igen. Om du inte har tid att torka själv så finns det eggpulver att köpa hos http://Friluftsmat.nu Inte billigt men fin kvalitet. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
+Mase Skrevet 14. juni 2016 Del Skrevet 14. juni 2016 Den 8.6.2016 at 23.19, Tom42 skrev: Selv om dette ligger utenfor selve emnet har jeg aldri fått poteter til å fungere. Å tørke dem er greit, men å spise dem ble en seig opplevelse. Jeg prøvde først å tørke potetene rå, deretter å forvelle dem med forskjellige tidsintervaller. Men resultatet ble det samme, de var og ble seige. Forklaringen kan være at det er for mye stivelse i dem. Derfor blir det fortsatt potetmos på meg. Men kanskje jeg skal begynne å eksperimentere igjen, for jeg savner potet på tur Har ikke prøvd selv men her er en oppskrift på "bark", tørka flak av potetmos. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.