Gå til innhold
  • Bli medlem

Fjellski med tech (randonee) bindinger


Anbefalte innlegg

Vurderer ett par nye ski.
Har lette randoneeski (Dynafit Mustagh Ata) med lette støvler (la Sportiva Spitfire) som er vidunderlige på rett-opp og ned-igjen turer. Har også gode fjellski med 75mm bindinger og lærstøvler som er gode på turer med lange flate partier. Men er jo ikke veldig morsomme å kjøre ned med.

Er det noen her som har erfaring med kombinasjonen : litt brede fjellski med smørelomme/halvfeller og randoneebindinger / randoneestøvler ? Er ikke glad i å kjøre Telemark, ønsker om mulig en løsning som fungerer godt bortover og oppover og brukbart nedover med hæla festa til skia...

F.eks Åsnes Storetind med Dynafit bindinger....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Åsnes har kommet med to modeller med "tilkomstfell" feste, blant annet FYK modellen (2016). Dette er et kortfellefeste som er bredere en fjellski-festene. Tenkt brukt der det er relativt flat anmarsj og helfell ikke er nødvendig før det blir brattere.

Selv har jeg brukt Madshus Inteligrip skin feller (185) på Rando skiene på flate partier ved å feste de med en taustump i tuppen (har hull i skituppen). Kan ikke gå veldig bratt med dette, men det er kraftbesbarende på flate partier, selv om det ekstra fellebyttet egentlig spiser opp tiden en vinner på å gli bedre. Limet på "glidsone" delen er litt svakt, så det kan komme snø i limet så fellene løsner dersom jeg prøver å kjøre ned og svinge (vrir fellene av skiene). Utover det fungerer det fint.

Så hvis det er egentlig litt lettere anmarsj du er ute etter er dette kanske et alternativ til å gå på fjellski påmontert rando bindinger.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.