Gå til innhold
  • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Skrevet

Var innom å kjøpte en isolert STS kopp i dag, savnet en kopp som holder varmen på kaffen (og andre ting). I tillegg husket jeg på å kjøpe inn linser fra Asia Food i tillegg. 

Har nettopp kokt opp vann på vannkokeren, helt i en dl med linser, en grønnsaksbuljong terning, 2 finhakkeded små chillier, litt stekt kjøttdeig og en Rett i koppen Grønnsaksuppe - latt det stå i kanskje 15 min. Fortsatt veldig varmt og linsene er tyggbare :)

Tror det kunne ha blitt en brukbar lunch ute i det fri hvis man bytte ut med tørket chilli og droppet kjøttdeigen

Annonse
Skrevet (endret)

Tips.... ha evt. porsjons poser med linser, hvite bønner med sort øye, ris/brun ris/ quinoa, nøtter. Dvs alt av det du har blandet pr. pose. Klar til bruk.
( En kan også blande krydderet og alt ferdig som en slags rett i koppen pose, men ikke med pasten som øker smaks opplevelsen betraktelig. Det finnes også andre paste å finne, gul curry paste tror jeg du finner på remaen. Men buljongen er viktig her)
1 glass Tom Yum fra asiatisk (thai, china)
1 buljong terning.
La det ligge i vann og trekke kaldt først og ekspandere. Alt ifra 10 min til 3 timer. Nøtter ekspanderer bra på 3 timer.
Kok i vei 20 min.
Finner du sopp på veien så passer det ypperlig samt tomat i skiver.

For andre så er det typisk med scampi, kylling, evt kokos, utenom champignon og tomat. Enkel turrett og verdenskjent suppe.

Tom yum består av sitrongress, lime leaf, chili, galanga ( Ingefær lignende rot) En slags krydder paste.

Testes snart på stormkjøkkenet på tur.

Et annet lite triks er å tilsette f.eks sesamfrø og solsikke frø i tørr panne og riste dem til de blir veldig lett jevnbrune. Tilsett veske straks så det ikke svir seg. Til enkelte matretter. Ikke verre enn å fylle et tomt krydderglass.

Også mandler smaker veldig godt med litt olje og røkt paprika pulver. Men da må dette samkjøres og pulveret tilsettes etter siste halvpart. Lage suppe basis av dette. Om det er soya nuggets eller chorizo så har en da en slags spansk suppe. Kansje med litt tomatpure i, men den må også brennes siste 30% og kan bli litt søl. Samt buljong, urter f.eks estragon, løk, chili, hvitløk, laurbærblad.

Endret av Elfod
  • Liker 1
Skrevet

Om man ikke er altetende, så er det antagelig best å bære basisforrådet selv for så å spe på med hva man finner på de selvbetjente hyttene. Utvalget er godt, men det oppstår lett skjevheter som man bør være forberedt på.

  • Liker 1

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.