Gå til innhold
  • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei. Skal kjøpe en stekepanne til bål, for de ikke så altfor lange turene. Der vekt kanskje ikke er det aller viktigste. Panna må være stor. Her tenker jeg steking av fisk, kjøtt, bacon, pannekaker osv osv. Noen som har tips? Teflon er vel uaktuelt?

Takk for svar.

Annonse
Skrevet

Jeg har 2 forskjellige panner jeg bruker på bål. Begge er stålpanner fra eagle products. Første er 21cm med teflonbelegg. Andre er 24cm uten teflon. Har brukt begge pannene mye og begge har noen fordeler og ulemper. Begge er kobberbelagt stål og leder varme veldig godt. Disse pannene koster ikke så mye. Begge har mulighet for å tre inn pinne i håndtaket. 

Panna med teflon veier litt mindre og har så klart bedre slippeffekt. Dog er det fort gjort at det tar fyr i smør/olje i panna når den brukes på flammene. Da blir det sot på teflonet som er vanskelig å vaske vekk. Teflon gjør at man må være foriktig med varmen. Tipper panna blr fortere utslitt med tanke på teflon selv om jeg har brukt den mye. Med 21 cm er den også grei å bruke på primus ved behov.

panna uten teflon er større,merkbart større tros at det bare er 3 cm. Denne tåler jo mye varme men en kan fort svi maten. Jeg preppet panne med å varme inn godt med olje før jeg begynte bruke den. Med litt smør i panna så er slipeffekt god. Sjelden noe brenner fast. Ulemper er at den veier mer og den er såpass stor at du skal ha en primus med stor, flammering for å få jevn varme. Er for stor for min optimus vega. Men skal den bare brukes på bål er det jo ikke noe problem. Siden panna får en ganske stor flate og gods ikke er så tykt så vil den bulke seg litt i bunnen etter litt bruk. Har ingen betydning for bruk. Innbrenning av sot gjelder også på denne så klart.

enkompis har en 24 cm hengepanne i stål fra four seasons. Denne har vi brukt mye på tur. Litt tyngre enn de letteste pannen men den er praktisk i bruk da man enkelt løfter den ut og inn i bålet via hengeanordning. Den kan så klart da også henges på en pinne eller så. Det ksn ikke de jeg har, 

min allround favoritt er dog, trangia gourmet. Det er alupannee med teflon. Den har litt høyere kanter og den har lokk. Lokk er kjekt når man skal steke tykkere kjøttstykker, lage omelett, steke pannbrød etc. Bruk av lokk sparer jo og gass. Har også brukt den med forsiktighet på bål og det hsr fungert fint. Kan stikke inn pinne i håndtaket på denne også men patent er ikke like god som eagle pannene. 

 

Skrevet
40 minutter siden, borgern skrev:

Jeg har 2 forskjellige panner jeg bruker på bål. Begge er stålpanner fra eagle products. Første er 21cm med teflonbelegg. Andre er 24cm uten teflon. Har brukt begge pannene mye og begge har noen fordeler og ulemper. Begge er kobberbelagt stål og leder varme veldig godt. Disse pannene koster ikke så mye. Begge har mulighet for å tre inn pinne i håndtaket. 

Panna med teflon veier litt mindre og har så klart bedre slippeffekt. Dog er det fort gjort at det tar fyr i smør/olje i panna når den brukes på flammene. Da blir det sot på teflonet som er vanskelig å vaske vekk. Teflon gjør at man må være foriktig med varmen. Tipper panna blr fortere utslitt med tanke på teflon selv om jeg har brukt den mye. Med 21 cm er den også grei å bruke på primus ved behov.

panna uten teflon er større,merkbart større tros at det bare er 3 cm. Denne tåler jo mye varme men en kan fort svi maten. Jeg preppet panne med å varme inn godt med olje før jeg begynte bruke den. Med litt smør i panna så er slipeffekt god. Sjelden noe brenner fast. Ulemper er at den veier mer og den er såpass stor at du skal ha en primus med stor, flammering for å få jevn varme. Er for stor for min optimus vega. Men skal den bare brukes på bål er det jo ikke noe problem. Siden panna får en ganske stor flate og gods ikke er så tykt så vil den bulke seg litt i bunnen etter litt bruk. Har ingen betydning for bruk. Innbrenning av sot gjelder også på denne så klart.

enkompis har en 24 cm hengepanne i stål fra four seasons. Denne har vi brukt mye på tur. Litt tyngre enn de letteste pannen men den er praktisk i bruk da man enkelt løfter den ut og inn i bålet via hengeanordning. Den kan så klart da også henges på en pinne eller så. Det ksn ikke de jeg har, 

min allround favoritt er dog, trangia gourmet. Det er alupannee med teflon. Den har litt høyere kanter og den har lokk. Lokk er kjekt når man skal steke tykkere kjøttstykker, lage omelett, steke pannbrød etc. Bruk av lokk sparer jo og gass. Har også brukt den med forsiktighet på bål og det hsr fungert fint. Kan stikke inn pinne i håndtaket på denne også men patent er ikke like god som eagle pannene. 

 

Tusen takk for svar! Jeg tenker en panne som kanskje er mellom 26-30 i diameter, da det som oftest er en stor gruppe som skal ha mat samtidig.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.