Gå til innhold
  • Bli medlem

Svarthetta(1.548) - godværstur i Trollheimen


andersno

Anbefalte innlegg

Så skull vi prøv oss igjen; Fjellfinn og undertegnede hadde itj gitt opp drømmen om å komm opp på Svarthetta på ski.

Starta fra Gregosen den her gangen og gikk i dalen mellom Okshaugen og Ørnkjellhaugen over til Minillmyran. Hadde håpt på gode skiforhold, men vinden den seinaste tida har laga "kunstverk" av snøflata i sør- og østhellingan. Men innimellom var det lauser snø og nesten "silke", men det e lite snø på flatan. Det har nok komme en del snø som ligg i fordjupningan og terrenget e uvanlig jevnt. Kanskje bli det råd me påskesnø lell?

Etter lokalråd fulgt vi ei oppkjørt løype opp til Solhaugen før vi dreid av og runda Kjølen høyt opp på sørsia. Dermed hadde vi god nok høyde til å gå inn i botten sør for Svarthetta uten alt for my kliving.

Og under over alle under; Vi kunn sætt oss midt ut på snøflata og ta lunsjen uten et vindpust. Sjøl om det va mang minus da vi starta, va det sikkert plussgrada der vi satt. Eineste minus va sekken min som va for liten og uten ekstrareima slik at æ mått behold anorakken på heile tida - den va blaut av svette :D

Vi tok itj sjansen på søregga, og gikk opp langs bekken fra sørbotten. Greit føre oppover, og på toppen va det temmelig avblåst, men vi kom oss opp te toppen me skian på :cry:

På toppen vart det etter hvert temmelig folksomt, det va to stykker der da vi kom opp, og så dukka det opp 6 stykker, 10 stykker på toppen på en onsdag ettermiddag utenom vinterferie og påske må da vær rekord :roll: Men på toppen va det litt vind, og den va kald; vi målt -8 mens noen av de andre målt -11. I utsvetta anorakke vart det fort kaldt.

Det vart visst litt for mang pausa på veien opp, så klokka vart seint før vi starta ned igjen. Sjøl om nedturen gikk greit, vi tok av skian i de brattest bakkan ned fra toppen, vart det mørkt før vi va nede te bilen. Og med ei hodelykt på deling, gikk det tregt det siste stykket. Det va fullmåne, men den kom itj opp før vi va like ved bilen og va itj te my hjelp.

Nede ved bilen va det -11 og æ tina itj opp før like før bygrensa :( Men det va en flott tur, ska bare ta med større sekk neste gang og håp på like flott vær 8)

post-474-133474412106_thumb.jpg

post-474-133474412115_thumb.jpg

post-474-133474412125_thumb.jpg

post-474-133474412135_thumb.jpg

post-474-133474412145_thumb.jpg

post-474-133474412166_thumb.jpg

post-474-133474412175_thumb.jpg

post-474-133474412184_thumb.jpg

post-474-133474412195_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
Gjest Fjellfinn
Så skull vi prøv oss igjen; Fjellfinn og undertegnede

---

Eineste minus va sekken min som va for liten og uten ekstrareima slik at æ mått behold anorakken på heile tida - den va blaut av svette :(

----

I utsvetta anorakke vart det fort kaldt.

-----

Det vart visst litt for mang pausa på veien opp, så klokka vart seint før vi starta ned igjen.

-----

Nede ved bilen va det -11 og æ tina itj opp før like før bygrensa :( Men det va en flott tur, ska bare ta med større sekk neste gang og håp på like flott vær :D

Jau, jau 8)

E håpe du ittj tar de ille opp at e foran all i hop her tar opp desse punkta:

-- E hadd fyllt opp sekken med en diger fleecegenser, 8 brødskiva, en blytung termos m 1.5 liter te som va varm helt te kvels, 4 appelsina, 1 bannan, 1 hel sjokoaldeplate, fjellduken (orginal), fella, ekstra hosso, hauløkt, dein gode og tunge 8x32 kikkerten min, 2 kart, kompass pluss diverse reserve som termometer, plaster, mobil, 2 kniva, gps å dagboka mi - iallfall 10 kilo sekk-- de va kanskje my på en sånn dag ?

-- Med 4 lag på overkroppen (ulltrøye, fleeceskipolo, tjukk fleecegenser å et telt av annorak) så va æ tørr å varm hele tia og heile turn-

men sekken svingt voldsomt i vekt :cry:

-- Alder hadd e trudd at e skulle kom me på ski hitopp på taket av Trollheimen -- dvs det e nedatt som e probleme pga høger foten som e "råtten" av noka reumatiske "greier" så skian (de høger) har e for lite kontroll på :roll:

-- De va en fin tur de må oss være enig i lell, de va fullmånen som berga stumpan av den fantastiske turen!!

http://www.krovoll.net/Svarthetta/

Fakta om turen vår:

Start 0900, tilbake 2000, 29,5 km

Effektiv tid: 6 timer opp, 4 ned

Se kart her:

http://www.krovoll.net/Svarthetta/Oversiktskart/slides/Svarthettakart.htm

Vår rute er merket med svart strek, selv om jeg burde vært kjent i fjella her, valgte jeg å ta rett opp mot Solhaugen og fikk dermed en uheldig kryssing av Kløfthaugen.

Her må man, etter å ha kommet ned på Minillmyrene, ta vestover opp skisporene langs Minilla opp til Storbekkøyan og da først krysse opp mot Hetta (mellom blå og sort strek).

post-511-133474412205_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.