ThorHelge Skrevet 19. mai 2019 Skrevet 19. mai 2019 Jeg følte nesten jeg måtte følge Casstrøm trenden selv etter mange gode ord her på forumet😊 2 Siter
+tshansen Skrevet 7. juni 2019 Skrevet 7. juni 2019 https://www.casstrom.com/knives/casstrom-lars-falt-lock-back-folding-knife-curly-birchscandi.html Der røk jeg på en smell igjen gitt 2 1 Siter
+Kristian V. Skrevet 7. juni 2019 Skrevet 7. juni 2019 tshansen skrev (På 7.6.2019 den 20.06): Der røk jeg på en smell igjen gitt Ekspander ...hæ?! *sjokkert* Hadde da aldri trodd at du kom til å handle den når den kom ut! Siter
+tshansen Skrevet 8. juni 2019 Skrevet 8. juni 2019 Kristian J. Vabø skrev (På 7.6.2019 den 22.11): ...hæ?! *sjokkert* Hadde da aldri trodd at du kom til å handle den når den kom ut! Ekspander Nei ikke jeg heller Men her sitter vi da, sånn plutselig hahaha! Jeg vidersendte faktura til din adresse, bare slik at du ikke skal være uforberedt til hva som kommer. Kan være greit å sette av litt på neste lønning 2 Siter
Christian J. Skrevet 18. juni 2019 Skrevet 18. juni 2019 Noen som vet om kniver som har slirer som henger langt ned slik at man kan ha den på samtidig som den ikke forstyrrer hoftereima på tursekken? Ser at Lars Monsen knivene har det, men føler jeg isåfall betaler mer for merkenavnet enn kvaliteten.. Siter
tubbs Skrevet 18. juni 2019 Skrevet 18. juni 2019 Jeg bruker en stor karabin når det trengs. Hekter den i en av buksehempene 🙂 3 Siter
+Krankman Skrevet 18. juni 2019 Skrevet 18. juni 2019 Jeg bruker dangler fra Casstrøm. Fornøyd. Tubbs tips er heller ikke dårlig. https://vapensmia.mamutweb.com/Shop/Product/CASSTRØM-DANGLER/749009153 1 Siter
+Bjørnar Ø Skrevet 23. juni 2019 Skrevet 23. juni 2019 Den perfekte turkniven er den som henger riktig vei på riktig side av kroppen 1 Siter
aico Skrevet 23. juni 2019 Skrevet 23. juni 2019 (endret) tshansen skrev (På 7.6.2019 den 20.06): https://www.casstrom.com/knives/casstrom-lars-falt-lock-back-folding-knife-curly-birchscandi.html Der røk jeg på en smell igjen gitt Ekspander La merke til at prototypen og den som er avbildet på hjemmesiden har rettspor-skrue som holder fast bladet. Er det sånn på produksjonsmodellen også? Edit: og gratulerer! Skulle jeg selvfølgelig si Endret 23. juni 2019 av aico Siter
+tshansen Skrevet 23. juni 2019 Skrevet 23. juni 2019 aico skrev (På 23.6.2019 den 10.04): La merke til at prototypen og den som er avbildet på hjemmesiden har rettspor-skrue som holder fast bladet. Er det sånn på produksjonsmodellen også? Edit: og gratulerer! Skulle jeg selvfølgelig si Ekspander Jeg vet ikke enda, får ikke kniven før i løpet av juli stod det. 1 Siter
Daktari Skrevet 24. juni 2019 Skrevet 24. juni 2019 Markatråkker skrev (På 23.6.2019 den 5.26): Den perfekte turkniven er den som henger riktig vei på riktig side av kroppen Ekspander Jeg har en "økseskaft"-lomme på venstre buksebein på Fjellreven-buksen min. Perfekt til huse sliren. Det eneste problemet er at det er vanskelig å få tak i kniven for en høyrehendt Så ikke optimalt i praksis Siter
+zimwalker Skrevet 1. juli 2019 Skrevet 1. juli 2019 SnorreL skrev (På 18.6.2019 den 18.37): Jeg bruker dangler fra Casstrøm. Fornøyd. Tubbs tips er heller ikke dårlig. https://vapensmia.mamutweb.com/Shop/Product/CASSTRØM-DANGLER/749009153 Ekspander Fås også her: www.widforss.no/casstrom. Og selvfølgelig hos: www.casstrom.se/knivar/knivfodral/danglers/ Siter
Hermansen Skrevet 3. juli 2019 Skrevet 3. juli 2019 Da har jeg prøvd nye turkniven min i to uker på tur i naturen Knivbladet fungerer til alt jeg trenger en kniv til (smøre brødskive, spikke tannpirker, åpne pølsepakker, kutte kjøtt etc). Eneste den ikke var 100 % var finkutt av løk, agurk, men for all del, er ikke så nøye om det blir litt grove skiver 7 Siter
Bendikb Skrevet 4. juli 2019 Skrevet 4. juli 2019 Hermansen skrev (På 3.7.2019 den 13.04): Da har jeg prøvd nye turkniven min i to uker på tur i naturen Knivbladet fungerer til alt jeg trenger en kniv til (smøre brødskive, spikke tannpirker, åpne pølsepakker, kutte kjøtt etc). Eneste den ikke var 100 % var finkutt av løk, agurk, men for all del, er ikke så nøye om det blir litt grove skiver Ekspander Veldig flott kniv! 1 Siter
+zimwalker Skrevet 10. juli 2019 Skrevet 10. juli 2019 Hermansen skrev (På 3.7.2019 den 13.04): Da har jeg prøvd nye turkniven min i to uker på tur i naturen Knivbladet fungerer til alt jeg trenger en kniv til (smøre brødskive, spikke tannpirker, åpne pølsepakker, kutte kjøtt etc). Eneste den ikke var 100 % var finkutt av løk, agurk, men for all del, er ikke så nøye om det blir litt grove skiver Ekspander Veldig pen kniv det der, men hvordan er det å holde bladet helt rent om du har brukt den til matlaging, sløyet fisk o.l? Kanskje du bør lure en Mora 2000 med i sekken for matstellet? Siter
Hermansen Skrevet 20. juli 2019 Skrevet 20. juli 2019 zimwalker skrev (På 10.7.2019 den 18.20): Veldig pen kniv det der, men hvordan er det å holde bladet helt rent om du har brukt den til matlaging, sløyet fisk o.l? Kanskje du bør lure en Mora 2000 med i sekken for matstellet? Ekspander Det er ikke noe problem overhode Har både sløyet fisk med den og bruker den til annen matlagning regelmessig. Det er ikke så dype furer i den at det er et problem. Jeg liker råsmidd overflate til brukskniver, av den enkle grunn at riper etc ikke syns overhode som det blir gjøre med et polert blad. Ergo holder bladet seg penere (om man liker råsmidd) fryktelig lenge Når jeg kommer hjem fra tur så tar jeg litt enkel vedlikehold av alle mine kniver, det blir fort litt lett overflaterust på de om man ikke er så nøye med å tørke av fuktighet etc, men litt WD-40 evnt autosol på en klut er den tilbake slik den skal være. Slira smører jeg inn med lærfett 1 gang i året, så vil den vare bortimot evig og tåle fukt og regn også Skaftet får seg litt olje også hvert år, da holder den seg finere. Min gamle turkniv er skaftet like fint den dag i dag, slira er slitt siden jeg tydeligvis har sittet på gnidd den mot rombeporfyr som er en ganske ru stein/fjell. Men det er bare narven som har blitt ripete 1 Siter
+zimwalker Skrevet 20. juli 2019 Skrevet 20. juli 2019 Hermansen skrev (På 20.7.2019 den 8.48): Det er ikke noe problem overhode Har både sløyet fisk med den og bruker den til annen matlagning regelmessig. Det er ikke så dype furer i den at det er et problem. Jeg liker råsmidd overflate til brukskniver, av den enkle grunn at riper etc ikke syns overhode som det blir gjøre med et polert blad. Ergo holder bladet seg penere (om man liker råsmidd) fryktelig lenge Ekspander Godt poeng. Det hadde jeg ikke tenkt på. Kanskje fordi jeg selv syns det er helt greit at knivene mine ser brukt ut. Bruker ellers Sno-Seal på lærslirene mine, sånn ca en gang i året som du. Kan bli litt "slapp i fisken" etter gjentatte behandlinger, men da "våt former" jeg dem med kniven i. ("Wet-forming", dvs påfører slira vann utvendig med en svamp, som gjør læret vått og formbart. Former så læret det rundt kniven/skaftet og lar slira tørke med kniven i. (Blir det ev. noen små rustflekker på bladet av dette fjernes disse greit). Siter
Hermansen Skrevet 21. juli 2019 Skrevet 21. juli 2019 zimwalker skrev (På 20.7.2019 den 21.28): Godt poeng. Det hadde jeg ikke tenkt på. Kanskje fordi jeg selv syns det er helt greit at knivene mine ser brukt ut. Bruker ellers Sno-Seal på lærslirene mine, sånn ca en gang i året som du. Kan bli litt "slapp i fisken" etter gjentatte behandlinger, men da "våt former" jeg dem med kniven i. ("Wet-forming", dvs påfører slira vann utvendig med en svamp, som gjør læret vått og formbart. Former så læret det rundt kniven/skaftet og lar slira tørke med kniven i. (Blir det ev. noen små rustflekker på bladet av dette fjernes disse greit). Ekspander Plager naturligvis ikke meg at de ser brukt ut heller, men syns generelt ikke riper nødvendigvis er så pent Og velge et knivblad som ikke riper så lett syns jeg da er et bedre enn polerte Hender jeg bruker kniven for å jekke meg en øl også. pent blir ikke på knivbladet selvom det ikke gjør noe. Men med råsmidd overflate er syns det knapt Jeg bruker stort sett lær med rårand, det holder seg rimelig stabilt ved normalt bruk og ved vedlikehold av lærfett. Da blir den jo vannavvisende også, men klart legger jeg slira i vann blir den slaskete. Vil tro om du hadde brukt lærherder inni slira di så hadde den holdt fasongen uten at den hadde blitt slapp i fisken selv med gjentatte behandlinger. Da blir masurlæret omtrent så hardt som rårandslær. Det vil krympe litt 1 Siter
+Kristian V. Skrevet 21. juli 2019 Skrevet 21. juli 2019 tshansen skrev (På 23.6.2019 den 11.49): Jeg vet ikke enda, får ikke kniven før i løpet av juli stod det. Ekspander Nå er Juli snart over....begynner å bli kjedelig å vente Siter
Bjørn J Skrevet 19. august 2019 Skrevet 19. august 2019 For min del er det bare samekniv som gjelder på tur, og jeg har alltid hatt en 8-tommers Strømeng hengende i beltet. Men nå i sommer var jeg innom en butikk som hadde et bra utvalg av samekniver, og jeg falt pladask for en Strømeng 5-tommer. For det turlivet jeg bedriver nå tror jeg dette er en mer praktisk og allsidig kniv enn 8-tommeren. Den er forbausende lett (137 g uten slire, det er lettere enn de fleste mobiltelefoner), og selv om skaftet er mindre enn på 8-tommeren ligger den godt i hånda. Den er naturlig nok ikke så godt egnet til hugging og kvistrydding, men det er en solid og flott kniv, godt egnet til alt fra å smøre på brødskiva til å sløye fisk. 6 Siter
tubbs Skrevet 19. august 2019 Skrevet 19. august 2019 Jeg har alltid hatt en Strømeng 9" siden midt 85 men kjøpte 5-tommern litt ut på 90 tallet Fliètert fisk, slakta rådyr og bever med den, spikka, skjært brød og kutta spekepølse. Jeg har altfor mange kniver men kunne jeg kun hatt 2 så hadde det blitt 5" Strømeng og Laguiole honoré durand lommekniven 1 Siter
Larix Skrevet 20. august 2019 Skrevet 20. august 2019 tubbs skrev (På 19.8.2019 den 14.10): ...Jeg har altfor mange kniver... Ekspander Tullprat😁 1 2 Siter
Trond Arvid Hagen Skrevet 21. august 2019 Forfatter Skrevet 21. august 2019 he he, så moro, nærmer seg 500 innlegg i denne tråden, er vi kommet no nærmere en konklusjon på hva som er den ultimate turkniv 😊 Siter
borgern Skrevet 21. august 2019 Skrevet 21. august 2019 Har vel ikke kommet noe nærmere en konklusjon enn når vi startet. Beste kniven er den som passer best til den aktivitet/tur en skal utøve der og da. Men har jo vært moro å følge tråden hva folk har av kniver og preferanser og hva som finnes. Litt kostnad har et også vært siden jeg røk på en Casstrøms Lars Fält underveis 😀 1 Siter
+Krankman Skrevet 21. august 2019 Skrevet 21. august 2019 (endret) Nå har Fallkniven kommet med nyhet, th e X-Series: https://www.fallkniven.com/en/home/ Synd jeg ikke har rom for en slik nå. 😭 Endret 22. august 2019 av SnorreL 2 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.