palcastberg Skrevet 18. august 2015 Skrevet 18. august 2015 Hei. Vi er 10 stk som skal på tur til helga. Vi tenkte å stoppe på en av Turistforeningens selvbetjente hytter. Planen er å kunne klare oss med den provianten som er på hytta til middag. Det hadde vært artig om noen kunne dele av sine erfaringer med en hyggelig miks av tilgjengelig proviant som kan bli en bra middag. OBS - jeg er helt klar for å ta med litt ekstra tilbehør for å spice opp maten eller sette en liten prikk over i-en. Noen som har egne råd eller kan linke til noen tips ute på nettet? Fra hva jeg kan se er dette en typisk liste over hva som (kan) være tilgjengelig på hytta: http://www.dntsor.no/index.php?fo_id=9264 Pål Siter
Kjell Iver Skrevet 18. august 2015 Skrevet 18. august 2015 Jeg er ikke den mest drevne på selvbetjente hytter - men jeg har sansen for Bacaloen. Den kan spices opp med litt ekstra hvitløk eller noe sterkere krydder og noen rundstykker e.l. Med litt akevitt og en pils er det jo kongemiddag i fjellet 4 Siter
Ullsokk Skrevet 18. august 2015 Skrevet 18. august 2015 Har de Bacalao på hytta, så kan jeg varmt anbefale den. Skikkelig god! Ellers er vel en treretter obligatorisk? 1 Siter
Ullsokk Skrevet 18. august 2015 Skrevet 18. august 2015 Haha, @Kjell Iver , treffes vi på ei hytte med proviantlager en gang, trengs vel ingen videre diskusjon om hva som blir til middag! 1 Siter
+Fjellfilmeren Skrevet 18. august 2015 Skrevet 18. august 2015 Anbefaler også bacaloen. Jeg har iblant teltet inne på DNT hytter fordi magen skreik etter bacalo Ellers er stekte kjøttkaker med stekt ris, erter&gulrøtter, og mais å anbefale. Bruk smør istedetfor olje. Skyll brunsausen ut av kjøttkakeboksen. Evt. bruk picnicskinke. På "min" hytte Reinsvassbu i Sunndalsfjella så har vi krydret matlageret med Real Turmat og Beef Jerky blant annet. Nam nam 1 Siter
Tessatroll Skrevet 18. august 2015 Skrevet 18. august 2015 Jeg er ikke den mest drevne på selvbetjente hytter - men jeg har sansen for Bacaloen. Den kan spices opp med litt ekstra hvitløk eller noe sterkere krydder og noen rundstykker e.l. Med litt akevitt og en pils er det jo kongemiddag i fjellet + 1 Siter
palcastberg Skrevet 18. august 2015 Forfatter Skrevet 18. august 2015 Takk for gode tips! Jeg er bacalao-fan selv, men jeg har ikke smakt den som de har hyttene. Jeg vet ikke om jeg tør å satse på at alle liker bacalao, så jeg bør kanskje ha en backup med kjøttkaker. Mulig vi satser på å "slepe" med oss en boks med øl som kan passe fint til bacalaoen. Det hadde jo smakt godt etter en lang dag på sykkel. Siter
Larsdx Skrevet 18. august 2015 Skrevet 18. august 2015 Joikajoikajoikakaker. Egentlig ikke så godt, men godt etter en lang dag på tur! 1 Siter
Tor inge Skrevet 18. august 2015 Skrevet 18. august 2015 Kjøttkaker og potetstappe er en ganske grei løsning, og ketchup gir en liten twist på middagen Tillegg så er Erter kjøtt og flesk en løsning som kan falle i smak men noe usikkert Siter
palcastberg Skrevet 18. august 2015 Forfatter Skrevet 18. august 2015 "Egentlig ikke så godt - men godt etter en lang tur" - Ja - sånn sett er vel det meste i proviantlageret ypperlig mat etter en lang tur. jeg mener jeg har sett en artikkel i magasinet til DnT eller lignende om noen som hadde noen spennende ideer på å forberede litt krydder, fancy god pølse, noen grønnsaker ++ som de spicet opp diverse proviantlager-ingredienser med. Finner ikke tak i det igjen.... Siter
Larsdx Skrevet 19. august 2015 Skrevet 19. august 2015 "Egentlig ikke så godt - men godt etter en lang tur" - Ja - sånn sett er vel det meste i proviantlageret ypperlig mat etter en lang tur. For meg er joikakaker hyttemat. Mora mi lagde det til oss på hytta da vi var små. Så jeg spiser det når jeg er innom DNT-hytter. Og da smaker det godt. Hadde jeg lagd det hjemme ville det nok blitt en skuffelse. Siter
steingrd Skrevet 19. august 2015 Skrevet 19. august 2015 Høres ut som en god ide til en kokebok, hva slags spennende retter man kan diske opp med DNT-proviantlager, her er det bare å løpe til nærmeste forlag 1 Siter
REJOHN Skrevet 19. august 2015 Skrevet 19. august 2015 Joikajoikajoikakaker. Egentlig ikke så godt, men godt etter en lang dag på tur! Det er nok Joika jeg tyr til på hyttene, om jeg ikke bærer med mat. Det hjelper å ta med en boks erterog gulrøtter. I tillegg bruker jeg Kvitseidsmør i potetstappen, det gir en bedre smak. Siter
+Fjellfilmeren Skrevet 19. august 2015 Skrevet 19. august 2015 Takk for gode tips! Jeg er bacalao-fan selv, men jeg har ikke smakt den som de har hyttene. Jeg vet ikke om jeg tør å satse på at alle liker bacalao, så jeg bør kanskje ha en backup med kjøttkaker. Mulig vi satser på å "slepe" med oss en boks med øl som kan passe fint til bacalaoen. Det hadde jo smakt godt etter en lang dag på sykkel. Hvis dere skal sykle så er øl en no-brainer! Jeg og kompisene har hatt øl som motivasjon når vi har slanket vekta på utstyret. 0,5kg spart = 1 gratis ølboks på tur. Eller, det var slik før. Nå er vel 10kg av sekkens vekt borte og jeg synes det er litt drøyt å bære med rundt 20 ølbokser. Siter
bossanova Skrevet 19. august 2015 Skrevet 19. august 2015 Jeg vil støtte det som ble nevnt lenger opp her: Lag dere en 3-retters middag. I og med dere er ca 10 stykker, er det lett å dele seg opp i tre grupper, som får ansvaret for en del hver. Har man tre retter føles det straks mye mer som et "herremåltid". Siter
palcastberg Skrevet 19. august 2015 Forfatter Skrevet 19. august 2015 Takk for gode tips. Tror ikke jeg er riktig mann til å utgi kokebok om menyforslag for DnT proviant, så om noen andre føler kallet så sett igang... Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.