Gå til innhold
  • Bli medlem

Forslag til tur med telt slutten av juni/beg. juli


squidman

Anbefalte innlegg

Hei tenkte å opprette separat tråd da jeg trenger også råd hvor dra, men eller se på http://www.fjellforum.no/topic/36228-sommerturer-n%C3%A5/

 

Når: slutten juli/begynnelsen juli

 

Hvor: hvor som helst, men helst flerdagerstur med telt og fiskestang, og flotte fjell, helst flotte fjord osv!

 

Hvorfor: lillebror fra Sydney kommer på besøk etter 5 år, vi har vært tidligere på ukestur og lenger i Jotunheimen, Setesdal, Breheimen.

 

Problem: snø i fjellet, og lillebror har ikke stått på rando før (er atletisk og 'relativt' ung...39 år). Han vil gjerne fiske dog, men klatre (dvs ikke teknisk buldring) er han også keen på. Han har lite skierfaring (Sydney!). Han har heller aldri vært på skikkelig tur nord for turtagrø (nordfjord i barndommen), aldri sett bl.a. Ørsta, Hjørundfjorden, Geiranger, Norddal, Åndalsnes osv osv.

 

Vi har eller skaffer: har alt av telt brenner osv (sat-tel! og spot!), noe dårlig med poser, men fikser det. 2 par rando-ski som passer, 2 par fjell-ski med støvler som passer, men ingen truger. Fiskeutstyr i overflod. Mao. stortsett det meste. Skulle vi prøve oss på ski, måtte vi sann. gå til anskaffelse av en pakke med ekstra skredsøker, stang og stave. Skredsekk blir for dyrt, men uansett må grunnet mangel skierfaring holdt oss til slake bakker. Har selv aldri prøvd truger før, og heller ikke lyst (når man har ski!?), derimot ikke mye skiglede med tung sekk på ryggen.

 

Opprinnelig mål: var jo vise han sunnmøre og nordover (et eller annet sted fra ørsta bort til åndalsnes, osv), men ser ut til snømengden setter en stopper for det (eller de fleste steder!). Flerdagersturer uansett ser ut til å være mangelvare der oppe. Vi må bruke offentlig transport ellers ryker budsjettet (ikke snakk om leiebil).   Lurer på hvor aktuelt det var med tunge sekk (32 kg?)+ rando utstyr uansett...har til nå kun dratt et stet med pulk, satt opp base og gått dagsturer derfra.

 

Har noen reserve-turer i baklomma da (t.o.m. de blir vanskelig med snømengdene!):

 

1) Gudvangen: ferge fra flåm/aurlandsdalen rundt til Dyrdal i Gudvangen (eller alternativt fra Stalheim hotell inn mot Storestølen)....

2) Vassfaret: ikke snø der for tiden og pent område, men ikke akkurat Sunnmøre da, og småfallen ørret...ikke heeelt sikkert på om drosjen kommer så langt heller, men en mulighet...

3) Ifra Ål og sørover/vestoverer det lite snø bortsett fra toppene (sangerfjell), men igjen ikke akkurat norge på sitt beste (fjord og fjell), men mulighet for ekte villmarksfølelse.

4) Femunden: hvis det er mulig å leie kano da...blir noe helt annet (skulle helst gått til anskaffelse av packraft da!)...betyr innkjøp av bla. flytevester og noe annet stæsj, og ikke minst mye mygg...men en mulighet der å ta en lars monsen....

5) Rondane har lite snø og har aldri vært der, ditto Trollheimen lenger nordover....

 

Ok noen tanker? Eller noen som har prøvd seg på samtidig ski-fiske-topptur opplegg (må vel være noen i Alaska som har prøvd seg, er vel folk som har prøvd ski-sykkel-packrafting, ski-fiske-packrafting osv, men vi er ikke i Alaska da!).

 

Har tenkt en prøvetur i Vossområdet, Brandsetdalen, men må si er noe betenkt med å legge fra Sage fiskestanger ved teltplassen mens vi er på skitur. Er dog veldig slakt da...ditto mens på fisketur, hvordan sikre ski og støvler (kjetting rundt trær?)...hehe....

 

Ok beklager lengden på innlegget, hadde vært ekstremt kult å få til fiske-topptur kombinasjon, men ser det blir fryktelig vanskelig, ikke minst da bror'n må holde seg til veldig milde slake fjell nedover! Og pulk osv over fjelloverganger i sunnmøre er kanksje ikke så veldig praktiskt!

 

Wishing you tight lines and lots of pow! (helst samtidig!  :hyper: )...

 

Takker uansett!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

3) Ifra Ål og sørover/vestoverer det lite snø bortsett fra toppene (sangerfjell), men igjen ikke akkurat norge på sitt beste (fjord og fjell), men mulighet for ekte villmarksfølelse.

Det er bare nokre små snøfenner på Sangenuten akkurat no, altså så godt som snøfritt.

Har du vurdert havkajakk i ein av fjordane, Nærøyfjorden eller på Sunnmøre? Med dagsturar opp mot snøgrensa.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.