Gå til innhold
  • Bli medlem

Storhornet (1.589 m) - 25.01.2006 - Gråværstur


andersno

Anbefalte innlegg

No e det lite med turrapporta her, så kjæm med min, selv om det itj e my variasjon i turmålan den siste tida.

Onsdag hadd Fjellfinn og æ funne ut at værmeldinga var grei nok, og meteorologan lova brukbart turvær så vi drog ivei i rætt tid om morran. Da vi kjørt over Nerskogen va det litt nysnø, men helt vindstille og siden det va meldt oppklarning, såg vi frem te en flott tur.

Men det starta med at vi kjørt oss fast på parkeringsplassen ved Breen :-) Etter litt lirking klart vi å parker på noenlunde folkelig vis, men syntes nok det va drøyt nok med 40 kr i parkeringsgebyr på en ubrøyta plass.

Vi la ivei litt før kl. 10:00 og labba ivei på ubrøyta hytteveia oppgjennom hyttefeltet. Rundt 20 cm nysnø som va laus og ga håp om flotte føreforhold oppover. Da det va slutt på veien va snøen så djup av vi mått på med skian og det gikk itj fort i motbakkan når knæet itj like "fiskebein". :P

Etter hvert kom vi inn på et spor der det har vært folk før oss sånn at underlaget vart likar. Vi kryssa Breesbekken te vestsida og Fjellfinn prøvd sæ med kortfellan, men i djupsnøen løsna dæm lætt så han mått klæm dæm på igjen flere gang.

Etter at vi kom over bjørkeskogen begynt det å blås, og det vart etter hvert langfella på oss begge. Dæm satt my ber og mine hang iallefall flott fast helt opp te toppen. :D

Men maset i nysnøen og med fellan hadd tatt tid, og vi skull prøv å få oss en liten matbit og litt varm drikke da vi kom oppover mot Våråndfonna. Endt te slutt opp under en stor stein, men det føyk så my at sekken mått snøres sammen for itj å fyk full av snø. Det va såpass utrivelig at tanken på å snu meldt sæ. Men vi en nån gamle stabukka og streva oss videre opp te toppen av Storhornet.

Og etter å ha gravd frem døra på steinbua på toppen vart det en kort rast inni bua og innføring i turboka; nesten 45.000 navn no - e neste frista te å følg med så det bli sjans te å bli nr. 50.000 :D Det gjor godt med litt varm te og resten av nista, men vi hadd selvfølgelig brukt alt for lang tid opp og mått prøv å kom oss ned mens det enda va litt dagslys. Heldigvis e dagan blitt merkbart længer siden jula :D

Sikten va itj my å skryt av og det var bra at det va et blokkfelt som va avblåst som vi kunn sikt etter så vi kunn hold kursen nedover. Med så kraftig vind og i dårlig sikt ble det my traversering for å kom ned, men det gikk over all forventning. For å slipp alt for my traversering ned bratta mot Breesbekken bar vi skian over snaurabban et stykke.

Grudd litt for djusnøen i manglende lys nederst, men det gikk over all forventning, kjørt stort sett på sida av løype i den djupeste snøen så farten vart itj så høg. Da vi kom ned te hyttfeltet va det brøyta og dermed berga vi fint ned te parkering, men klokka vart næsten 17:00. Det e nok mang som har gjort turen på mindre enn 7 tima, men etter forholdan va det en grei tur. Synd at itj værmeldingan slo te, men det gir jo anledning te å gjenta turen i finvær sånn at utsikten kan nytes. :D

post-474-133474409617_thumb.jpg

post-474-133474409628_thumb.jpg

post-474-133474409637_thumb.jpg

post-474-133474409646_thumb.jpg

post-474-133474409654_thumb.jpg

post-474-133474409663_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
Gjest Fjellfinn
No e det lite med turrapporta her, så kjæm med min, selv om det itj e my variasjon i turmålan den siste tida.

Jau jau :roll:

Iflg mine notater så brukt vi 3 å en halv time opp å ca 2 t neatt, selvforing og andre aktiviteter kommer i tillegg.

Det syns no jeg er passe fart tatt i betraktning snøen som var/ikke var - for føret var greit nok oppom tregrensa - det sto mer på sikten..

Det sleit godt opp bakkan - så det var godt å slippe å måke fram budøra:

post-511-133474409681_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.