atari Skrevet 12. mai 2015 Del Skrevet 12. mai 2015 Skal prøve meg på egen komposisjon av matretter som skal "rehydreres" på tur og da hadde det vært kjekt med en liste over hva en kan få kjøpt ferdig tørket i butikken. Så langt har jeg funnet: Frukt Melk Egg Fisk Tomat Krydder Ris Pasta Nudler Har ikke funnet tørket kjøtt annet enn beef jerky i Norge. I USA får en bla kjøpt frysetørret kylling på pose. Noen som har funnet andre ting jeg kan legge til listen? Jeg vet det meste kan en tørke selv men nå er jeg ute etter ting en kan få kjøpt. 2 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ebj Skrevet 12. mai 2015 Del Skrevet 12. mai 2015 Prøv noen av produsentene som er med på Bondens marked. Tror flere av disse selger tørket kjøtt. http://www.bondensmarked.no/lokallag/trondelag/ Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Bjørn J Skrevet 12. mai 2015 Del Skrevet 12. mai 2015 I Trondheim burde du kunne få tak i tørket reinsdyrhjerte. Det er næringsrikt, og helt vanvittig godt! 3 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
RTMZ Skrevet 13. mai 2015 Del Skrevet 13. mai 2015 Noen som vet hvor man kan kjøpe frysetørket eggepulver og smørpulver i Norge i små mengder (0.5kg)? Er ikke så glad i havregrøt til frokost over lengre perioder, så tenkte å lage pannekaker med havregryn, mel, tørrmelk, egge/smørpulver når jeg skal på en to-ukers telttur. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
afe Skrevet 13. mai 2015 Del Skrevet 13. mai 2015 Smørpulver? Korleis smør kan vera pulver ved romtemperatur er langt utanfor min forstand. Ta med smør, eller matolje dersom du vil ha endå reinare feitt. Det finnst pakningar på 0,5kg og mindre i din næraste matvarebutikk. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Eikenes Skrevet 13. mai 2015 Del Skrevet 13. mai 2015 @RTMZ Jeg kan gi deg oppskrift på hjemmelaget eggepulver, hvis du er interessert. 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
afe Skrevet 13. mai 2015 Del Skrevet 13. mai 2015 Det er riktignok litt OT ettersom tråden handlar om kva ein får kjøpt i butikken. Men utover det, kan du vel publisere oppskrifta her. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
RTMZ Skrevet 13. mai 2015 Del Skrevet 13. mai 2015 http://www.amazon.com/Powdered-Butter-2-25-Pound-Can/dp/B0098Q3LX0 Veldig interessert i hjemmelaget eggepulver Hvis det er OT kan du sende det i PM Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mrplaff Skrevet 13. mai 2015 Del Skrevet 13. mai 2015 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tor Magnus Skrevet 13. mai 2015 Del Skrevet 13. mai 2015 Så langt har jeg funnet: Egg Hvor fant du tørket egg i Norge? Jeg endte opp med å bestille fra junaiten. Tok til og med kontakt med Prior for å høre men de lager bare eggehvitepulver. Linker til hvor man kan kjøpe disse tingene kan kanskje også være en god idé? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
lysaar Skrevet 13. mai 2015 Del Skrevet 13. mai 2015 Er også veldig interessert i eggepulver! Har inntrykk at det brukes på mange hoteller til å lage eggerøre med. Det er å lese i noen anmeldelser at hoteller får kritikk for å servere pulver-røre. Tenker at på tur må dette være helt supert Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Björn Skrevet 13. mai 2015 Del Skrevet 13. mai 2015 Inte i Norge men Sverige. Ägg, äggvita, äggula, mjölk och grädde. http://friluftsmat.nu/basvaror/ Göra torkade ägg själv? http://denperfektavandringen.blogspot.se/2012/07/torka-agg.html Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Eikenes Skrevet 13. mai 2015 Del Skrevet 13. mai 2015 Ovn på 60 grader. Visp sammen et brett med egg (24 egg) Stek til eggerørekonsistens, uten smør/olje. Fordel ut på 3-4 langpanner/stekebrett, i så små og flate biter man klarer. Sett i stekeovnen med døra på gløtt (sett brettene i etasjer over hverandre) Vent 9-10 timer, til eggene er sprø flak. Knus alt i en foodprosessor ellet lignende. Voila:-) 2 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
atari Skrevet 13. mai 2015 Forfatter Del Skrevet 13. mai 2015 Hvor fant du tørket egg i Norge? Jeg endte opp med å bestille fra junaiten. Tok til og med kontakt med Prior for å høre men de lager bare eggehvitepulver. Linker til hvor man kan kjøpe disse tingene kan kanskje også være en god idé? Mulig jeg tar feil ang eggepulver men mener jeg har sett det til salgs på Ultra. Tørket frukt selger de i helsekostbutikker: http://www.helseogkost.no/nettbutikk/matvarer/Toerket-frukt-og-toerkede-baer Tørrmelk selger de i de fleste dagligvarebutikker. Tørrfisk har de bla. på Meny. Selges også ofte i fiskebutikken. Soltørket tomat har de i de fleste dagligvarebutikker. Jeg har ikke funnet tomatpulver noe sted. Krydder, ris, pasta og nudler selges i alle dagligvarebutikker. Når det gjelder ris så bruker jeg Uncle Ben's hurtigris (3 min) 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
famjsv Skrevet 14. mai 2015 Del Skrevet 14. mai 2015 Ovn på 60 grader. Visp sammen et brett med egg (24 egg) Stek til eggerørekonsistens, uten smør/olje. Fordel ut på 3-4 langpanner/stekebrett, i så små og flate biter man klarer. Sett i stekeovnen med døra på gløtt (sett brettene i etasjer over hverandre) Vent 9-10 timer, til eggene er sprø flak. Knus alt i en foodprosessor ellet lignende. Voila:-) OK, men mister ikke eggene "bindingsevnen" på den måten? Hvis man ikke steker til eggerøre, vi de fortsatt ha den "evnen". Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
7homas Skrevet 14. mai 2015 Del Skrevet 14. mai 2015 Jeg vil gjerne dehydrere og rehydrere speilegg stekt "over easy" - går det ? (over easy = stekt på begge sider, men uten at plommen er sprukket eller stivnet) 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lindap Skrevet 17. mai 2015 Del Skrevet 17. mai 2015 Føsye post mangler potetmos. Kan brukes f eks sammen med en suppepose. Jeg kan ellers anbefale kjøp av et tørkeapparat. Det gir mange flere muligheter. I utlandet, f eks Nederland og Belgia, kan du nå kjøpe tørkede insekter av diverse slag. Kan brukes som proteinkilde i retter. Min mann liker dette veldig godt. Jeg har spist et slikt måltid, salat med tørkede insekter, men jeg ble nesten kvalm ved siste skje. Du får gjerne prøve ut hva du tåler. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lindap Skrevet 17. mai 2015 Del Skrevet 17. mai 2015 Hva slags retter lager dere av eggepulver? Jeg tenker at det ikke er mye vist i å lage pannekakerøre siden man får kjøpt det ferdig i pose. Hadde det vært en ide med Fu jong hai? Ikke sikker på skrivematen, men det er et kinesisk rett med omelett, sjampignonger og sursøt tomatsaus. Har lyst å prøve dette ut selv, men mottar gjerne ideer fra dere. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
afe Skrevet 18. mai 2015 Del Skrevet 18. mai 2015 Dersom hotella kan lage eggerøre av pulver, må vel oss andre også kunne gjera det. Bland i litt tørka graslauk og server med bacon. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Eikenes Skrevet 18. mai 2015 Del Skrevet 18. mai 2015 2 deler væske, 1 del eggepulver. Spiller jo ingen rolle om det blir eggerøre, omelett, "speilegg", det skal jo bare gi næring. Hjemmelaget eggepulver blandet med litt væske, salt, pepper, etc. (en klatt smør) lagt i buken på en nyfisket ørret er heeelt der oppe på lista over snadder Pannekakerøre blir det gjerne med ungene. Da lager vi den hjemme på kjøkkenet først. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Friluftsnoob Skrevet 18. mai 2015 Del Skrevet 18. mai 2015 Finnes det tørket rømme? Prøvde søke på google men fant det ikke. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tor Magnus Skrevet 18. mai 2015 Del Skrevet 18. mai 2015 Finnes det tørket rømme? Prøvde søke på google men fant det ikke. Jepp. http://www.ebay.com/itm/Powdered-Sour-Cream-Powder-A-10-Can-Freeze-Dried-/160632992327 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ståle Sæther Skrevet 18. mai 2015 Del Skrevet 18. mai 2015 Det slår meg at det er et vakum på det norske turmarkedet når det kommer til valgfrihet og variasjon i turmat. Skulle være penger å tjene for diverse nettbutikker om de tilbydde mer turmat enn ferdigporsjoner fra real o.l. Personlig kunne jeg tenkt meg mer "porsjonspakker" tørrmelk. Eggepulver har jeg aldri funnet i norske butikker men det ville jo helt klart vært aktuelt å ha med på lengre turer. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
atari Skrevet 18. mai 2015 Forfatter Del Skrevet 18. mai 2015 Det slår meg at det er et vakum på det norske turmarkedet når det kommer til valgfrihet og variasjon i turmat. Skulle være penger å tjene for diverse nettbutikker om de tilbydde mer turmat enn ferdigporsjoner fra real o.l. Personlig kunne jeg tenkt meg mer "porsjonspakker" tørrmelk. Eggepulver har jeg aldri funnet i norske butikker men det ville jo helt klart vært aktuelt å ha med på lengre turer. De selger pakker med 3 poser (til 1l hver) tørrmelk på bla Coop Obs: http://www.nestlenordic.com/vikingmelk/products2.html Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ståle Sæther Skrevet 18. mai 2015 Del Skrevet 18. mai 2015 De selger pakker med 3 poser (til 1l hver) tørrmelk på bla Coop Obs: http://www.nestlenordic.com/vikingmelk/products2.html Ja jeg er kjent med dem og bruker dem nå i dag. Noe mindre pakker for å bruke i grøt, supper etc hadde passet bedre. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.