Gå til innhold
  • Bli medlem

Anbefalte innlegg

  • 2 måneder senere...
Annonse
  • 4 uker senere...
  • 3 uker senere...
Skrevet

Stort sett er det Baileys som blir med meg på tur, blandes alltid i kaffe. Liker ikke serke saker og øl, som egentlig er favoritten, blir for tungt å bære.

 

Hadde jeg bodd i Nederland hadde det blitt et annet valg, synes det passer mye bedre i skog og mark m.t.p sinnsstemning ol. Men det er en annen diskusjon...

  • Liker 5
  • 2 uker senere...
Skrevet

Mulig jeg kommer til å bli buet ut av forumet nå, men her går det i fireball. "Whiskey" med chili og kanelsmak. Godt for seg selv, men også om man har med litt baileys. Lag kaffebaileys og ha i en skvett fireball - da er det jul i munnen. :) 

  • Liker 1
Skrevet

For øyeblikket en halvflaske Jack Daniel's - kjøpt mest for flaskens skyld - når innholdet er borte så blir det påfyll med Laphroaig. Skal ikke se bort i fra at det kan havne noe annet fra Islay i den flaska etterhvert. 

Skrevet

Fikk en flaske av denne fra noen amerikanske venner fra Colorado. Er ikke den beste whiskyen jeg har smakt, men den gjør seg likevel fint på tur:

tincup_fbog.jpg

  • 2 uker senere...
  • 1 måned senere...
Skrevet
On 6/19/2017 at 1:35 PM, Gittiamo said:

Aldri prøvd japansk whisky på tur. Men fysøren så flinke disse japanerne er på å lage god whisky. Så det skal jeg vurdere å ta med en gang :) 

Husker du noe navn? 

Kjøpte en som er med nå, ikke sikker på om jeg liker den. Får drikke litt mer og se om den sniker seg innpå 😁

Skrevet

På neste tur , som begynner i morgen , skal jeg prøve noe nytt. Har kjøpt en cask strength Highland Park (57,8 %) i en halvflaske . Ved å fylle denne på lerka bærer jeg altså med meg  mer whisky pr. gram en ellers. Når jeg i morgen kveld skal skjenke men liten i koppen, trenger jeg bare å fylle på en skvett med vann fra vannflasken min for at den skal ha passe styrke. Å drikke cask strength smaker vondt , men med litt vann er den god...

  • Liker 2
Skrevet
15 timer siden, Phoney skrev:

Husker du noe navn? 

Kjøpte en som er med nå, ikke sikker på om jeg liker den. Får drikke litt mer og se om den sniker seg innpå 😁

Husker ikke. Tror det kanskje er Nikka. 

Og vann i whiskyen? Hva skjer med det? Det skal jo ikke skje :o 

Skrevet (endret)

Lite slår å jekke en boks med godt lyst øl etter vandring og ha slått opp telt eller hengekøye! Men disse godsakene blir jo tunge om man skal bære for flere dager så da er det kjekt med whisky og gjerne en smaksrik og røyka maltwhisky. :cool:

På vinfronten så tilbyr jo portvin både ekstra smak, alkohyler og kalorier og er et realt kinderegg der altså. thumbs up sign

Endret av RoyN
Skrevet
4 hours ago, Gittiamo said:

Husker ikke. Tror det kanskje er Nikka. 

Og vann i whiskyen? Hva skjer med det? Det skal jo ikke skje :o 

Det med å ikke blande whisky i vann eller andre ting er en misforstått greie her i norge altså. 😉

Skrevet
38 minutter siden, Tor-Erik-L-77 skrev:

Det med å ikke blande whisky i vann eller andre ting er en misforstått greie her i norge altså. 😉

Kan først bekrefte at det var Nikka jeg synes var så god. 

Og når det kommer til vann i whiskyen, så er det jo ren smakssak, men endte nok en gang opp med å diskutere dette med min far i dag. Han er for vann i whiskyen. Jeg er imot å være enig med min far. Ergo ikke noe vann i whiskyen her 😂 

  • Liker 2
Skrevet

Whisky som ikke er cask-strength er jo allerede blandet ned i prosent med vann, men samtidig som det kanskje frigjør aroma (hevder noen) så vannes jo også muligens smaken ut. Den brennende opplevelsen som høy alkoholprosent gir reduseres dog. :-)

  • Liker 2
  • 8 måneder senere...
Skrevet

Hjemme går det i torvpreget skotsk whisky, men på tur går det billigere for seg. En skvett rimelig whisky i lommelerka, evt. en boks eller to Frydenlund fatøl på korte turer. En 0,5 L plastflaske whisky på på lengre turer, og kanskje en øl til første leirbålet. 

Skrevet

Hos meg og teltsamboer @Nordhauk går det som regel i en av følgende: Turakevitt, Vianvang, Frost (Kreklingsprit) eller en eller annen cognac. Minttu i kakaoen på vinteren går også ned. Når herremannen slår til med whisky av det røkte slaget så hender det at han får ferdelsforbud innenfor teltets fire vegger eller i nærheten av frøkna. Dette er selvfølgelig dårlig kompatibelt med det essensielle haillet som han behøver til sitt storfiske. Et sted må grensen gå når han drar med seg lukten av harsknet surmons og gammel blautmyr inn i heimen (Dovrefjell). 

  • Hehe 8
Skrevet
På 19.6.2017 den 13.35, Gittiamo skrev:

Aldri prøvd japansk whisky på tur. Men fysøren så flinke disse japanerne er på å lage god whisky. Så det skal jeg vurdere å ta med en gang :) 

Jeg hadde en gang i tiden mye omgang med Suntory sin gode whisky. Den gangen syntes vi det var litt billig kopi men kunne absolutt tenkt meg å testet det igjen .

De hadde en kul video på hjemmesiden sin - verdt å prøve på tur?

 

 

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.