hansjo Skrevet 3. desember 2015 Skrevet 3. desember 2015 Jeg tar vanligvis en sigar sammen med cognac (værforbehold, se tidligere i tråden) når det blir kveld på Blåfjellenden. Wiskey merket veksler, men Spreyside Single malt har vært foretrukket. Etter en tur tidligere i år opp på Munroetoppen Lochnagar er det fortsatt mye igjen i wiskeyflasken med samme navn. Brenneriet Royal Lochnagar ligger i Ballater og toppen er omtrent synlig fra plenen framfor brenneriet 1 Siter
Kaisi Skrevet 3. desember 2015 Skrevet 3. desember 2015 Ha, ha, artig tråd. Min faste turvenninne blandet for mange år siden sammen det som skulle vise seg å være den perfekte oppkvikker for damer på langtur. Den har fått navnet Ritas spesial og består av 50% cognac og 50% bailys Siter
Gal Krokfot Skrevet 3. desember 2015 Skrevet 3. desember 2015 18 timer siden, REs skrev: Synes du ikke at Lagavulin passer bedre ved sjøen, den både lukter og smaker som god gammeldags båtpuss. Men ellers kommer det mye godt fra Islay. F.eks. Laphroaig og Bowmore. No er det langt mellom kvar gong nokon skuldar meg for å være ein feinschmecker men syns Lagavulin og Laphroaig smakar relativt likt. Angåande båtpuss, har ei flaske Ledaig (Isle of Mull) ståande som reklamerar med: Sweet briny smokiness with a distinctly island character that hints at mild antiseptic, creosote, wax polish, mint chocolate and floral seaside aromas. Utruleg nok er ikkje denne noko spesielt god... Siter
+Miamaria Skrevet 3. desember 2015 Skrevet 3. desember 2015 Hva er det slags whisky som smaker bål? Det er jo sånn man burde ha på tur. Siter
Omnilite Skrevet 3. desember 2015 Skrevet 3. desember 2015 18 minutter siden, Miamaria skrev: Hva er det slags whisky som smaker bål? Det er jo sånn man burde ha på "Isle of Jura" er den mest bålaktige jeg har smakt i alle fall. 1 Siter
+rune1974 Skrevet 3. desember 2015 Skrevet 3. desember 2015 25 minutes ago, Miamaria said: Hva er det slags whisky som smaker bål? Det er jo sånn man burde ha på tur. De fleste fra distelerierne på øen Islay er meget tørvede/røgede, personligt er jeg mest til Port Ellen 1 Siter
fraVaranger Skrevet 4. desember 2015 Skrevet 4. desember 2015 single malt smaker som regel godt/bål:) Siter
sandress Skrevet 4. desember 2015 Skrevet 4. desember 2015 Intet vondt ord om Wisky men jeg har funnet tilbake til min ungdoms drikk fra 70 tallet, ROM.. Ikke disse moderne trendy med nye smaker men den gode gamle mørke krydrede. Et lite glass om kvelden som varmer og gir smak. Siter
Gal Krokfot Skrevet 4. desember 2015 Skrevet 4. desember 2015 (endret) 9 timer siden, Miamaria skrev: Hva er det slags whisky som smaker bål? Det er jo sånn man burde ha på tur. Skal du ha den mest ekstreme bålwhiskyen er nok Octomore frå Bruichladdich destilleriet ditt desiderte fyrsteval. Lagavulin er rekna som den standardwhiskyen med mest røyk. Dette målast etter ein skala, PPM der Lagavulin ligg på om lag 50 PPM. Vanleg whisky har sjeldan meir enn 3 til 5 PPM. Siste Octomore utgjevelsen har 208. Endret 4. desember 2015 av Gal Krokfot 1 Siter
Joker Skrevet 4. desember 2015 Skrevet 4. desember 2015 Det er sinnsykt godt med et par knerter Jagermeister. Siter
353 Skrevet 4. desember 2015 Skrevet 4. desember 2015 (endret) Mount Gay brun rom. Like god som flott rom til over 800,- flaska. Koster 355,- på polet, må bestilles desverre men noen pol har den nok inne. Endret 4. desember 2015 av 353 1 Siter
Gittiamo Skrevet 15. januar 2016 Skrevet 15. januar 2016 Nå har jeg mest dilla på Glenmorangie. Før gikk det i Bushmill. Men Jägermaister funker også. Helt greit med en liten knert ved bålet, men trenger ikke flatfylla på tur Siter
Hardy Skrevet 24. februar 2016 Skrevet 24. februar 2016 Hjemmelagd tyttebærdram klar for førstkommende tur! 4 Siter
+Robinson Skrevet 24. februar 2016 Skrevet 24. februar 2016 Alt som er hjemmelaget har jeg sans for. Ikke misforstå. Jeg mener ikke HB. Kona har laget flere fortreffelige versjoner basert på ville bær og diverse , og det er alltid godt. Men på tur kan jeg ikke ta med godsakene hennes. Da blir det enten en god highlander ( en i Glen familien ) eller så har det blitt en god akevitt. Har fått mer og mer sansen for akevitt... 1 Siter
K-nitraM Skrevet 24. februar 2016 Skrevet 24. februar 2016 Hvis jeg tar med noe så er det som regel en god cognac til kaffen. Ellers på kanoturer på sommeren blir det kald øl ☺ Siter
Per Fredrik Skrevet 24. februar 2016 Skrevet 24. februar 2016 Laphroaig finner du her, http://laphroaig.com/ Dette er ikke et merke en starte med, men mange kommer hit etter å ha "vandret" over høylandet. Ellers er Hightland Park http://highlandpark.co.uk/ en velsmakende Whisky, men ikke så "sinna" som Laphroag. Jo nærmere vestkysten en kommer jo mer røk smak. Ellers til sigar høre det med rom, lærte det av en kubansk sigarmester. Whisky til sigar blir "smør på flesk". Husk å ha vann i whiskyen, dette frigjør aromaen, legg merke til hva som skjer i glasset når det helles vann i. Mengden vann er opptil den enkelte. Dette sa Lord Macdonald, klan lederen, i et tv program, så da er det nok sånn det er. Han fortalte også at han var blitt saksøkt av Mcdonalds, burger kjeden, fordi burger kjeden mente at han hadde stjålet navnet deres. Hva skal jeg gjøre så Lorden med et smil, dette har jo vært familiens navn i over 500 år. Siter
Tor Arne Skrevet 27. februar 2016 Skrevet 27. februar 2016 Den 10. mai 2015 at 19.46, raggsokk skrev: Alkoholen er nå en ting - er det noen her blant folket som har med tobakk? Tenker da i retning pipe eller sigar/cigarillos? Sørensen Mixture på boks.... Laphroaig 12YO på lerka. Siter
Lars M Skrevet 28. februar 2016 Skrevet 28. februar 2016 Det er ikke så ofte, jeg har lommelærke med, men når jeg har det, er det oftest enten Ardbeg eller Caol Ila, enten en standardudgave eller en af specialvarianterne. Siter
Bjørn Erik Skrevet 1. mars 2016 Skrevet 1. mars 2016 Det må bli Gammel Dansk. Tronn er så fin på det at han nesten ikke vil smake. Siter
+Sig Man Skrevet 1. mars 2016 Skrevet 1. mars 2016 13 minutter siden, Bjørn Erik skrev: Det må bli Gammel Dansk. Tronn er så fin på det at han nesten ikke vil smake. Kjekt å ha med dansker på skitur, gjerne en gammel, og en doktor. 1 Siter
Gjest Skrevet 1. mars 2016 Skrevet 1. mars 2016 En god rom blir gjerne med, f.eks Havana Club Seleccion de Maestros eller Angostura 1919. Siter
Tom B Skrevet 2. mars 2016 Skrevet 2. mars 2016 I det siste er det Baylis og 60% Vodka som har vært med, pleier å blande meg en stor kopp med pulver kaffe, ha en god slomp med Baylis også Kvesser jeg den med litt 60% vodka, etter en lang dag på ski og etter middag er inntatt smaker dette bare helt fantastisk Siter
353 Skrevet 2. mars 2016 Skrevet 2. mars 2016 Den 24.2.2016 at 19.33, Per Fredrik skrev: Laphroaig finner du her, http://laphroaig.com/ Dette er ikke et merke en starte med, men mange kommer hit etter å ha "vandret" over høylandet. Ellers er Hightland Park http://highlandpark.co.uk/ en velsmakende Whisky, men ikke så "sinna" som Laphroag. Jo nærmere vestkysten en kommer jo mer røk smak. Ellers til sigar høre det med rom, lærte det av en kubansk sigarmester. Whisky til sigar blir "smør på flesk". Husk å ha vann i whiskyen, dette frigjør aromaen, legg merke til hva som skjer i glasset når det helles vann i. Mengden vann er opptil den enkelte. Dette sa Lord Macdonald, klan lederen, i et tv program, så da er det nok sånn det er. Han fortalte også at han var blitt saksøkt av Mcdonalds, burger kjeden, fordi burger kjeden mente at han hadde stjålet navnet deres. Hva skal jeg gjøre så Lorden med et smil, dette har jo vært familiens navn i over 500 år. En slant vann i en god rom kan også gjøre underverker med å "åpne" den. 1 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.