Martin HJ Skrevet 8. mai 2015 Skrevet 8. mai 2015 Soerlie cognac og god rødvin, mengde og oppbevaring varierer fra hvilken type tur man skal på. Siter
+virrma Skrevet 8. mai 2015 Skrevet 8. mai 2015 Jeg har lommelerke, og på den er det som regel en single malt. Hender det blir cognac i stedet. Høyst begrenset forbruk, men innimellom veldig godt. Sjelden jeg drar på rødvin eller tilsvarende tyngre godsaker, men det har da hendt det også. Er definitivt forskjell på kano- og fottur, for eksempel. Siter
stjernehimmel Skrevet 8. mai 2015 Skrevet 8. mai 2015 Caol ila 12 year old 20cl er en fast turvenn, men blir ofte med tilbake igjen. I påskas 6 dagers over Hardangervidda var det bare én kveld vi hadde litt i glasset, mens vi satt utenfor teltet og så på stjernene. Ganske fantastisk. Men det har vel hent at man har tenkt at flasken er litt for liten også Siter
REs Skrevet 8. mai 2015 Skrevet 8. mai 2015 En plastflaske med Balder eller Original Bitter eller annen krydderdram har ofte funnet veien ned i sekken. Det er jo ikke slik at flasken skal tømmes på tur, en liten knert på kvelden holder i lange baner. Å tommee flaska har vel sine naturlige ulemper, spesielt for meg som tåler så lite. Men en gang gikk jeg lang et vann på vei hjem. Fiskestanga var for lengst pakket ned, og plutselig hørte jeg lyden av en fisk som hoppet. Det var i hvertfall det hjernen min asosierte lyden med. Et plops, som når en stor fisk er oppe og bryter vannflaten. Jeg så meg rundt, men så ingen ringer på vannet. Dette gjentok seg flere ganger helt til jeg plutselig kom på at jeg hadde en halvfull plastflaske med cognac i lokket på sekken. Den lå og klukket hver gang jeg beveget meg litt uregelmessig og klarte faktisk å lure meg flere ganger. Man får jo en liten pulsøkning av dette også. 2 1 Siter
Eikenes Skrevet 8. mai 2015 Forfatter Skrevet 8. mai 2015 Så gøy med respons! Har aldri fått det for meg å ta med vin på tur. Er veldig glad spesialimportert albansk Ouzo, en knert Gammel Opland, eller en laguvulin. Og skulle turen tillate det, noen bokser med øl. Siter
Trine RS Skrevet 8. mai 2015 Skrevet 8. mai 2015 Vi deler på en 2 eller 3 liter rødvin, alt ettersom hvor mange dager turen er på. Den sterkeste bærer herligheten selvfølgelig 1 Siter
Kristian123 Skrevet 8. mai 2015 Skrevet 8. mai 2015 Har selv faktisk hatt med Hot n'sweet og Jägermeister/Balder i lommelerka for det meste. Men har i senere tid gått over til å prøve meg på whisky. Siste jeg kjøpte inn nå var VAT 69, men tror den var fra et dårlig parti siden den nesten ikke smakte noen ting. Noen som har opplevd det samme med whisky eller andre polvarer? Siter
+Bjørnar Ø Skrevet 8. mai 2015 Skrevet 8. mai 2015 Lommelerka er sjelden med på annet enn korte turer, da fylt med akevitt. Akevitt er med på alle turer Siter
graham Skrevet 8. mai 2015 Skrevet 8. mai 2015 Jeg bruker å ha med sterk Eventyrbrus som jeg blander ut med kaffe. Ut over 'lerka' så skader det ikke med et par øl heller. Portvin er også veldig fint, jeg kan anbefale Graham's. 5 Siter
Hardy Skrevet 8. mai 2015 Skrevet 8. mai 2015 Mulig det ikke er innafor. Det er iallfall ikke barnevennlig. Men jeg spør likeså, hva har du lommelerka (eller liknende) di på tur? Selvfølgelig er det innafor! Viktig tema! Jeg har vanligvis med meg ei lerke med Jäger og ei med whisky eller konjakk. Nå har jeg fått ei ny lerke. Den vurderer jeg å fylle med Mintu. Da skal jeg ta med noen poser rett i koppen kakao også så blir det Mintukakao. Brennevin er også flott sånn at man kan koke karsk. Ingenting er så godt som god karsk på tur! Et sitat fra Mikkjel Fønhus for å understreke viktigheta av å ha med dram på tur: 3 Siter
TL Skrevet 8. mai 2015 Skrevet 8. mai 2015 For meg er det uten tvil Cognac som gjelder på de litt lengre vandreturene der vekta betyr en del. Herlig å nippe til et lite glass edle dråper etter dagens strabaser. Tidligere på sommeren, da jeg gjerne befinner meg ute på øyene, er det forfriskende å runde av en lang natts vandring med et par iskalde pærecider eller Smirnoff Ice utpå morrakvisten, før båten klapper til kai. 1 Siter
Salthaugen Skrevet 8. mai 2015 Skrevet 8. mai 2015 Det må bli en god vellagret rom. Nå for tia er det denne det går i. 1 Siter
Ronny Bakken Håskjold Skrevet 8. mai 2015 Skrevet 8. mai 2015 Det bli vell nånn blanke vara med litt for mange % på flaska. Godt og ha i kaffekoppen om kvelden Siter
finnjpedersen Skrevet 8. mai 2015 Skrevet 8. mai 2015 Noe brunt i lerka (soerlie xo, bache xo, eller noe annet jeg har fått gave) eller kaffe med baileys er helmax rundt bålet. I solsteika er lys pils (nordlands, mack isbjørn, carlsberg) eller en rusbrus (pære/eple) veldig forfriskende. Siter
REs Skrevet 9. mai 2015 Skrevet 9. mai 2015 Har selv faktisk hatt med Hot n'sweet og Jägermeister/Balder i lommelerka for det meste. Men har i senere tid gått over til å prøve meg på whisky. Siste jeg kjøpte inn nå var VAT 69, men tror den var fra et dårlig parti siden den nesten ikke smakte noen ting. Noen som har opplevd det samme med whisky eller andre polvarer? Hvis du skal prøve med whisky så tror jeg ikke at pavens telefonnummer eller adresse eller hva det nå betyr, som er det riktige. Prøv heller en av disse. Det må bli en god vellagret rom. Nå for tia er det denne det går i. zacapa-centenario-23-year-old-rum.jpg Etter mange år som whisky elsker har jeg nå hatt noen år hvor det helst ble konsumert Cognac, men så ble jeg anbefalt å prøve denne romen, og det er uten tvil den beste romen jeg har smakt. Den er, etter min mening, langt bedre enn mange dyre Cognaker og Armagnacer. 1 Siter
7homas Skrevet 9. mai 2015 Skrevet 9. mai 2015 Aldri feil med Carlos I men på tur er det ærlig talt overkill....holder lenge med nr III Siter
Jando Skrevet 9. mai 2015 Skrevet 9. mai 2015 Det blir fort til at enkelte er ute med den moralske pekefingeren når det gjelder alkohol. Også her, ser jeg. Men jeg tror nok ikke at folk som ferdes i skog og fjell bælmer i seg alkohol i tide og utide. Selv syns jeg noen slurker Jegermeister smaker godt ved kveldsbålet 1 Siter
Lar5 Skrevet 9. mai 2015 Skrevet 9. mai 2015 Løten linje sommer aquavit sist (smaker mest angis/lakri, ikke så intens som vanlig linje.. Ellers så har jeg alltid whisky stående av noe slag, som det blir med en skvett av på ei flaske. coal ila, talisker, lagavulin, Macleod's osv 1 Siter
Hege P. Skrevet 9. mai 2015 Skrevet 9. mai 2015 Brandy, cognac eller whisky. Det jeg har når jeg drar. Hvis jeg har. Siter
eirikw Skrevet 9. mai 2015 Skrevet 9. mai 2015 Gammel Opland er det som teller. Og ting må tas i riktig rekkefølge ved framkomst: først dram(mer), så teltslaging/fyre opp ovn etc. Kristian Bing (Bings gryte) sa i sin tid at en ikke skulle nyte vått eller tørt de siste 6 timene av en tur, da smaker ting (virker?) ting bedre! EirikW 1 Siter
Ståle Sæther Skrevet 9. mai 2015 Skrevet 9. mai 2015 Gammel Opland er det som teller. Og ting må tas i riktig rekkefølge ved framkomst: først dram(mer), så teltslaging/fyre opp ovn etc. Kristian Bing (Bings gryte) sa i sin tid at en ikke skulle nyte vått eller tørt de siste 6 timene av en tur, da smaker ting (virker?) ting bedre! EirikW Husker en gang jeg skulle være med å prøveligge en kamerats nye fjelltelt rett før en lengre vintertur på saltfjellet han skulle ut på. Selvsagt måtte jeg innom polet for å investere i litt teltkos og kom ut med to sterkøl som ble fortært da vi småsvette kom frem og før teltet ble satt opp. Det vi ikke reflekterte over var alkoholdigheten på 10,4%. En "halvliter" av dette kjapt ned på tom mage gjorde oppsetting av nytt telt lettere kaotisk i nattemørket. Moderasjon før teltet er på plass sier nå jeg. 2 Siter
glote Skrevet 9. mai 2015 Skrevet 9. mai 2015 Uansett akkurat hva du tar med så har GSI noen hendige flasker som sparer deg for å ta med glassflasken http://gsioutdoors.com/activities/pdp/highland_fifth_flask/gourmet_backpacking Den tar 7,5 dl og veier 41 gram på min vekt så da sparer du fort halvkiloen eller mer i forhold til glassflasker med samme innhold... Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.