thomashenrik Skrevet 20. april 2015 Skrevet 20. april 2015 Har gått til innkjøp av et kokesett fra Optimus. Det har ikke nonstick-belegg, og er vel således mest for å koke vann i. Sikkert ikke stort nok for feinschmeikere - jeg valgte det pga lav vekt og at det bruker lite volum når alt er pakket sammen. Dersom noen kjenner til lignende sett som har nonstick-belegg, så gi gjerne tips. Uansett, jeg lurte på om det finnes "kokeposer", som brukes på samme prinsippet som f.eks Real turmat. Om det gjør det, tåler de å ligge i kjelen også, så man f.eks kan lage noe nuddelgreier eller egg? Kanskje fare for at plasten skal klistre seg i kjelen som ikke har nonstick..? Et søk på Google gav meg ikke noen umiddelbare resultat, virker som dette er forbeholdt industrien. Siter
afe Skrevet 20. april 2015 Skrevet 20. april 2015 Primus hadde også tilsvarande sett brennar og kjele med varmeribber, men det settet er ikkje å få tak i lenger. Men dei har fortsatt kjele med same form og storleik, men utan varmeribber. http://www.primus.se/litech-trek-kettle Siter
Bjørn J Skrevet 20. april 2015 Skrevet 20. april 2015 Disse er oppgitt å tåle koking, men du må finne en måte å lukke dem på: http://sousvidenorge.no/produkt/sous-vide/poser/sousvide-poser-095l Disse har ziplock, men det er ikke oppgitt temperatur. Men de er beregnet på sous-vide matlaging, så jeg hadde ikke nølt med å bruke dem. Du kan jo sende en forespørsel: http://www.sousvide.dk/produkter/11-vakuumposer/14-18-store-poser-med-zip-luk/ 1 Siter
LightDan Skrevet 20. april 2015 Skrevet 20. april 2015 Alla plastpåsar, också de avsedda att kunna koka i tål nog inte mycket mer än 100 grader, du bör nog hälla kokande vatten i påsen, inte ha påsen i kjelen. Allt av påse som är i direkt kontakt med kjelen, men inte med vatten kommer säkert att smälta. Siter
REs Skrevet 20. april 2015 Skrevet 20. april 2015 Har gått til innkjøp av et kokesett fra Optimus. Det har ikke nonstick-belegg, og er vel således mest for å koke vann i. Sikkert ikke stort nok for feinschmeikere - jeg valgte det pga lav vekt og at det bruker lite volum når alt er pakket sammen. Dersom noen kjenner til lignende sett som har nonstick-belegg, så gi gjerne tips. Uansett, jeg lurte på om det finnes "kokeposer", som brukes på samme prinsippet som f.eks Real turmat. Om det gjør det, tåler de å ligge i kjelen også, så man f.eks kan lage noe nuddelgreier eller egg? Kanskje fare for at plasten skal klistre seg i kjelen som ikke har nonstick..? Et søk på Google gav meg ikke noen umiddelbare resultat, virker som dette er forbeholdt industrien. Jeg vet ikke om det finnes kokeposer, men det finnes stekeposer. De er laget av en slags plastikk og tåler i hvert fall 250 grader og sikkert enda mer. http://www.retthjem.no/shop/index.aspx?intshopcmd=&maingroup=654585&group=86365&prod=116731 Ellers så er det ingen ting i veien for å lage mat rett i en aluminiumskjele. Høyang Polaris har forsynt norske husholdninger med aluminiumskjeler og andre kjøkkenartikler i over hundre år, men ikke under navnet Høyang. http://www.hoyangpolaris.no/Inspirasjon/Historier/Hoyang-Polaris-historie De aller fleste som vokste opp her i landet etter krigen og frem til midt på 1970 tallet har nok fått sin daglige middagsmat tilberedt i en ubehandlet aluminiumsgryte. På 1980 tallet mente noen at kokekar i aluminium kunne øke risikoen for Altheimers sykdom siden de mente å ha funnet høye konsentrasjoner av aluminium i hjernen på slike pasienter. Aluminium er nå stort sett byttet ut med rustfritt stål eller aluminium med et eller annet non stick belegg. Aluminium er ikke magnetisk og kan ikke brukes på induksjonskomfyrer. Den mengden aluminium som du risikerer å få i deg fra et kokekar i aluminium til turbruk er nok ikke større enn at den positive gevinsten av å drive friluftsliv langt overstiger den negative effekten av aluminiumet. 1 Siter
snusask Skrevet 21. april 2015 Skrevet 21. april 2015 Eg vakuumpakka litt gryterett ein gong, og det gjekk fint an å varma oppatt maten medan han låg i posen. https://www.flust.no/hus-og-hage/hagemoebler-og-grill/grill/obh-nordica-prestige-vakuumeringsmaskin-7951/?cid=_adwordspla_cpc&gclid=CNni4rHYhsUCFaHpcgodN4UA5A Posane kan til og med vaskast og nyttast fleire gonger. https://www.flust.no/kjoekken/kjoekkenapparater/sous-vide-og-vakuumering/obh-nordica-food-sealer-poser/ Siter
Oddbjørn Skrevet 21. april 2015 Skrevet 21. april 2015 Disse er godkjente for koking: http://www.packitgourmet.com/BoilableBags.html Går fint å helle varmt vann i vanlige ziplock poser, men om har posen i kokende vann over lengre tid kan en nok risikere at mer giftstoffer fra posen kan komme i maten. Siter
thomashenrik Skrevet 21. april 2015 Forfatter Skrevet 21. april 2015 Takk for mange flotte svar. Utekjøkken er jo, som alt annet, et kompromiss mellom volum, vekt, og der igjen bruksmulighetene. Dersom Optimus-systemet mitt hadde hatt non-stick, hadde det fungert helt fint, da man kunne puttet mat direkte i kjelen. Større aluminiumskjeler er i utgangspunktet ikke aktuelt, da dette tar en del plass. Så får det da heller være at når jeg i utgangspunktet holder meg til Real-mat og lignende løsninger når jeg velger et komptakt system som er laget for å koke vann. Vipper fort over på paranoid-nivå når det gjelder giftstoffer som kan lekke ut fra plastikk. Skal sjekke ut forslagene som er gitt Siter
Lompa Skrevet 21. april 2015 Skrevet 21. april 2015 Hva med å ta med en ørliten skvett med oppvaskmiddel? Siter
Oddbjørn Skrevet 21. april 2015 Skrevet 21. april 2015 Vipper fort over på paranoid-nivå når det gjelder giftstoffer som kan lekke ut fra plastikk. Er jo enig med det ja. Er vel ikke noen stor fare så lenge en ikke bruker det daglig heller, man blir jo ikke akutt syk av det. Siter
thomashenrik Skrevet 21. april 2015 Forfatter Skrevet 21. april 2015 Hva med å ta med en ørliten skvett med oppvaskmiddel? Selvfølgelig funker det, jeg har bare fått inntrykk av at kjeler uten nonstick kun er aktuelt for vannkoking. Jeg er nok altfor påvirket av bekjente som skal ha i pose og sekk. Tenker vi sier "problem solved"! Siter
lysaar Skrevet 21. april 2015 Skrevet 21. april 2015 Tørrcabaret + vann - voilá hoeyang-puddingform-1-5liter-i-aluminium-d-8cm-h-7cm.jpg Siter
afe Skrevet 21. april 2015 Skrevet 21. april 2015 Det går som oftast heilt fint å lage mat i ubelagt aluminium, men ein må vera litt meir forsiktig med varmen (noko som ikkje er så enkelt med varmeribbene som gjer varmeoverføringa veldig effektiv), og det er ikkje så enkelt å vaske reint att dersom ting brenn seg fast. Siter
famjsv Skrevet 21. april 2015 Skrevet 21. april 2015 De posene som brukes sammen med vacumpakke-maskiner tåler koking. OBH Nordica Siter
Lompa Skrevet 21. april 2015 Skrevet 21. april 2015 Selvfølgelig funker det, jeg har bare fått inntrykk av at kjeler uten nonstick kun er aktuelt for vannkoking. Jeg er nok altfor påvirket av bekjente som skal ha i pose og sekk. Tenker vi sier "problem solved"! Det er vel uansett ikke rare kokinga man kan få til i en sånn liten kopp.. En klatt smør eller olje reduserer faren for at det setter seg fast, men ser poenget nevnt over om at det kan bli veldig varmt i sånne gryter med ribber. Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.