Gå til innhold
  • Bli medlem

Mulig skifilm fra Romsdal og omegn


oddis

Anbefalte innlegg

Fri Flyt har søkt om å få lande med helikopter på topper i Romsdal denne vinteren(se her for mer info ).

Selv om jeg er en innbitt toppturfan selv klarer jeg ikke å fri meg fra tanken på at dette kunne ha blitt en skikkelig tøff film. Syns dere kommunene bør gjøre et unntak eller ti for at denne filmen skal bli virkelighet?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Definitivt at de burde gi tillatelse til et slikt prosjekt :)

Det hadde blitt kanon, og for ei markedsføring for nordvestlandet :D

Noen helikopter som surrer rundt fjellene en tidsbegrenset periode skal jeg alltids tåle. Publisiteten kan jeg ikke se annet enn positivt ut av. Det blir en rå film, det sørger bl.a. landskapet for 8) Det er nok av bratte renner og stup og hoppe utfor. Har sett tilsvarende filmopptak fra andre deler av verden, forresten også fra Lyngen, og det er rått å se på. Både stuntene og fjellene.

de kan vel gå/klatre som alle andre?

Jeg kan gå de 24km t/r til jobb hver dag også, ikke noe problem det. Bare at det tar så lang tid...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Definitivt at de burde gi tillatelse til et slikt prosjekt :!:

Det hadde blitt kanon, og for ei markedsføring for nordvestlandet :D

Tja. Hvor stort er markedet for skifilmer egentlig? De blir sett av en svært begrenset kundemasse i Norden, Alpelandene og Nord-Amerika. Kanskje også av 4 stk. i Chile og 10 stk. på New Zealand.

Alle disse landene unntatt de andre nordiske har like fine fjell å kjøre ski på selv.

Målgruppa for skifilmer ligger vel i aldersgruppa 13-25 år++. Trolig ikke de som kommer i horder vinterstid og legger igjen mest penger her i området. De fleste skiinteresserte ungdommer i Norge vet nok hva dette området har å by på, men foretrekker bakkene og flaska i Hemsedal i steden.

Er det meningen at utlendinger skal sitte igjen med inntrykket om at heliskiing er vanlig i området? I tilfelle vil de bli svært skuffet(får vi vel håpe? Eller hva Svein:?: :wink: )

Noen helikopter som surrer rundt fjellene en tidsbegrenset periode skal jeg alltids tåle.

Filmopptakene skal skje i tidsrommet 15. februar til 25. april. Tidsbegrenset er den, men det er lang tid. Med det været vi til tider har her kan det bety at hver eneste finværsdag blir forstyrret av motorlyder fra helikopter, og sikkert også snøscootere.

Publisiteten kan jeg ikke se annet enn positivt ut av.

Ikke annet enn at den blir så rå at de sikkert vil tilbake hvert år, og med seg på lasset har de flere andre filmselskap. Så finner en pengegrisk sunnmøring ut at han kan tjene store penger på heliskiing til amerikanere med alt for mye penger. Frp-kommunene her oppe gir han selvfølgelig tillatelse, og så har vi mølla gående :cry:;) .

Jeg ønsker også å rette et solid spark til redaksjonen i Fri Flyt. Fri Flyt er trolig det "friluftsmagasinet" i Norge som blir mest lest av ungdom. Med sitt "coole" image kunne de påvirket lettpåvirkelig ungdom til å ta et tak for miljøet og naturen her i Norge. I steden prøver de seg på dette, og er sikkert også for utbygging av flere skiheiser osv.

Fri Flyt er et blad som var kult og nyskapende når det kom for første gang i 1998(jeg har dette nummeret). Nå syntes jeg det er "skisportens" svar på Se og Hør. Jeg har lest Fri Flyt reportasjer fra Strandafjellet hvor jeg ikke har kjent meg igjen på hvor fantastisk alt var, enda jeg var der den samme dagen. Reportasje fra topptur på Brekketind(ikke redaksjonen) hvor man skulle tro det var Matterhorn midtvinters man kravlet seg opp på. Jeg vil kalle det bransjens største pornoblad.

Var jeg veldig negativ nå :?::)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, du var vel negativ nå....

Vises bruddvise deler av filmen på tv er det massiv markedsføring, ovenfor alle som liker norsk natur, ikke bare de som liker å svinge ;) ned bratte fjellsider. Ellers er jeg enig i at det kan bli støy når det pågår, pga at fineværsdagene ikke ligger altfor tett... Men det er et forbigående problem, og godt fordelt problem. Regner med at man skal kunne lese seg ut av vedtakene hvor de skal holde på i de ulike periodene, tviler på at de får disp på samme tidspunkt i alle kommuner.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

problemet mitt er at slik er ser det, vert det eit prosjekt der nokre få priviligerte, og svært gode, skikjørarar, får velsignelse til å gjere noko vi andre ikkje har moglegheit til, berre fordi dei er ekstra kule. no verkar eg kanskje berre misunnelig, men eg synest ikkje at eit fåtal skal få privilegier fordi dei har status som "gudar".

om norske 13-25 åringar skal kunen la seg inspirere til å komme til møre og køyre på ski nyttar det ikkje å innbille dei at dei beste toppane er heliskiingtoppar. opptur er ein naturleg ting før den fantastiske nedturen om du vil ;) om dette vert det gjennomgåande temaet i filmen vil og ungdom sjå at det finnest skiopplevingar det er vel verd å slite for :)

praktisk og lite relevant eksempel: fjelløpet skåla "1848m rett opp" fekk ca 2000 personar opp på skåla på ein dag, etter mine observasjonar heilt utan helikopter... og eg kjem tilbake i år!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bra Jarle :) Tror ikke ekstremsport trekker de store horder til Nordvestlandet. Tror et litt "folkeligere" tv-program om vårskiturer hadde fått flere hit. Da kunne man filmet både husmødrene på Kolåstind og ungdommen på de litt mer heftige variantene.

Nå er det ikke første gangen det blir brukt helikopter på Sunnmøre.

http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/nrk_more_og_romsdal/4041881.html

Seint i høst gikk G-sport reklama med tre skiløpere på vei nedover en rygg(Jakta). Denne blei filmet med helikoper på våren 2005.

Disse to oppdragene kan ikke helt sammenlignes med søknaden fra Fri Flyt. Så langt jeg vet filmet de ikke mer enn en dag, og mest fra stor høyde for å få oversiktsbilder.

Etter min mening burde slik trafikk i naturen begrenses til lete/redningsaksjoner og høyst nødvendig forskning eller kartlegging.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvem har sett en slik skifilm? Er det ikke flott å se på? Se naturen, det spektakulære - både den ekstreme skikjøringen og de bratte fjellene? Sett på en annen måte enn når man er på fjellet selv? Er disse filmene så dustete at dere like gjerne kunne vært foruten? Det kunne ikke jeg, det gir en annen dimensjon ifht det jeg selv driver med.

Det er klart negative effekter med slike tillatelser, men de positive er sterke og oppveier for de negative.

Det ligger i sakens natur at dersom noen får dispensasjon, så får de anledning til å gjøre noe som andre ikke har anledning til. Dispensasjoner gis det forresten over ei brei fjøl ellers i samfunnet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jarle sa først:

filmene er råe ja,,, men det er filminga opp skjoldet på kjerag i filmen loop og, og det ble gjort med håndholdt medbrakt kamera...

og no har eg litt betre tid. ikkje spør meg kvifor eg sit på skulen kl 9 om kvelden... men altså...

når det gjeld publisitet og å skulle trekkje besøkande til fylket trur eg at litt av det ekstreme kan vere bra, men for mykje vert berre overkill. dei som ser filmen skal jo så at her kan dei og finne fjellglede, og ikkje få inntrykk av at det berre er ski- og brettgudar med helikopter i baklomma som har noko å gjere i romsdalen :( personleg så blir eg jo meir og meir tilhengjar av det "ekstreme" friluftslivet, men det er langt igjen til eg er nokon gud i bratta. for meg er det å sjå ein fyr sette utfor eit "stup" på ski tøft på tv, men eg sit jo ikkje akkurat att med kjensla av at eg må reise dit og gjere det samme,,, hadde eg gjort det, så hadde eg vel mista livet :)

difor meiner eg det er mest rett å lage film av skiturar som er moglege for menigmann å nå toppen av, så får kvar enkelt avgjere om han tør setje utfor det brattaste henget...

sånn utover det har eg allereie gjort greie for kva eg synest om motorisert ferdsel i utmark i snøscooterdebatten, og det gjeld for helikopter og, sjølv om dei ikkje set spor...

nevnte loop tidligare, og kan vel ikkje seie at den er heilt utan helikopter, men at det er mykje bra fotografering utan der og er iallefall sant, og stjernene der går opp for eiga maskin :?: evt klatrar. og arne næss hoppa vel halvparten av vegen :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.