johanhs Skrevet 4. mars 2015 Skrevet 4. mars 2015 Jeg skal på en 10dagers tur på Svalbard nå straks, og tenkte å ha med matolje i egen beholder for å øke kcal i frokost og middag. Men dette fryser vel til en uhåndterlig masse i kulda? Sikkert forskjell på de forskjellige matoljene. Bør jeg heller satse på posjonspakker av smør og margarin? Noen tips? Siter
Lindap Skrevet 4. mars 2015 Skrevet 4. mars 2015 Når oljen blir fast, får du den antagelig skrapt ut med en skje. Men da trenger du en beholder med stor åpning som kanskje lekker på vei dit. Kan hende smørpakinger er mer handy. Olje er mest gunstig i antall kcal/100 gram: ca 900, mens smør er ca halvparten. Nøtter har ca 600 og er også enkelt å ta med og kan hives i frokosten eller brukes som mellommat. Jeg tipper nøtter er det sunneste alternativet. 1 Siter
eirikw Skrevet 4. mars 2015 Skrevet 4. mars 2015 Hva med peanøttsmør? Mye energi, grei emballasje; men blir hard i kulde. EirikW Siter
Blackbrrd Skrevet 4. mars 2015 Skrevet 4. mars 2015 Smør har ca 700kcal/100g, ikke 500kcal. 500kcal er noe margarin-greier. Smør som er kaldt blir jo steinhardt, så vet ikke om det er noe godt alternativ? Hadde nok vært sunnere med nøtter. Hvis du ikke har problemer med valnøtter, så er de lette å tygge og har forløpere til omega-3 fettsyrer. (Personlig lurer jeg på om det er en migrene-trigger for meg og spiser derfor mandler i stedet, mer proteiner i de, men dessverre ikke noe omega-3 kilde). Vær obs på at nøtter har en god del fiber, med dertil tilhørende doturer. Kan være du har mer lyst til å ha med olje. Siter
elgen Skrevet 4. mars 2015 Skrevet 4. mars 2015 Hei det har vært nevnt før her på Fjellforum: http://www.fjellforum.no/topic/7583-frysepunkt-olivenolje/ olivenolje -6°C begynner å stivne omkring 0, men kan forholdvis lett varmes på toppen av snøsmeltegryten. Jeg har i blann olivenolje med for å gi bedre smak til frysetørket mat -og ekstra kalorier. vindruekjerneolje -24 til -10°C Rapsolje -18 C Hilsen Elgen Siter
johanhs Skrevet 5. mars 2015 Forfatter Skrevet 5. mars 2015 Da høres det ut som jeg skal bytte ut olivenolje med rapsolje. Jeg googlet det og det stod et sted ÷10grader, men uansett bedre enn olivenolje Kanske jeg skal velge flere små beholdere som er raskere å tine. Siter
elgen Skrevet 5. mars 2015 Skrevet 5. mars 2015 Hei Det er sikkert forskjell på "frysepunkt" og når det begynner å stivne så pass at det er vanskelig å få ut av en flaske. Hvis oljen kommer inn på kroppen eller står på lokket til gryten eller blir hevet ned i spagetti/ris/nudelvannet blir den hurtig brukbar. Hilsen Elgen Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.