Gå til innhold
  • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Skrevet

Tenkte å kjøpe en turkniv i bursdagsgave til kona om en mnd.

 

En allround turkniv til både brødskjæring og rense fisk. Som ser grei ut og som passer til en damehånd.

 

Opp til 600-700kr tenker jeg

 

Noen som har et råd å komme med?

Annonse
Skrevet

Tenkte å kjøpe en turkniv i bursdagsgave til kona om en mnd.

 

En allround turkniv til både brødskjæring og rense fisk. Som ser grei ut og som passer til en damehånd.

 

Opp til 600-700kr tenker jeg

 

Noen som har et råd å komme med?

 

 

Til den prisen dr kan du se på hvilken som helst Helle kniv tenker jeg. De er fine å se på, helt greie tur kniver og klarer både matlaging og rensing av fisk. 

Skarpe er de også + rustfrie så de holder seg fine. Til brødskjæring bør det nok være litt lengde på bladet. Så Helle Sylvsteinen kansje :-)

http://www.helle.no/products/knives/sylvsteinen/

Skrevet

Til den prisen dr kan du se på hvilken som helst Helle kniv tenker jeg. De er fine å se på, helt greie tur kniver og klarer både matlaging og rensing av fisk. 

Skarpe er de også + rustfrie så de holder seg fine. Til brødskjæring bør det nok være litt lengde på bladet. Så Helle Sylvsteinen kansje :-)

http://www.helle.no/products/knives/sylvsteinen/

 

 

 

 

 

Takk for svar. Har sett endel på Helle kniver ja. Brødskjæring er ikke så kritisk, så tror en med bladlengde på rundt 10cm holder... Men det gjør kanskje ikke noe med en stor kniv selv om dama er liten  :)

Skrevet

7" samekniver er damestørrelse....

 

Men blir upraktisk til sløying av fisk. Da ville jeg heller gått for en av standardknivene fra Helle eller Brusletto. Hva med en Bruseltto Bamse?

Klassisk og pen kniv som tåler juliing. Selve erketurkniven. 

Skrevet

Takk for svar. Har sett endel på Helle kniver ja. Brødskjæring er ikke så kritisk, så tror en med bladlengde på rundt 10cm holder...

Helt enig med deg, kniver med bladlengde under 10 cm er bra turkniver. Og når det kommer til brødskjæring, så har jeg skjært mye brød med kniver som har blad helt ned til 6,5 cm. Og det går greit.

 

Og det jeg har brukt mest de siste 35 - 40 årene, på kanoturer, jakt og gennerelt friluftsliv, er kniver med bladlengde mellom 6,5 og 9,5 cm. De har skjært hundrevis av brød (på tur), sløyet fisk, gjort opp vilt, m.m. Ellers har jeg mange kniver (i de fleste størrelser), men de er de korte jeg helst bruker. Og jeg foretrekker kniver, hvor en ikke er avhening av stropper o.l., for å holde kniven på plass.

 

Helle (med flere) har bra kniver og de er greie å sette opp. Også på tur, hvis det er behov. Selv bruker jeg helst kniver med kullstoff stål, men de krever noe mer pass og stell, enn de rustfrie. Men bruker en kniv til div. formål på tur, bl.a. fra vlit/fisk og til mat, bør en likevel holde kniven rein. 

Skrevet

Ut fra bilder og spesifikasjoner, Helle Futura. Den GT saken ser litt svær ut i forhold til foreslått bruk.

 

 

Nevner disse mest for morro skyld, men i alle fall den siste ser ikke dum ut.

 

Denne er jo rosa:

http://www2.knifecenter.com/item/TOLION01/tops-knives-lioness-fixed-pink-1095-blade-black-g10-handles-leather-sheath-lion-01

 

I en litt mer avdempet versjon:

http://www2.knifecenter.com/item/TOSWOOD35/tops-knives-scandi-woodsman-fixed-1095-blade-green-canvas-micarta-handles-leather-sheath-swood-35

  • Liker 1
Skrevet

EKA W11 ser ikke dum ut, nei, men et litt mer generelt råd når det kommer til å gi bort kniver?

Ta med mottakeren på råd/innkjøp. Det en gjeng på Internett liker er ikke nødvendigvis det samme som går hjem når kniven kommer til sin nye eier. Ganske personlig verktøy og mye smak og behag som skal stemme.

  • Liker 2
Skrevet

Hva med noe litt mer personlig. Det finnes mange flinke knivsmeder rundt om i vårt vidstrakte land.

f:eks. Åge R. Fjellberg fra Nannestad?

http://fjeldberg-knives.blogspot.no/2013/05/kniv-201-med-slire.html

Eller hvis dette blir litt for spesielt så finnes det sikkert mange andre.

http://norskkniv.no/index.html

Det finnes også en del samekniver som ikke er den typiske fra Isak Strømeng, men for eks. dise:

http://laponiahantverk.se/

Selv er jeg litt svak for samiske hornkniver, men de koster jo ofte litt mer enn andre serieproduserte kniver.

Skrevet

Hva med en Helle Blåfjell.

Nå på tilbud hos KF.

http://komplettfritid.no/product/helle-blafjell

Personlig synes jeg dette er en bra kniv, men noen kan kanskje mene at den blir litt tung på grunn av mye messing i skaftet. 

En jaktkniv som har et langt blad som egner seg godt til f.eks. "brødskjæring" 

Andre fine alternativer fra helle:

Helle Sigmund, Helle harding eller Jubileum, 

 

Et annet forslag kan være å kjøpe et ferdigsmidd blad og lage resten selv. Ikke noe som er gjort på noen dager, men en fin anledning til å lære noe nytt samtidig som man kan lage noe spesielt som ingen andre har.

Jeg var i militæret sammen med en trønder som laget nytt skaft på en standard samekniv. Det ble laget av sammenpresset bjørkenever og var både fint å så på og godt å holde i.

Ellers har jeg god erfaring med "selvlagde" gaver. Etter at min kone begynte å få en pen samling små blanke smykkesteiner med høy pris og sertifikat som bare lå i en skuff og støvet ned, så fikk jeg en gang laget smykke og ørepynt av en stein som jeg hadde tatt med fra en av mine mange fjellturer. Dette må sannsynligvis være den mest populære gaven hun har fått av meg.

Dette førte også til at jeg  ble medlem av Stavanger Geologiforening hvor jeg gikk på kurs og lærte å slipe stein, og neste gang kan jeg kanskje lage slike ting selv.

  • Liker 1
Skrevet

Brusletto Hunter har fulgt meg i alle år og er en lett og god allroundkniv.

13,5 cm bladlengde funker fint til fisk, kjøtt, brød og smi/småhugging til bål og pølsepinner.

En holdbar klassiker som jeg mener passer både menn og kvinner.

  • Liker 1
Skrevet

Når budsjetet er 6-700 kr er nok utvalget av knivsmeder relativt lite....

 

Sjekk ut Tore Moen fra Kongsberg. Han lager gode kniver, priser fra 850.- og oppover. Litt over budsjett, men hjemmesmidd kniv har mer "sjel" enn butikkkniver!

 

EirikW

Skrevet

Når jeg ser hvilke kniver som blir anbefalt og hva noen sier at de har, så er det tydelig at kniven her i landet fremdeles har tradisjon som redskap eller verktøy. I andre land, og spesielt USA, blir kniven ofte betraktet som et våpen. Dette fikk noen danseglade bunadskledde nordmenn erfare da de var på besøk "ower there" for å vise frem norsk kultur. Mennene som hadde fint utsmykkede kniver hengende på bunaden ble plutselig omringet og avvæpnet av bestemte amerikanske politimenn.

Men slik ting utvikler seg her hjemme så er det vel ikke lenge før man må søke om bæretillatelse på kniv også og ikke bare på skytevåpen.

Skytevåpen derimot skal vist være mye enklere å få kjøpt "ower there" har jeg hørt.

  • Liker 3
  • 4 uker senere...
  • 1 måned senere...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.