Gå til innhold
  • Bli medlem

Resfjellet 1161 - 6. juledag


andersno

Anbefalte innlegg

Endelig klart vi det! Fjellfinn og æ hadd læng planlagt tur te Resfjellet, men hittil hadd det itj klaffa. Første forsøket regna/snødd bort da vi skull prøv med en fottur og regnet tok skiføret seinar. (Trudd de va en forbannelse over det fjellet for da æ første gang prøvd mæ opp dit for et 30-talls år siden, kom regnet på isen så det va med nød og neppe vi kom oss heim fra Meldalen med datidens piggdekk me 200 pigg i hvert dekk.)

Men no klaffa det, vi kom oss opp te parkeringa på Kåsan før 10 og soloppgangen. Det va meldt kaldt vær med litt vind fra sørøst, men da vi starta fra bilen va det itj så kaldt og det va vindstille(nesten). Det va oppgått løype fra parkeringa, men snøen va laus så stavan forsvant nedgjennom, men føret va flott. Etter hvert kom vi inn på oppkjørt løype som går fra skistadion og opp forbi Ogjerd-hæilu og fulgt den oppover dit over Vidmyran. Da vi kom te den skikkelige stigninga, la vi på fellan - men de va itj underlag for kortfella så æ hadd en liten fordel me langfella.

Vi satt kursen direkte mot en utprega hammer midtveis opp og gikk opp på baksida av den. På baksida hadd vinden hatt det skikkelig moro og laga et svært kunstverk av ei grop med flere meter i diameter. Videre oppover gikk vi forbi Eltjønna der æ sneik mæ te ei brødskive for å ha krefter te de siste metran opp. Mot toppen tok vinden te å bli merkbar og da vi kom opp kjentes det at temperaturen også hadd blitt lavar. Medbrakt termometer viste minus 15 og de va friskt nok å hold i brødskiva bakom varden. Kjempeflott utsikt i alle retninger, men skyan skjult det meste av Trollheimen og andre fjell vestover.

Nedturen va uproblematisk, men vi kryssa oss nedover fordi det var en del fokksnø og litt isskare enkelte steder. Tok en skikkelig rast ved Ogjerd-hæilu før vi gikk ned te bilen og de va artig å sjå at Meldalingan bruke de oppkjørte løypan - det va fler som stakk innom og skreiv sæ inn i boka mens vi satt der. Men på toppen va det itj mang som hadd vært i jula, vi va nr. 5 og 6 som skreiv oss inn i turboka.

Tebake te bilen litt etter solnedgang, men lyset va fortsatt greit og turen forløp uten problemer av noka art. Det e en forholdsvis enkel tur og fullt gjennomførbar sjøl med de korte dagan vi har no midtvinters. Kom dokker ut og nyt vinteren!

Godt nyttår til alle brukere av Fjellforum :)

post-474-13347440827_thumb.jpg

post-474-133474408281_thumb.jpg

post-474-13347440829_thumb.jpg

post-474-133474408299_thumb.jpg

post-474-133474408308_thumb.jpg

Vis rapporten i Turkartet

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.