Anti Skrevet 23. september 2014 Skrevet 23. september 2014 Har etterhvert funnet ut at jeg spiser omtrent den samme maten på hver tur, og er fornøyd med det:) Men jeg lurer jo på hvordan andre folk pakker? Man har jo selvfølgelig forskjellige Pakkeliste til forskjellige turer, avhengig av vekt og volum, men jeg skulle gjerne sett noen andre varianter. Skriv gjerne hva slags type tur det er snakk om. På kanotur I helga hadde jeg med følgende til to personer (ca 48 timer) Et brød to bokser leverpostei en pk salami en tube majones margarin biff sjampinjong 1/2 brokkoli 1 gulrot bernaisesaus ferdige fløtepoteter en løk 6 egg 2pk bacon 1 boks tomatbønner ketchup I pose ris 2 real turmat 1 stor sjokolade 1 pose potetgull 4 pils pulverkaffe kakao en skvett Baileys Realen og risen er alltid med, og blir enten spist eller ikke avhengig av fiskelykken:p 2 Siter
Populært innlegg Abnorm Skrevet 23. september 2014 Populært innlegg Skrevet 23. september 2014 I forhold til deg er jeg meget primitiv. Holder meg som regel til realturmat og noe snacks. Det mest eksklusive jeg har med må være iste (pulver), for å sprite opp drikkevannet. Den kulinariske opplevelsen har jeg etterlatt hjemme. 10 Siter
REJOHN Skrevet 23. september 2014 Skrevet 23. september 2014 Holder meg som regel til realturmat Nå finnes det alternativer som smaker noe bedre. Jeg bruker en Fjordland pakke til middag. Omtrent like enkel å tilberede, Omtrent like mye oppvask, omtren like mye vekt (ikke helt sant men... nesten 600g) og noe mer kalorier (630kcal). Jeg har oppbevart fjordland pakker i sekken i godt tre døgn. 3 Siter
borgern Skrevet 23. september 2014 Skrevet 23. september 2014 Varierer etter hvor langt det er og gå og hvor mye annet som skal oppi sekken. Var uten en tur i helgen med 3 andre.(Bare lørdag til søndag) Middag var hjemmelaget viltgryte og ris. En liten Dumle muffin til dessert. Frokost søndag var pytt i panne med speilegg g bacon. Evt litt brød for de som ville ha. Vanlig tur hvor det er ikke er forlangt å gå. Typisk middag er å snekre en gryte av et eller annet slag. Noe kjøtt til grilling. Ris.Bakepotet. Frokost er som regel egg og bacon og brød. Lunsj varierer. Ofte brød med pålegg eller en REal pose. Noen ganger slikt som pannekaker eller suppe. Skal jeg gå et stykke blir det som regel middagen som blir enklere, hvertfall en kveld. Da er det slikt som Real. Annet da kan være karbonader/burgere på brød den ene dagen. Frokost er ofte egg/bacon uansett. Prøvd meg litt på havregrøt og slikt men det får være til turer over flere dager enn en helg. Lunsj blir omtrent det samme som "kort å gå lunsj". Så avhenger det så klart om jeg er alene med bikkja på tur eller om det er flere. Enklere å ta med litt ekstra når fellesting fordeles i flere sekker. Siter
Dag G - Evje Skrevet 23. september 2014 Skrevet 23. september 2014 På kanotur I helga hadde jeg med følgende til to personer (ca 48 timer) Et brød to bokser leverpostei en pk salami en tube majones margarin biff sjampinjong 1/2 brokkoli 1 gulrot bernaisesaus ferdige fløtepoteter en løk 6 egg 2pk bacon 1 boks tomatbønner ketchup I pose ris 2 real turmat 1 stor sjokolade 1 pose potetgull 4 pils pulverkaffe kakao en skvett Baileys Her var det nesten nok for en ukestur for meg på apostlenes hester..... 3 Siter
Offpissed82 Skrevet 25. september 2014 Skrevet 25. september 2014 På toppturer har jeg primært med Realturmat,og bruker Energibarer På lengre turer smelter jeg snø,og blander XL-1 pulver i vannet for å få smak og energi. supplerer ofte med tørket frukt. Jeg forsøker å ha med minst mulig vekt, men prioriterer mat med høy næring. Gourmetmat konsumerer jeg heller på Bagatelle. 1 Siter
iggymoto Skrevet 25. september 2014 Skrevet 25. september 2014 Her var det mye mat ja Blir jo da ofte mye mer når man er på kanotur enn når man går med sekk vil jeg tro. Når jeg er på tur er som oftest fisking en del av turen, og satser jo da på å få en liten pinne i stekepanna. Har da med noen brødskiver til frokost, en middag (en boks/pose turproviant type snurring/real eller lignende), en pose potetmos og løk som da skal være tilbehør til fisken. Blir altså en kjedelig middag nummer 2 dersom fisken uteblir Litt snacks i form av nøtter og litt godt brunt drikke hører også til. 1 Siter
Frilufta Skrevet 25. september 2014 Skrevet 25. september 2014 Jeg har med MYE mindre for en helgetur. Men det er stor forskjell på solotur og tur med andre. Fredag: Middag før jeg drar eller sen, solid lunsj. Kveldsmaten avhenger av avstanden som tilbakelegges, men ferdigsmurte brødskiver gjør jobben. 1 pils. Lørdag: Frokost fra Real eller brødskiver. Lunsjen består av noen knekkebrød eller brødskiver. Middagen er enkel. Gjerne noen stekte pølser med makaroni ved siden av. 1 pils. Søndag:Samme som lørdag til frokost og lunsj. Middag spiser jeg hjemme. I tillegg kommer en pose salte nøtter og noen kopper kaffe pr dag. På en tur som denne: http://www.fjellforum.no/topic/33371-8-%C3%A5ring-p%C3%A5-fisketur/ er kostholdet et helt annet! 1 Siter
graham Skrevet 25. september 2014 Skrevet 25. september 2014 Koteletter/entrecote, potetmos, en sekser med øl, brød, pålegg, kaffe, iste, sjokolade og nøtter. Samt en real eller to i backup. 7 Siter
+Bjarne H.S. Skrevet 26. september 2014 Skrevet 26. september 2014 Fredag til søndag på barmark i fjellet som f.eks. på denne turen. Matpakker til en kveldsmat og frokost/lunsj (2-3 stk). Et par pakker nudler. Et par Rett-i-koppen-supper. En pose potetmos/evt. 100g ris (tilbehør til evt. fisk). 1-2 pk real-middager. Krydderier og matolje/smør. Litt godis flytende og tørt. Siter
Tor Magnus Skrevet 26. september 2014 Skrevet 26. september 2014 Splittet fatbike prat til ny tråd: http://www.fjellforum.no/topic/33512-chalshus-forteller-om-fatbiking-splittet/ Siter
Kjell Iver Skrevet 26. september 2014 Skrevet 26. september 2014 På en helgetur bruker jeg å hive med en god mat - uten tanke på vekt. Brød og vanlig pålegg. Ribbe - pinnekjøtt, kålrabistappe - hvorfor ikke? På lengre turer har vekten en betydning - men hvor langt skal man gå på en helg? Differansen mellom vekten på f.eks. 2 skikkelige middagsmåltid kontra to kjipe måltid er ikke så stor. Nå som vi drar på tur med de små er skikkelig mat på tur enda viktigere. 4 Siter
Tor Magnus Skrevet 26. september 2014 Skrevet 26. september 2014 På lengre turer har vekten en betydning - men hvor langt skal man gå på en helg? Differansen mellom vekten på f.eks. 2 skikkelige middagsmåltid kontra to kjipe måltid er ikke så stor. Nå som vi drar på tur med de små er skikkelig mat på tur enda viktigere. Men trenger lett mat være kjip? Jeg mener egentlig at en kombinasjon er det beste. Hvis man har mulighet til å planlegge litt så kan man forberede en god del hjemme, gjerne dehydrere det man kan, slik får man både lettere sekk og mindre å gjøre når man er ute på tur. Siter
Frilufta Skrevet 26. september 2014 Skrevet 26. september 2014 Men trenger lett mat være kjip? Jeg mener egentlig at en kombinasjon er det beste. Hvis man har mulighet til å planlegge litt så kan man forberede en god del hjemme, gjerne dehydrere det man kan, slik får man både lettere sekk og mindre å gjøre når man er ute på tur. Mindre å gjøre med mat = mer fisketid . Bruker også de kortere turene til å teste ut mat jeg skal bruke på lengre turer. 4 Siter
HegeJohnsen Skrevet 26. september 2014 Skrevet 26. september 2014 Når jeg har pakket det jeg MÅ ha med (telt, sovepose osv) er det pinadø så lite plass igjen i sekken at det MÅ bli Real til middag. I tillegg et halv brød + et par sorter pålegg og litt snop. Og pulverkaffe selvsagt. Tur uten kaffe er ingen ordentlig tur. 1 Siter
tronn Skrevet 26. september 2014 Skrevet 26. september 2014 Ikke en helgetur, men jeg stikker nå ut i morgen for en natt med gjengen. Da blir det noen pølser til middag, med lompe og ketchup, litt brødmat til lunsj osv.. potetgull og sjokolade. vin og portvin. egg og bacon men hva jeg pakker kommer helt an på hvilken sekk jeg bruker, og hva jeg tar med. på tur i skogen trenger jeg langt mindre utstyr enn på fjellet, og da er det plass til mer mat. Siter
liz Skrevet 29. september 2014 Skrevet 29. september 2014 Frokost er gjerne porsjonspakke havregrøt med bær/syltetøy/granola. Eller pannebrød som jeg steker og har f.eks. majo og kjøttpålegg på. Lunsj er gjerne omelett: jeg hiver oppi egg og purre og pølse og paprika og det jeg har oppi en gryte og steker. Blir kanskje nærmere eggerøre når jeg tenker meg om. Og så steker jeg pannebrød (har med pose med mel/krydder/bakepulver og blander med vann på turen). Eller pannebrød/knekkebrød med blanding av tunfisk og majo. Til middag steker jeg for eksempel skogsbacon eller pølser + grønnsaker som løk, sopp, purre, paprika, og blander det så med kikerter og tomatboks og krydder så blir det en super gryte. Med ris eller pasta til. Eller slike smarte ferdigkokte marinerte poteter som bare trenger å varmes. Matvalg kommer at på om jeg må bære maten eller om jeg er på kajakktur. I kajakken ligger det alltid noen ekstra poser Real Turmat Og når det gjelder kaffe: den mååå være skikkelig. Ittno pulverkaffe, men Jetboil og presskanne bodumkopp. 1 Siter
lusa Skrevet 5. november 2014 Skrevet 5. november 2014 Jeg har ofte en plan om at jeg skal basere deler av matinntaket på noe jeg finner/fanger ute. Som regel dreier det seg om fisk, sopp og bær. Da ender jeg opp med å ta med mat som kan supplere disse tingene. Er det for eksempel innenfor soppsesong tar jeg gjerne med et par poser potetmos. Funker som gull. Litt hjemmelaget, litt poseræl. Salt+pepper er et must. Som den optimisten jeg er tar jeg jo nesten alltid med fiskestang på tur. Som den realisten jeg er tar jeg også med real turmat som krisebackup. I tillegg har jeg som regel med litt tørket frukt og tørket kjøtt. God skuring siden potetmos ikke akkurat er proppet med energi. Middagsmaten tilfører altså lite vekt i sekken/kajakken, men (på korte turer) er jeg mindre nøye med frokosten, eller jo: nøye på at den skal være god og energirik Jeg tar med egg, bacon, en eller annen ost (type brie e.l.) hvis temperaturene tillater det, noe brødtjafs selv om det er kjedelig (noe må jo den andre maten stables oppå), sukkererter eller cherrytomater, kokekaffe, litt tørrmelk og litt sjokkis. Lunsj ender jeg visst ofte med å hoppe over. Turvirksomhet/forflytning prioriteres gjerne i den tiden, så her kommer igjen tørket kjøtt og tørket frukt inn i bildet. Nøtter er også fint. Kommer helt an på hva jeg har lyst på/er lei av når jeg står hjemme og pakker. Evt alkohol bestemmes av årstid for meg. Men det blir vel gjerne en flaske vin eller noen øl. Jeg er veldig fan av litt rom i en turlommelerke, men ender ofte opp med å ikke drikke det uansett. Tidligere i år dro jeg 1 liter rom (0,5l plastflaske x2) fra Finse over Hardangervidda. Vel fremme i Rjukan var det ennå 9 dl igjen. Elendig vektprioritering 2 Siter
Tessatroll Skrevet 5. november 2014 Skrevet 5. november 2014 Ein ting er sikkert. Frysetørka kjøpemat er pina hakke dø siste sort, og BERRE dersom det er tvingande naudsynt pga turens lengde eller at vekt på anna utstyr (typisk bretur over 3-5 dager) blir så høg at eg vert nøydd. Har klidd nok på havregryn i alle variantar og Real. Fysj! For helga: vanlig mat Edit: testa mat frå adventure food her om dagen. Ved neste tur der det er nødvendig skal det merket få supplere det heimetørka. Var av dei betre. 1 Siter
Veidemannsblod Skrevet 5. november 2014 Skrevet 5. november 2014 Jeg driter i vekt når jeg velger mat til helgeturer. Mat i felt = 100% velferd, og da skal det være noe en virkelig ser fram til å fortære når en har kommet i base og roa ned etter en god marsj. Om det er vinter eller sommer, så har jeg alltid med skikkelig mat. Hvem gidder å rave rundt å tygge sponplater og energibarer? Her et stort sett mitt standardoppsett: Brød (eller Polarbrød) Smør og majones Pålegg (kjøttpålegg, kaviar, majones, syltetøy) Elgkjøtt, storfekjøtt, kyllingfilèter eller fiskefilèter (Enten ferdig kuttet, eller hele) Grønnsaker (enten ferdigkuttede ferske, eller poser med frosne wokgrønnsaker) Diverse sauser etter behov (woksauser i små poser er suverene). Evt heller jeg over noe sursøt saus eller lignende i noen gamle makkbokser og maggotbokser. Salt og krydder (chilikrydder eller hvitløkspepper er knall på tur). Oppbevares i små beholdere anskaffet til formålet. Ris Sopp/løk Potetmos Vikingmelk i pulverform, som jeg rister ut i en liten flaske anskaffet til formålet En pose potetgull (Sørlandschips) Et par store sjokolader En pose smågodt hvis jeg gidder En pose eller to med Drytech i reserve. En halvflaske whisky/cognac + et par bokser pils. 6 Siter
shiban Skrevet 5. november 2014 Skrevet 5. november 2014 Kjekt å se litt hva andre bruker som turmat, får jo inspirasjon til å endre på min. På en helgetur fra Fredag morgen til utpå Søndag, 1 brød 1 pakke salami 1 boks leverpostei 1 tube kaviar 1 tube makrell i tomat 4 poser Real, spiser stort sett alltid bare en slik pr. dag, men må bare ha med en i reserve. Liten boks med smør Litt Vikingmelk(pulver, godt i havregrøt) 3 poser Møllerens Havregrøt Sjokolade, rosiner En skvett klar sterk sprit, kos til kaffen. Siter
REs Skrevet 23. november 2014 Skrevet 23. november 2014 Jeg ble så fornøyd sist jul da jeg fikk en vakuumpakkemaskin av min kone. Nå kunne jeg planlegge turmaten hjemme, lage enten ferdige eller halvferdige retter som kunne vakuumpakkes og puttes i sekken. Dette har jeg hatt mye glede av, men for en tid siden oppdaget jeg at noen vakuumpakkede grønnsaker ikke var vakuumpakkede når jeg tok dem frem for å lage mat. Jeg tenkte at de sikkert ikke hadde vert tette, men de var fortsatt like gode så de ble spist som om ingen ting var skjedd. Nå har det samme skjedd igjen. For en ukes tid siden skulle jeg lage mat og hadde blant annet kjøpt inn en pastinakk. Jeg trengte bare halve så den andre halvdelen som også var blitt skrelt måtte henvises til noen dager ekstra i kjøleskapet. Slike grønnsaker holder seg ikke så veldig godt i kjøleskapet og spesielt ikke når de er blitt både delt og skrellet. Løsningen ble vakuumpakking. Genialt, for da holder den seg sikkert mye lenger og er like fin neste gang jeg trenger den. Den dagen var i dag og jeg dukket ned i grønnsaksskuffen i kjøleskapet for å finne min vakuumpakkede pastinakk. Overraskelsen var stor da dette synet åpenbarte seg. Pastinakken så like fin ut men nå lå den i en plastpose med overtrykk i stedet for vakuum. Plastposen var nesten like hard som et sykkeldekk. Hva kan dette komme av? Hva er det i grønnsakene som produserer så mye gass at de nesten sprenger emballasjen? Siter
Lompa Skrevet 23. november 2014 Skrevet 23. november 2014 Når jeg spiser pastinakk så får jeg masse luft i magen. Endelig skjønner jeg hvorfor! 5 Siter
Lompa Skrevet 23. november 2014 Skrevet 23. november 2014 Hva jeg tar med avhenger av hvor turen går. Er det helgetur hvor det blir bålbrenning, må det jo med pølser i en eller annen variant. Gjerne en halvmeter god kjøttpølse. Blir det matlaging over brenner i teltet, blir det ofte noe posebasert med litt ekstra godt å putte oppi. Evt en boks med sodd eller noe sånt. Mye god kraft. Skal det fiskes, så må jeg jo ha med litt folie og smør. Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.