Ole F Skrevet 11. desember 2014 Del Skrevet 11. desember 2014 couscous synes jeg er godt. tar minimalt med plass og gir mye næring i forhold til vekt. I tillegg trenger den kun å trekke noen min i varmt vann så du sparer brensel. Et tips for variasjon er å ha krydder i ziplockposen og en dæsj olje eller smør. Bare å helle varmt vann i posen å la det stå noen min, enklere blir det ikke, og ingen oppvask:) 2 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
loland Skrevet 3. januar 2015 Del Skrevet 3. januar 2015 Vi pleier å spise frokostblanding med vikingmelk, eller de snarkokte risengynsgrøt pakkene med vikingmelk. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hifly Skrevet 3. januar 2015 Del Skrevet 3. januar 2015 Mange gode forslag, og er vel bare å si "Ja takk, alt sammen" når det er snakk om en skikkelig langtur. En blir lei av det meste om en spiser det samme hver dag, uansett om det er havregrøt, risgrøt, musli, pannekaker eller andre godsaker. Stikkordet på langtur er variasjon, så prøv mange av tipsene og bruk de du liker best. Enig med Jan Erik. Variasjon er viktig om man ikke er av typen som kan spise hirse og knekkebrød i ukesvis Jeg har brukt Lapper som jeg tilsetter brødrasp(får kjøpt i pappakker) noen dager, hjemmelaget frokostblanding der jeg varierer med tørrmelk, kanel, sukker, kokosmasse, tørket frukt og mange forskjellige typer frokostblanding. Har også brukt loganbrød til frokost, fungerer supert og er mye energi i lite masse. Loganbrød kan dog være hardt for magen de første dagene på tur. Toro Suppe med potetmospulver, tørket kjøtt og ekstra krydder. Risengrynsgrøt som nevnt, bare fantasien og appetitten som setter grenser. Frosne pølser kan være humørreddende på tunge dager, men krever mye brensel å få igang.. "Bulke-pulver" som kroppsbyggere kan også brukes om det er en konsistens du ønsker. Inneholder mye av næringsstoffene kroppen trenger på tur.. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Svein Audun Skrevet 15. februar 2015 Del Skrevet 15. februar 2015 Havregrøt i vann er ubrukelig. Jeg koker grynene opp i vann og litt salt. Rører så inn en spiseskje tørrmelk. Drysser kanel sukker og en god klatt meierismør oppå. Alternativet er risengrøt som krever mere koking. Noen knekkebrød for variasjonen er ok. En snabb feks elgpølse, så har du både til pålegg og snask. Kjøttsuppe i pose kan du og variere med. I den blander du inn potetstappe. Da har du en lapskaus. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Robinson Skrevet 15. februar 2015 Del Skrevet 15. februar 2015 Jeg har noen ganger laget meg en mix av hasselnøtter som jeg gir 2 -3 sekunder i en kjøkkenmaskin, havregryn , brunt sukker , kanskje noe solsikkefrø , litt rosiner og morsmelk erstatning . Og så fordelt blandingen i porsjonsposer. Da har jeg valget mellom å ta den som en frokostblanding i skåla, bare med å tilsette vann, eller som noe varmt ved å gi den ett par minutters oppkok. Men jeg har aldri dratt på tur med bare dette som frokost mulighet. Jeg går fort matlei. Må ha ei brødskive av og til... Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nikke Skrevet 15. februar 2015 Pålogget Del Skrevet 15. februar 2015 Praktisk med en proteinpulver shaker, sånn noen bruker etter trening. Fin måte å blande tørrmelk med kaldt vann på, og smelle sammen frokosten sammen. På vinteren med minusgrader er jeg ikke så nøye med vask. På langtur har også proteinpulver blitt standard for å få variasjon i smaken på frokostblandinger. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tessatroll Skrevet 21. februar 2015 Del Skrevet 21. februar 2015 Uansett kva du vel, så putt gjerne i terningar av meierismør (500 kaloriar per 100 gr) eller Cocosa (800 kaloriar per 100 gr). Eg tilsett mellom 25 og 50 gr feitt per måltid og får slik opp energiinnhaldEt. Ikkje minst er jo feitt fantastisk for og få i gang den innvendige "motoren" og halde seg varm. 6 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Magávi Skrevet 21. februar 2015 Del Skrevet 21. februar 2015 Lunsjen jeg komponerte til forrige tur var en fantastisk suksess ifølge mine smaksløker, så den vil jeg gjerne anbefale. Den er fjernt fra alt som ligner grøt og frokostblanding, trenger bare varmt vann, og veier ikke stort. Coscos Mandler eller cashewnøtter, som du på forhånd steker/koker inn i soyasaus Tørka rå løk Tørka kokt søtpotet Et par skiver gulost Prikken over i-en er å putte forskjellig krydder i hver pose slik at man får litt underholdning i å gjette hva dagens variant er. Ingefærpulver vant førsteplassen, men ellers prøvde jeg vel chili, koriander og sitronpepper i alle fall. Bare vær kreativ Til en så lang tur er det selvfølgelig en del arbeid å lage slik mat, men for meg blir forberedelsene også en viktig del av turen. Om du setter av tid og lager ting i store kvanta trenger det heller ikke å føles som så mye. 4 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
tronn Skrevet 21. februar 2015 Del Skrevet 21. februar 2015 Lunsjen jeg komponerte til forrige tur var en fantastisk suksess ifølge mine smaksløker, så den vil jeg gjerne anbefale. Den er fjernt fra alt som ligner grøt og frokostblanding, trenger bare varmt vann, og veier ikke stort. Coscos Mandler eller cashewnøtter, som du på forhånd steker/koker inn i soyasaus Tørka rå løk Tørka kokt søtpotet Et par skiver gulost Prikken over i-en er å putte forskjellig krydder i hver pose slik at man får litt underholdning i å gjette hva dagens variant er. Ingefærpulver vant førsteplassen, men ellers prøvde jeg vel chili, koriander og sitronpepper i alle fall. Bare vær kreativ Til en så lang tur er det selvfølgelig en del arbeid å lage slik mat, men for meg blir forberedelsene også en viktig del av turen. Om du setter av tid og lager ting i store kvanta trenger det heller ikke å føles som så mye. Høres spennende ut, men har du regnet på kaloriinnholdet? Jeg prøver å holde meg på opp mot 1000kcal pr måltid vinterstid. Uansett kva du vel, så putt gjerne i terningar av meierismør (500 kaloriar per 100 gr) eller Cocosa (800 kaloriar per 100 gr). Eg tilsett mellom 25 og 50 gr feitt per måltid og får slik opp energiinnhaldEt. Ikkje minst er jo feitt fantastisk for og få i gang den innvendige "motoren" og halde seg varm. Jeg peiser på med smør i Realpakkene. Det hjelper både på kaloriinnholdet og på smaken. For den siste turen min nå, så hadde jeg ganske voksne müsliporsjoner som jeg spiser med kald melk(tørrmelk). Det gjør at jeg ikke kan ha noe smør oppi, men har uansett fått porsjonene opp i slike størrelser at det totale kaloriinnholdet ender på mellom 800-1000kcal. Er omtrent en 50/50 blanding av müsli og tørket frukt. Er jo veldig mye karbohydrater i forskjellige former, men ikke så veldig mye fett. Men jeg føler det fungerer bra, også supplerer jeg med mer fett under et tidlig lite mellommåltid. 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Thess89 Skrevet 22. februar 2015 Forfatter Del Skrevet 22. februar 2015 Lunsjen jeg komponerte til forrige tur var en fantastisk suksess ifølge mine smaksløker, så den vil jeg gjerne anbefale. Den er fjernt fra alt som ligner grøt og frokostblanding, trenger bare varmt vann, og veier ikke stort. Coscos Mandler eller cashewnøtter, som du på forhånd steker/koker inn i soyasaus Tørka rå løk Tørka kokt søtpotet Et par skiver gulost Prikken over i-en er å putte forskjellig krydder i hver pose slik at man får litt underholdning i å gjette hva dagens variant er. Ingefærpulver vant førsteplassen, men ellers prøvde jeg vel chili, koriander og sitronpepper i alle fall. Bare vær kreativ Til en så lang tur er det selvfølgelig en del arbeid å lage slik mat, men for meg blir forberedelsene også en viktig del av turen. Om du setter av tid og lager ting i store kvanta trenger det heller ikke å føles som så mye. Nam! Dette hørtes skikkelig snadder ut, og tipset rekker akkurat å bli med meg på siste prøvetur før langturen! 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Magávi Skrevet 23. februar 2015 Del Skrevet 23. februar 2015 Høres spennende ut, men har du regnet på kaloriinnholdet? Jeg prøver å holde meg på opp mot 1000kcal pr måltid vinterstid. Nå ble jeg nysgjerrig og måtte sjekke: 150 g couscous = 553,5 kcal 50 g cashewnøtter = 295,5 kcal 20 g gulost = 70,2 kcal = 919,2 kcal Det er uten kaloriene fra soyasaus og 20 g tørka grønnsaker, for det blir litt vanskelig å regne på. Til sammen veier måltidet 240 g. Jeg hadde vel i utganspunktet tenkt å ha noe fett i også, men glemte det i farta. Til neste tur tenker jeg at jeg legger til 10 g kokosolje (= 90 kcal), så ender jeg på ca 250 g for 1010 kcal - som jeg synes smaker godt Er egentlig veldig glad i Logan-brød også, så kan legge med et eksempel fra en tur i fjor. Da bakte jeg noen som med leverpostei på ga 980 kcal per porsjon og veide 310g. Vektbesparelsen er kanskje ikke enorm med couscous istedet, men for meg er det også et poeng at jeg får i meg mye mer vann da - mange dager spiser jeg den som suppe. Nam! Dette hørtes skikkelig snadder ut, og tipset rekker akkurat å bli med meg på siste prøvetur før langturen! Så bra! Gi gjerne tilbakemelding på om det smakte, og tips om du prøvde noen spennende varianter 2 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Imp Skrevet 24. februar 2015 Del Skrevet 24. februar 2015 Havregrøt i vann er ubrukelig. Nettopp derfor er jeg så glad i hirse. Smaker så mye bedre selv om den "bare" er kokt i vann. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
atari Skrevet 8. mars 2015 Del Skrevet 8. mars 2015 Noe jeg spiser ofte i pausene på turer med pulk er dette: En pakke nudler uten krydderet som er med (da jeg syns det er for salt) + en Toro rett i koppen nudelsuppe + litt chillipepper. Har alt i en 4,5dl kopp (Snow Peak) og heller over varmt vann fra thermos, rører rundt og lar det stå noen minutter. Antall kalorier er ca. 400 med en 85g pakke nudler. 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
sinje Skrevet 13. mars 2015 Del Skrevet 13. mars 2015 jeg kom hjem fra en 18 dagers tur med pulk nå og jeg spiste havregrøt til frokost hele tiden, denne besto av følgende: havregryn 100g tørrmelk/kalvegodt 30g sukker 25g rapsolje 40g Med denne oppskriften snakker vi ca 1000 kcal til frokost. Havregrøten smakte veldig godt og var en passelig porsjon. 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
+Tom42 Skrevet 6. april 2015 Del Skrevet 6. april 2015 Har ikke prøvd det selv, men Logan brød er det mange som anbefaler. Noe jeg imidlertid alltid har med er pitabrød. Stekes lett på begge sider, og smaker herlig med smør og sukker. Pitabrød fås også med forskjellige smakstilsetninger Toros pannekakerøre hører også med. Begge deler veier jo litt, men når jeg er passe lei havregrøt, er deverd sin vekt, og piffer opp hverdagen. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Turlyst Skrevet 6. april 2015 Del Skrevet 6. april 2015 Jeg sverger til havregrøt:-) Underveis veksler jeg mellom nøtteblanding og dobbel lefse med kanel. Med denne blandingen har jeg gått langt. Samme som jeg har brukt når jeg sykler mellom 100 og 200 km. Delvis enig med "@Imp" at vannet i havregrøt er ubrukelig, men allikevel en viktig bestanddel i forhold til å sikre nok væske. I tillegg tar havregryn liten plass og veier lite. Nok væske på langtur er viktigere enn hva mange/noen tror. Skal man dra det lenger er det viktig med mineraler. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
anetteh Skrevet 6. april 2015 Del Skrevet 6. april 2015 Med allergier i alle himmelretninger blir det havregrøt i ulike varianter- kokt, stekt med bacon, med melkepulver, vann eller proteinpulver, med stevia, kjøttdeig, salt, tørket frukt, frø, smør og alt som tenkes kan. Pleier å lage det om til mel siden det da tar litt mindre plass i sekken. Kjedelig, men det er strengt få andre alternativer, og maten blir fort litt sånn Joey i Friends inspirert- kjøtt er godt, havregrøt er godt, sukker er godt, proteinpulver er godt, og sammen blir det jaggume godt det og. 2 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
anderskristensen Skrevet 14. april 2015 Del Skrevet 14. april 2015 Havregryn.....allsidig og ikkje minst ei bra kilde for kroppen. Grøt av havregryn og hydrert laks,kylling eller Anna kjøttkjøtt. God og effektiv frokost! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nils Martin Skrevet 14. april 2015 Del Skrevet 14. april 2015 Du kan lage ferdige brødblandninger basert på natron eller bakepulver. Blande i vann på plass og bake brød i omganger under turen. Prøv deg frem hjemme med forskjellige mel, rosiner, bær, frø, korn, nøtteblandninger og ha litt variasjon. Da har du ferskt brød. Ellers finnes flere grøtsmaker enn havregrøt ikke minst semuliengryn, risengryn, korn/bygg og mysli. Så har real turmat en søt frokostblanding for en ikke alt for rimelig penge, men ok som praktisk variasjon. Du trenger ikke den store frokosten på langtur hvis du spiser en solid middag og kveldsmat dagen før. God tur! 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
atari Skrevet 18. mai 2015 Del Skrevet 18. mai 2015 På de siste vinterturene mine har jeg tatt med havrekjeks og ferdigskivet brunost som jeg har spist etter frokost mens jeg drikker morrakaffen. Havrekjeksene er av typen som kommer i en plastboks (Korni Sibas) og egner seg ypperlig for tur. Ett kjeks + en skive brunost gir 137 kalorier og veier ca. 30g til sammen. Dette er en fin måte å få opp kalorimengden på. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
admonish Skrevet 18. august 2015 Del Skrevet 18. august 2015 Frokosten min på tur er den samme som hjemme; 2dl vann, 15g kakaopulver(rå), 10g ghee, 20g MCT-olje, 20g kokosolje, 10g kakaosmør og 10g xylitol. Gir omtrent 500 kalorier. Vet jeg at jeg skal gjøre ekstra klatring den dagen bare sper jeg på med mer kokosolje. Merk at dette fungerer best for dem som holder seg til lavkarbo til hverdags også og er effektive brukere av blodketoner. 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tessatroll Skrevet 18. august 2015 Del Skrevet 18. august 2015 Har eit prosjekt på G her med byggrynsgraut. Forvelle heile byggryn og tørke dei att, for å lage porsjonspakkar med byggrynsgraut ti frukost. Godt med tørrmjølk i og salt.Lag til små vakumpakka posar med mørk sirup elle rliknande til å ha på, og pakk desse saman med grauten, som ei alt i eit løysing Enkelt, smakfult og nokså energirikt. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
+Fjellfilmeren Skrevet 18. august 2015 Del Skrevet 18. august 2015 Jeg spiser nesten kun Reals frokostblandinger nå. Litt dyre, men smaker sinnsykt mye bedre enn alt jeg har klart å lage selv. Har spist meg lei av både havregrøt og risengrynsgrøt på tur. Nå får jeg ingen av delene ned lenger. 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
+Baconpåtur Skrevet 18. august 2015 Del Skrevet 18. august 2015 Henger meg på Martins lovord om Reals frokostblanding. Spiste denne hver dag på vidda i sommer, og hver eneste gang smakte den skikkelig godt. (Hvilket ikke kan sies om alle middagsvariantene...) 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
+zimwalker Skrevet 18. august 2015 Del Skrevet 18. august 2015 Uansett kva du vel, så putt gjerne i terningar av meierismør (500 kaloriar per 100 gr) eller Cocosa (800 kaloriar per 100 gr). Eg tilsett mellom 25 og 50 gr feitt per måltid og får slik opp energiinnhaldEt. Ikkje minst er jo feitt fantastisk for og få i gang den innvendige "motoren" og halde seg varm. En ekstra fordel med kokosnøttolje nå om sommeren er at man slipper lukten av smeltet smør i sekken...usj.... Jeg bruker av disse http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Organic-Coconut-Oil-16-oz-454-g/2506#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=coconut%20oil&rc=2565&sr=null&ic=9 http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Organic-Extra-Virgin-Coconut-Oil-16-oz-454-g/2505#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=coconut%20oil&rc=2565&sr=null&ic=1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.