Imp Skrevet 28. august 2014 Skrevet 28. august 2014 Sitter og renser sopp fra dagens fangst, det ble plenty med rødskrubb og smørsopp. Men mye mark i rødskrubben.. Hvor mye bryr dere dere om marken egentlig? Altså, er den helt gjennomhullet av de eklingene, kastes den uansett. Men når det ikke er så voldsomt..? Jeg lurer på å bare blåse i det og spise sopp med mark. Litt ekstra proteiner! Hva gjør dere? Siter
Bjørnar Ø Skrevet 28. august 2014 Skrevet 28. august 2014 Fjerner det grøvste og lukker øynene for resten 2 Siter
Imp Skrevet 28. august 2014 Forfatter Skrevet 28. august 2014 Det ble 300 g smørsopp og 300 g rødskrubb, og det bare på en liten kveldstur i skogholtet bak huset. Hadde sikkert blitt dobbelt så mye rødskrubb hvis ikke det var for all marken. Siter
borgern Skrevet 29. august 2014 Skrevet 29. august 2014 Skjærer vekk det grøvste og så får det være. PLukker dog ikke rødskrubb siden en er litt sær på god varmebehandling. Sett noe Steinsopp i området? Kantarell? Sett veldig lite kantareller i år i Oslomarka. 1 Siter
Bjørn J Skrevet 29. august 2014 Skrevet 29. august 2014 Sitter og renser sopp fra dagens fangst, det ble plenty med rødskrubb og smørsopp. Men mye mark i rødskrubben.. Hvor mye bryr dere dere om marken egentlig? Altså, er den helt gjennomhullet av de eklingene, kastes den uansett. Men når det ikke er så voldsomt..? Jeg lurer på å bare blåse i det og spise sopp med mark. Litt ekstra proteiner! Hva gjør dere? Sopp (spesielt rødskrubb) kan være angrepet av enten snegler eller mark (larver). Snegler spiser på soppen utenfra, og lager hull og groper i stilken og delvis hatten. Det er uproblematisk å spise slik sopp selv om den kanskje ikke ser så delikat ut. Det er annerledes med larveangrep, de spiser soppen innenfra, og du ser ikke slikt angrep før du skjærer i soppen. På rødskrubb vises det veldig godt, siden den blir blåsvart der larvene har kost seg. Er det bare spist litt, kan du skjære bort de stedene som er skadet - resten av soppen er OK. Men sopp som er kraftig angrepet av larver tar jeg ikke hjem. 1 Siter
Lindap Skrevet 29. august 2014 Skrevet 29. august 2014 Jeg spiser ikke mark eller larver. Enten jeg skjærer bort de hullete stykkene, eller bare poriene, eller jeg kaster hele soppen. 1 Siter
knutis Skrevet 29. august 2014 Skrevet 29. august 2014 Skjærer vekk det grøvste og så får det være. PLukker dog ikke rødskrubb siden en er litt sær på god varmebehandling. Sett noe Steinsopp i området? Kantarell? Sett veldig lite kantareller i år i Oslomarka. I Hurdal, som jo ikke er så veldig langt unna Oslomarka, er det ok med kantarell og uvanlig mye steinsopp. Siter
Frilufta Skrevet 29. august 2014 Pålogget Skrevet 29. august 2014 Mye steinsopp i år, har jeg blitt fortalt av en ekspert på Østlandet. Jeg har inntrykk av at det er bra med kantareller i Oslo. Plukket 1,2 kg i går...og det var på bare to av "stedene mine". Mark er jeg ikke glad i, men noen fare utgjør de vel ikke.. Siter
borgern Skrevet 29. august 2014 Skrevet 29. august 2014 Hvilken del av oslomarka fant du såpass med kantarell? Siter
Frilufta Skrevet 29. august 2014 Pålogget Skrevet 29. august 2014 Maridalen. Mange som plukker i området, men går man litt lenger, blir det mindre konkurranse Sjekk denne: http://ofa.no/Forum/tabid/133/aft/21900/Default.aspx Ligger her også:http://www.fjellforum.no/topic/33020-sopptur-med-fluestang/ Siter
Imp Skrevet 29. august 2014 Forfatter Skrevet 29. august 2014 borgern: Har vært en tur nå i kveld med barna og funnet noe steinsopp og smørsopp, sitter og renser nå. Overraskende lite mark. Min far har plukket MENGDER steinsopp, han bor i Fredrikstad. Han sier det ikke er mark i soppen i år. Også en kollega her på Hurum som har plukket mengder med fin steinsopp. Vi skal ut på tur og plukke mer i morgen. Har ikke sett en eneste kantarell, har sjekket plassene jeg har funnet før. Men funnet masse falsk kantarell Siter
Lars J Skrevet 29. august 2014 Skrevet 29. august 2014 I Trondheimsområdet har det vært eksepsjonelt bra med kantarell i høst. Ekstra tett og smått, dog. Gadd bare plukke 10% fra de faste plassene, men fant flere nye plasser hvor kantarellen stod mer spredt og i mer kurrante størrelser. 1 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.