Martin HJ Skrevet 5. august 2014 Skrevet 5. august 2014 Var nede på Fjellsport.no og fikk et par vareprøver som jeg skulle teste ut av Norsk Turmat, noen som har smakt disse? Kom visst i sommer, skal bli spennende med noe annet en Real kjenner jeg. http://www.nqsport.no/blogg/norsk-turmat-til-folket/ 1 Siter
elisabethh Skrevet 5. august 2014 Skrevet 5. august 2014 Ikke smakt dem, men du må gjerne formidle hvordan de smaker når den tid kommer at du skal ha deg et gourmetmåltid Siter
Martin HJ Skrevet 5. august 2014 Forfatter Skrevet 5. august 2014 elisabethh skrev (På 5.8.2014 den 19.41): Ikke smakt dem, men du må gjerne formidle hvordan de smaker når den tid kommer at du skal ha deg et gourmetmåltid Stikker avgårde neste uke på tur, så tenkte å ta dem med da. Bare litt kjipern om de ikke smaker godt.. De er pretensiøse nok til å skrive at de er Norges, kanskje verdens beste og mest gjennomtenkte turmatløsning - så vi får se på det Siter
RuneH Skrevet 5. august 2014 Skrevet 5. august 2014 Dinside.no har testet noen av rettene. http://www.dinside.no/922135/dinside-tester-turmat Litt spesiell test men Norsk Turmat kom godt ut. 2 Siter
Kjell Iver Skrevet 5. august 2014 Skrevet 5. august 2014 Ikke dumt med alternativer til Real! Vi prøvde de nye Joikakakene på plast i sommer - det var en behagelig avveksling - og de kommer med 4 nye typer til Altså boksmat i plastposer. Ikke noe for lettpakkere, men genialt for barnefamilier http://packnews.no/article/20140204/NYHETER/140209993/1006/rss&ExpNodes=1006 1 Siter
peik Skrevet 6. august 2014 Skrevet 6. august 2014 Har smakt Real ved et par anledninger og det frister ikke til noen gjentagelse. Siter
+Grimner Skrevet 6. august 2014 Skrevet 6. august 2014 Konkurranse er sunt og med "franske gourmetkokker" på laget kan vi se frem til andre retter enn pasta bolognese, lapskaus, kyllig i karri... Ser frem til rapporten. 1 Siter
borgern Skrevet 6. august 2014 Skrevet 6. august 2014 Har ikke testet de nye men vært innom Real, Mountain House, Adventure food, trek'n eat bl.a. Sånn i snitt av det jeg har smakt så holder jeg en liten finger på Real. Noen av de andre har vært greie men de har også et par som er skikkelig dårlig. Av de jeg har smakt hos Real er det egentlig ingen som er vonde. Noen er bedre enn andre men har ikke funnet noen som faller helt gjennom. Men det er klart at stikkord som lite smak, kjedelig etc går igjen også der. Men spennende å se hva dette nye smaker. Er ikke så ofte jeg bruker slikt, som regel på turer over mange dager hvor jeg må spare litt vekt. Eller bærer jeg heller 1-2 kilo ekstra for å ha med litt mat som smaker. Jeg er jo ikke lettpakker da så de kiloene spiller ikke så mye rolle. Siter
lysaar Skrevet 6. august 2014 Skrevet 6. august 2014 Pussig at salgsargumentet er "franske gourmetkokker". Med det så leser jeg prosessingeniør på en en giga prefabrikatafabrikk i frankrike. Ikke noe galt i det dersom produktet er bra. Jeg ser frem i mot mer variasjon i utvalget. 2 Siter
René Stene Skrevet 6. august 2014 Skrevet 6. august 2014 Dumt å bruke franske kokker, når de beste kokkene på smak er i skandinavia... 1 Siter
7homas Skrevet 6. august 2014 Skrevet 6. august 2014 Martin HJ skrev (På 5.8.2014 den 17.05): De er pretensiøse nok til å skrive at de er Norges, kanskje verdens beste og mest gjennomtenkte turmatløsning - så vi får se på det Spennende, men hvis gjennomtenkt betyr å ha røde dl striper på innsiden av posen skal det litt mer til for å imponere meg iallefall. Jeg har hverken prøvd Norsk Turmat eller PackitGourmet, men sistnevnte ser da saktens både bedre ut og smartere ut Sånn egentlig...får vann i munn av å se PackitGourmet bildene Grimner skrev (På 6.8.2014 den 6.38): Konkurranse er sunt og med "franske gourmetkokker" på laget kan vi se frem til andre retter enn pasta bolognese, lapskaus, kyllig i karri... Ser frem til rapporten. lysaar skrev (På 6.8.2014 den 7.42): Pussig at salgsargumentet er "franske gourmetkokker". Med det så leser jeg prosessingeniør på en en giga prefabrikatafabrikk i frankrike. Ikke noe galt i det dersom produktet er bra. Jeg ser frem i mot mer variasjon i utvalget. Norsk Turmat laget av Franske gourmet kokker ? Her er det noe som ikke høres helt rett ut. Av utvalg har Norsk Turmat omtrent akkurat det samme som Real så vidt jeg kan se. De smaker sikker ikek helt likt, men de store forskjellene tror jeg ikke det er på Bolognese fra den ene eller den andre Smaksvarianter Norsk Turmat Hovedretter Kylling i karry Jegergryte Pasta Bolognese Pasta Carbonara Lapskaus Storfegryte Chilli Con Carne Biff Stroganoff Supper & Frokost Minestronesuppe Gulasjsuppe Frokost Müesli Dessert med sjokoladesmak Eple & Bringebær Kompott Eple % Banan Kompott Siter
Oddbjørn Skrevet 2. desember 2014 Skrevet 2. desember 2014 Noen som har fått prøvd disse nå? Ser de er på lager hos fjellsport nå. http://www.fjellsport.no/merker/n-z/norsk-turmat.html Siter
Bjørn J Skrevet 2. desember 2014 Skrevet 2. desember 2014 7homas skrev (På 6.8.2014 den 8.29): Norsk Turmat laget av Franske gourmet kokker ? Her er det noe som ikke høres helt rett ut. Enig der. Det er selvfølgelig bare markedføring og manipulering - å bruke ordet "norsk" for å skape troverdighet, noe å stole på, trygt og godt. Men maten er altså laget i Frankrike, med ikke-norske råvarer, av franske "kokker", for det norske firmaet NQ-sport. Vel, jeg føler meg lurt, NQ-sport er kyniske, og jeg stoler ikke på dem. Men bevares, det kan godt hende maten er OK, men jeg er ikke interessert i å finne det ut. 2 Siter
7homas Skrevet 3. desember 2014 Skrevet 3. desember 2014 Hvis noen kjøper en pakke - hva er de fysiske målene på pakka ? Pakken må passe i cozy'en om det skal være aktuelt å prøvesmake.... Siter
+Grimner Skrevet 3. desember 2014 Skrevet 3. desember 2014 Ofrer meg for fellesskapet. Pasta Carbonara og Kylling Karri bestilt. Minirapport kommer. 4 Siter
Oddbjørn Skrevet 3. desember 2014 Skrevet 3. desember 2014 7homas skrev (På 3.12.2014 den 8.32): Hvis noen kjøper en pakke - hva er de fysiske målene på pakka ? Pakken må passe i cozy'en om det skal være aktuelt å prøvesmake.... Bruker en cozy må en jo repakke i ziplock poser for å spare 30 gram Siter
7homas Skrevet 3. desember 2014 Skrevet 3. desember 2014 Oddbjørn skrev (På 3.12.2014 den 12.46): Bruker en cozy må en jo repakke i ziplock poser for å spare 30 gram Men får du vacuumpakket i ziplock poser hjemme på kjøkkenet? Det forbanna lettvektssekken er jo så jævlig liten Siter
Oddbjørn Skrevet 3. desember 2014 Skrevet 3. desember 2014 7homas skrev (På 3.12.2014 den 13.21): Men får du vacuumpakket i ziplock poser hjemme på kjøkkenet? Det forbanna lettvektssekken er jo så jævlig liten Trenger vel ikke vakumpakke det om en pakker om rett før turen, bare å klemme ut mesteparten av luften. Tar uansett mindre plass en de stive originalpakningene. Kan jo evt bruke en vakumpakker også, men de posene er litt tyngre... Siter
Bjorn Skrevet 3. desember 2014 Skrevet 3. desember 2014 "Norsk Turmat er laget i Frankrike av franske gourmetkokker." Litt skuffet over at de ikke tilbyr froskelår tilpasset en norsk gane. Siter
7homas Skrevet 3. desember 2014 Skrevet 3. desember 2014 @Björn Franske lår pleier å passe meg ganske bra, vet ikke med deg.... 1 Siter
+Walle Skrevet 3. desember 2014 Skrevet 3. desember 2014 7homas skrev (På 3.12.2014 den 13.21): Men får du vacuumpakket i ziplock poser hjemme på kjøkkenet? Det forbanna lettvektssekken er jo så jævlig liten Er ikke mariposaen nesten 70 liter, alle lommer og rom inkludert ? Du kan jo nesten ta med Arne Brimi, hele kjøkkenet hans og ett lam i sekken @Martin HJ hva var konklusjonen din etter å ha prøvesmakt posene du fikk fra Fjellsport ? 1 Siter
Bjørn J Skrevet 3. desember 2014 Skrevet 3. desember 2014 Villmarksliv hadde en test av masse turmat fra forskjellige produsenter. Det var ingen entydig konklusjon om at all mat fra én bestemt produsent var bedre, men det var stor forskjell fra rett til rett. F.eks. kunne rett A fra produsent X være skikkelig god, mens rett B fra samme produsent smakte ille. Jeg bruker stort sett Real fordi den er lett tilgjengelig, og fordi det er en lokal nordnorsk produsent 4 Siter
Oddbjørn Skrevet 3. desember 2014 Skrevet 3. desember 2014 Real er helt ok det, blir bare litt lei av det samme hver gang, spesielt siden jeg spiser glutenfritt og utvalget da begrenser seg litt. Siter
Martin HJ Skrevet 3. desember 2014 Forfatter Skrevet 3. desember 2014 Walle skrev (På 3.12.2014 den 14.09): @Martin HJ hva var konklusjonen din etter å ha prøvesmakt posene du fikk fra Fjellsport ? Middagsrettene var gode, men langt unna Real var de ikke - samme opplegget. Dessert greiene var ikke bra, funky konsistens og var som pulvergrøt med vannsmak. 2 Siter
Hermansen Skrevet 3. desember 2014 Skrevet 3. desember 2014 Jeg har spist norsk turmat laget av disse franske kokkene. Storfegryte og jegergryte. Begge så ut som diaré, ene smakte bare sopp andre bare noe tomatpuré greier. Mulig jeg ikke er kulturell nok for mat lagd av franske kokker. Dyrt var det også 2 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.