Gå til innhold
  • Bli medlem

Norsk turmat


Martin HJ

Anbefalte innlegg

Annonse

Ikke smakt dem, men du må gjerne formidle hvordan de smaker når den tid kommer at du skal ha deg et gourmetmåltid

 

Stikker avgårde neste uke på tur, så tenkte å ta dem med da. Bare litt kjipern om de ikke smaker godt.. De er pretensiøse nok til å skrive at de er Norges, kanskje verdens beste og mest gjennomtenkte turmatløsning - så vi får se på det :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke dumt med alternativer til Real!

 

Vi prøvde de nye Joikakakene på plast i sommer - det var en behagelig avveksling - og de kommer med 4 nye typer til  Altså boksmat i plastposer.

Ikke noe for lettpakkere, men genialt for barnefamilier :)

http://packnews.no/article/20140204/NYHETER/140209993/1006/rss&ExpNodes=1006

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har ikke testet de nye men vært innom Real, Mountain House, Adventure food, trek'n eat bl.a.

Sånn i snitt av det jeg har smakt så holder jeg en liten finger på Real. Noen av de andre har vært greie men de har også et par som er skikkelig dårlig.

Av de jeg har smakt hos Real er det egentlig ingen som er vonde. Noen er bedre enn andre men har ikke funnet noen som faller helt gjennom.

Men det er klart at stikkord som lite smak, kjedelig etc går igjen også der.

Men spennende å se hva dette nye smaker. Er ikke så ofte jeg bruker slikt, som regel på turer over mange dager hvor jeg må spare litt vekt. Eller bærer jeg heller 1-2 kilo ekstra for å ha med litt mat som smaker.

Jeg er jo ikke lettpakker da så de kiloene spiller ikke så mye rolle.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pussig at salgsargumentet er "franske gourmetkokker". Med det så leser jeg prosessingeniør på en en giga prefabrikatafabrikk i frankrike. Ikke noe galt i det dersom produktet er bra. Jeg ser frem i mot mer variasjon i utvalget.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

De er pretensiøse nok til å skrive at de er Norges, kanskje verdens beste og mest gjennomtenkte turmatløsning - så vi får se på det :)

Spennende, men hvis gjennomtenkt betyr å ha røde dl striper på innsiden av posen skal det litt mer til for å imponere meg iallefall.

Jeg har hverken prøvd Norsk Turmat eller PackitGourmet, men sistnevnte ser da saktens både bedre ut og smartere ut  :ike:   Sånn egentlig...får vann i munn av å se PackitGourmet bildene :D

 

Konkurranse er sunt og med "franske gourmetkokker" på laget kan vi se frem til andre retter enn pasta bolognese, lapskaus, kyllig i karri...

Ser frem til rapporten.

 

 

Pussig at salgsargumentet er "franske gourmetkokker". Med det så leser jeg prosessingeniør på en en giga prefabrikatafabrikk i frankrike. Ikke noe galt i det dersom produktet er bra. Jeg ser frem i mot mer variasjon i utvalget.

 

Norsk Turmat laget av Franske gourmet kokker ? Her er det noe som ikke høres helt rett ut.

 

Av utvalg har Norsk Turmat omtrent akkurat det samme som Real så vidt jeg kan se. De smaker sikker ikek helt likt, men de store forskjellene tror jeg ikke det er på Bolognese fra den ene eller den andre

 

 

Smaksvarianter Norsk Turmat

Hovedretter

  •     Kylling i karry
  •     Jegergryte
  •     Pasta Bolognese
  •     Pasta Carbonara
  •     Lapskaus
  •     Storfegryte
  •     Chilli Con Carne
  •     Biff Stroganoff

Supper & Frokost

  •     Minestronesuppe
  •     Gulasjsuppe
  •     Frokost Müesli
  •     Dessert med sjokoladesmak
  •     Eple & Bringebær Kompott
  •     Eple % Banan Kompott
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 måneder senere...

 

Norsk Turmat laget av Franske gourmet kokker ? Her er det noe som ikke høres helt rett ut.

 

 

Enig der. Det er selvfølgelig bare markedføring og manipulering - å bruke ordet "norsk" for å skape troverdighet, noe å stole på, trygt og godt. Men maten er altså laget i Frankrike, med ikke-norske råvarer, av franske "kokker", for det norske firmaet NQ-sport. Vel, jeg føler meg lurt, NQ-sport er kyniske, og jeg stoler ikke på dem.

Men bevares, det kan godt hende maten er OK, men jeg er ikke interessert i å finne det ut.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men får du vacuumpakket i ziplock poser hjemme på kjøkkenet? Det forbanna lettvektssekken er jo så jævlig liten :frantics:

 

Trenger vel ikke vakumpakke det om en pakker om rett før turen, bare å klemme ut mesteparten av luften. Tar uansett mindre plass en de stive originalpakningene. Kan jo evt bruke en vakumpakker også, men de posene er litt tyngre...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men får du vacuumpakket i ziplock poser hjemme på kjøkkenet? Det forbanna lettvektssekken er jo så jævlig liten :frantics:

 

Er ikke mariposaen nesten 70 liter, alle lommer og rom inkludert ? Du kan jo nesten ta med Arne Brimi, hele kjøkkenet hans og ett lam i sekken   :thumbsup: 

 

 

@Martin HJ hva var konklusjonen din etter å ha prøvesmakt posene du fikk fra Fjellsport ?

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Villmarksliv hadde en test av masse turmat fra forskjellige produsenter. Det var ingen entydig konklusjon om at all mat fra én bestemt produsent var bedre, men det var stor forskjell fra rett til rett. F.eks. kunne rett A fra produsent X være skikkelig god, mens rett B fra samme produsent smakte ille. Jeg bruker stort sett Real fordi den er lett tilgjengelig, og fordi det er en lokal nordnorsk produsent :)

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.