Lompa Skrevet 15. juli 2014 Del Skrevet 15. juli 2014 http://artikkel.ut.no/1.11825076 De glemte pulverkaffen. Og så er det litt komisk at de bruker Aeropressen opp ned.. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hege P. Skrevet 15. juli 2014 Del Skrevet 15. juli 2014 Leste artikkelen mens jeg lurte på hva som er galt med en god, gammeldags kaffekjele. 7 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tor Magnus Skrevet 15. juli 2014 Del Skrevet 15. juli 2014 @Hege P., ingenting galt med kjelen. Det er bare at kaffen blir så vond. @Lompa, hvordan er aeropressen opp ned? Ser helt riktig ut på bildet. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ZizouJR Skrevet 15. juli 2014 Del Skrevet 15. juli 2014 @Hege P., ingenting galt med kjelen. Det er bare at kaffen blir så vond. @Lompa, hvordan er aeropressen opp ned? Ser helt riktig ut på bildet. Opp ned fordi man monterer filteret på slutten for så å snu aeropressen rundt slik at man kan presse ut kaffen. En metode veldig mange bruker, fordi man da unngår at kaffe drypper gjennom filteret alt for tidlig. Finnes mye info om dette rundt om kring på nettet 2 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tor Magnus Skrevet 15. juli 2014 Del Skrevet 15. juli 2014 Ja, det er slik jeg gjør det så jeg skjønte ikke helt hva @Lompa mente med at den ble brukt opp ned. 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
+Fjellfilmeren Skrevet 15. juli 2014 Del Skrevet 15. juli 2014 For et mas å lage kaffe på tur http://growerscup.com/the-coffeebrewer-brew-coffee-like-a-pro/ Elsker disse! 2 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tor Magnus Skrevet 15. juli 2014 Del Skrevet 15. juli 2014 Jeg har prøvd den Martin, og uten å være kaffesnobb så synes jeg ikke Growers cup var noe særlig god. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
+Fjellfilmeren Skrevet 15. juli 2014 Del Skrevet 15. juli 2014 Ethiopia varianten er svært bra, og den får generellt veldig gode skussmål. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lompa Skrevet 15. juli 2014 Forfatter Del Skrevet 15. juli 2014 Å balansere den tynne greia opp ned ute i skog og lyng blir litt risikabelt. Jeg setter i filteret først, setter aeropressen oppå koppen (som den er designet for), og fyller så på vann. Dernest rører jeg. Hvis du ser på måletallene på glasset, så er de beregnet for å stå andre veien... Når den står andre veien må den balansere på stempelrøret, som igjen har røret med vann i oppå der. Så skal man sette i filteret og skru på. Recipe for disaster.. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lompa Skrevet 15. juli 2014 Forfatter Del Skrevet 15. juli 2014 Leste artikkelen mens jeg lurte på hva som er galt med en god, gammeldags kaffekjele. Gammeldags kokekaffe er fint det, men da må man ha en egen kjele for det formålet. Ellers smaker det kaffe av alt. Aeropress er så godt at jeg bare bruker det hjemme også nå. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Friluftsnoob Skrevet 15. juli 2014 Del Skrevet 15. juli 2014 Pulverkaffe må være nødløsningskaffe dersom man ikke har noe annet.... er kanskje den dårligste kaffeerstatningen som finnes. Personlig liker jeg kokekaffe, beste kaffen, bedre enn filterkaffe. Har ikke opplevd at det smaker kaffe av annen mat etter bruk av kaffe i kjelen, men kan tenke meg at fisk vil sette smak på kaffen dersom man koker i fisk. Pleier å steke fisken, så har ikke hatt problemer med det. Kanskje jeg kjøper en Aero kaffepress.... Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gemajohn Skrevet 15. juli 2014 Del Skrevet 15. juli 2014 Pulverkaffe må være nødløsningskaffe dersom man ikke har noe annet.... er kanskje den dårligste kaffeerstatningen som finnes. Personlig liker jeg kokekaffe, beste kaffen, bedre enn filterkaffe. Har ikke opplevd at det smaker kaffe av annen mat etter bruk av kaffe i kjelen, men kan tenke meg at fisk vil sette smak på kaffen dersom man koker i fisk. Pleier å steke fisken, så har ikke hatt problemer med det. Kanskje jeg kjøper en Aero kaffepress.... Sjekk priser på Amazon.uk før du bestiller. For et par år siden kostet det under tohundre kroner derfra. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
crunch Skrevet 15. juli 2014 Del Skrevet 15. juli 2014 Jeg bruker en presse til nalgeneflaska. Genial. Beste kaffen, syns jeg..[emoji4] http://youtu.be/9sMlwty1tlw http://canyoncoffee.us Kosta $25 på ebay.. 2 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
arcticboots Skrevet 15. juli 2014 Del Skrevet 15. juli 2014 Litt saxa fra ut.no angående kaffebrygging ute:http://artikkel.ut.no/1.11825076 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Thomas E Skrevet 15. juli 2014 Del Skrevet 15. juli 2014 Jeg bruker en presse til nalgeneflaska. Genial. Beste kaffen, syns jeg..[emoji4] http://youtu.be/9sMlwty1tlw http://canyoncoffee.us Kosta $25 på ebay.. Huff, presskanne må være det eneste som er verre enn instant-kaffe. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Thoreau Skrevet 15. juli 2014 Del Skrevet 15. juli 2014 Åh, herregud. Bruk kokekaffe eller hold k..... Det smaker mer enn bra nok. Er dette sånn 500m fra bilen friluftsliv? 3 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tor Magnus Skrevet 15. juli 2014 Del Skrevet 15. juli 2014 Litt ufint @Thoreau. Og litt meningsløs siden man like gjerne kan bytte ut "kokekaffe" med hvilken som helst annen kaffe uten å endre innholdet. 2 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nikke Skrevet 15. juli 2014 Del Skrevet 15. juli 2014 Jeg bærer da ikke kokekaffe med meg på 2-3 ukers vandreturer, isåfall hadde det blitt mye ekstra vekt. Når det er sagt, kokekaffen på de korte turene har alltid vært god. Tar gjerne imot tips om god "lettvekts" kaffe:-). N 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
newyorkrangers Skrevet 15. juli 2014 Del Skrevet 15. juli 2014 Jeg bruker Friele Instant Feelgood, både på tur og hjemme. Enkelt og greit. 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Populært innlegg Veidemannsblod Skrevet 15. juli 2014 Populært innlegg Del Skrevet 15. juli 2014 Får frysninger av å tenke på å bruke pulverkaffe/instant-kaffe. Det er enkelt og greit siste rangering kaffe. Presskanner og andre fancy løsninger? Uaktuelt når man er milevis uti ødemarka å drasse med seg. Når det gjelder kaffe er det det enkle og tradisjonelle som ALLTID er det beste. Kaffe tilberedes og nytes best slik! (Bilde tatt for noen dager siden på Finnmarksvidda): 13 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Martin HJ Skrevet 15. juli 2014 Del Skrevet 15. juli 2014 Jeg lar filmen tale for seg om hva som gjelder http://vimeo.com/75958128 6 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kakachka Skrevet 16. juli 2014 Del Skrevet 16. juli 2014 Å balansere den tynne greia opp ned ute i skog og lyng blir litt risikabelt. Jeg setter i filteret først, setter aeropressen oppå koppen (som den er designet for), og fyller så på vann. Dernest rører jeg. Hvis du ser på måletallene på glasset, så er de beregnet for å stå andre veien... Aeropressen er lagd for å stå den veien, men det forutsetter svært finmalt kaffe om ikke mesteparten skal renne gjennom før du presser. Og så fin malingsgrad får du ikke i maskinene i vanlige butikker, ei heller i en del kaffebutikker. Å bruke espresso funker, men da blir det en røssli' dose koffein. Å sette den opp-ned tillater bruk av grovere kaffe (filtermalt) og man lager seg strengt tatt bare en enkel kopp med god filterkaffe. Og som en kuriositet: Det er faktisk VM i kaffebrygging med aeropress: http://dailycoffeenews.com/2014/06/13/how-to-brew-the-worlds-best-aeoropress-the-2014-world-champions-recipe/ 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
utemannen Skrevet 16. juli 2014 Del Skrevet 16. juli 2014 Jeg bærer da ikke kokekaffe med meg på 2-3 ukers vandreturer, isåfall hadde det blitt mye ekstra vekt. Når det er sagt, kokekaffen på de korte turene har alltid vært god. Tar gjerne imot tips om god "lettvekts" kaffe:-). N En pose kokekaffe veier 250 gram. Anbefalt mengde er 60 gram kaffe pr liter vann. Det blir litt over 4 liter kaffe på en pose à 250 gram. Får da ca 20 kopper kaffe på en pose. Fire poser kaffe veier 1 kilo og gir 80 kopper ferdigbrygget kaffe. Da kan man drikke 4 kopper til dagen i 20 dager. 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
HakonJ Skrevet 16. juli 2014 Del Skrevet 16. juli 2014 Aeropressen er lagd for å stå den veien, men det forutsetter svært finmalt kaffe om ikke mesteparten skal renne gjennom før du presser. Og så fin malingsgrad får du ikke i maskinene i vanlige butikker, ei heller i en del kaffebutikker. Å bruke espresso funker, men da blir det en røssli' dose koffein. Å sette den opp-ned tillater bruk av grovere kaffe (filtermalt) og man lager seg strengt tatt bare en enkel kopp med god filterkaffe. Og som en kuriositet: Det er faktisk VM i kaffebrygging med aeropress: http://dailycoffeenews.com/2014/06/13/how-to-brew-the-worlds-best-aeoropress-the-2014-world-champions-recipe/ Arrester meg hvis jeg tar feil, men espressobønner har ikke spesielt mye koffein i forhold til bønner (av samme type) røstet på andre måter. Ferdigbrygget espresso har mer koffein fordi ekstraktet er mer konsentrert. Kaffe kokt på kjele er min favoritt på tur. Rent vann, nykvernede bønner og riktig mengde kaffe/bryggetid er oppskriften på knallgod kaffe, uansett bryggemåte. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
REs Skrevet 16. juli 2014 Del Skrevet 16. juli 2014 Pulverkaffe må være nødløsningskaffe dersom man ikke har noe annet.... er kanskje den dårligste kaffeerstatningen som finnes. Personlig liker jeg kokekaffe, beste kaffen, bedre enn filterkaffe. Har ikke opplevd at det smaker kaffe av annen mat etter bruk av kaffe i kjelen, men kan tenke meg at fisk vil sette smak på kaffen dersom man koker i fisk. Pleier å steke fisken, så har ikke hatt problemer med det. Kanskje jeg kjøper en Aero kaffepress.... Før i tiden brukte man fiskeskinn (klareskinn) i kaffen for å gjøre den klarere. Har aldri hørt at dette satte fiskesmak på kaffen. Jeg har en kokebok fra 1889 og der koker mann kaffe tre ganger på samme kaffegruten. Så tar man den gruten som er igjen og lar det koke i rent vann et kvarter for deretter å koke ny kaffe på dette vannet. Dette må vel sies å være god utnyttelse av en vare som sikkert var ganske dyr i de tider. 4 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.