VEGANER Skrevet 12. juli 2014 Skrevet 12. juli 2014 Skal snart på en hytte-til-hytte-tur i Rondane, og planen er å ta med tørket økologisk vegansk mat. Holder på med å dehydrere alt-i-ett-retter nå. Spørsmålet er, må jeg ha kokemuligheter for å rehydrere maten, eller går det fint med varmt vann? I tilfelle varm vann hvor lang tid må jeg regne med at det tar før jeg kan spise? Noen som ellers kan skrive om erfaringer med egentørket mat på tur, og hva som da er blitt tatt med? Hvordan har dere pakket den tørkede maten? Hva spiser dere den av? Osv. Tips og råd tas mot med takk. Siter
Elisabeth-81 Skrevet 12. juli 2014 Skrevet 12. juli 2014 Jeg har prøvd å tørke mat, men har ikke klart å få den tilbake i noe som kan kalles spiselig stand. Har t.o.m latt maten ligge i bløt hele dagen uten at det hjalp. Hadde jeg vært deg hadde jeg prøvd meg fram hjemme for å finne ut hva som skal til for å få bløtet opp maten igjen. Vet det er mange som tørker selv så det må jo være mulig. Med mindre andre syns maten smaker fortreffelig når jeg syns den er seig, hard, tørr og ekkel Er mange tråder om dehydrering av mat på forumet så om du leter litt så vil du nok finne mange svar Siter
+virrma Skrevet 12. juli 2014 Skrevet 12. juli 2014 Jeg tørker mye mat til turbruk, hovedsakelig middager og snacks. Jeg foretrekker stort sett å tørke de ulike ingrediensene separat i tillegg til at jeg tørker sauser ( tomatsaus, sursøt osv). Blander passende ingredienser til en middag i ziplock-poser, har middagen i kokende vann. Avhengig av årstid og hvor sulten jeg er lar jeg enten maten trekke en stund og koker opp hot kort når jeg skal spise, eller jeg koker alt til det er klart. Avhenger av innhold og størrelse på biter, men 10 min holder lenge. Viktigste tips er å skjære tynne og jevnstore biter på tvers av fingrene hvis det er relevant. Mang grønnsaker blir best hvis de forvelles, det gjelder vel særlig rotgrønnsaker. Av snacks tørker jeg ymse frukt. Epleskiver, mango, melon og ananas har jeg med akkurat nå. Liker også å lage smoothie av f eks jordbær og banan og tørke sånn at det fortsatt er litt mykt. Ruller det til en pølse og skjærer skiver. Nam! 2 Siter
Elisabeth-81 Skrevet 13. juli 2014 Skrevet 13. juli 2014 Å tørke frukt har jeg også god erfaring med, men det er vel fordi det ikke skal bløtes opp igjen. Hvordan tørker man smoothie @virrma? Det hørtes godt ut Siter
+virrma Skrevet 13. juli 2014 Skrevet 13. juli 2014 Viktigste tips er å skjære tynne og jevnstore biter på tvers av fingrene hvis det er relevant. ! Tapatalk og autokorrekt et skumle greier. Det er nok bedre å skjære på tvers av fibrene enn å kutte av seg fingrene... Tørking av smoothie er enkelt: lag en tykk smoothie. Jeg pleier for eksempel å helle av 'juicen' fra frosne bær og tilsetter aldri ekstra væske. Hell ut over silikonmatte eller tilsvarende og fodel det så tykkelsen blir jevn. Det bør være noen mm, jeg gjetter på 3-5mm. Inn i tørker/ovn. Når overflaten er tørr, kan du løsne hele flaket fra silikonmatta og legg den med den tørre siden ned på en rist for å korte ned prosessen. 3 Siter
Elisabeth-81 Skrevet 14. juli 2014 Skrevet 14. juli 2014 Tapatalk og autokorrekt et skumle greier. Det er nok bedre å skjære på tvers av fibrene enn å kutte av seg fingrene... Veldig glad du rettet opp i dette. Jeg lot heldigvis være å prøve da jeg sto der med kjøttkniven og forsto at den ikke ville klare å skjære gjennom bena i fingrene. Flaks jeg ikke hadde tilgang til baufila akkurat da Skal få tak i en sånn siliconmatte og prøve å tørke smoothie, til helga kanskje, det burde jeg, men nå blir det først en tur til Sølen 2 Siter
rune.as Skrevet 15. juli 2014 Skrevet 15. juli 2014 Jeg har gått til innkjøp av dehydrator grunnet det at jeg er litt lei maten til Drytech. Så dette blir den første turen med "egenprodusert" mat. Så en tråd om dette hadde vært topp! 1 Siter
VEGANER Skrevet 18. juli 2014 Forfatter Skrevet 18. juli 2014 Er det meningen at banan og eple skal bli helt crispy ved tørking? Syns det tar lang tid, jeg, siden de fortsatt er litt myke. Siter
afe Skrevet 18. juli 2014 Skrevet 18. juli 2014 Når eple har mista den friske konsistensen, og bare er seigt tvers gjennom, er det tørt nok. Får du det tørrare enn det, er det ikkje godt lenger. 1 Siter
rune.as Skrevet 18. juli 2014 Skrevet 18. juli 2014 Er det meningen at banan og eple skal bli helt crispy ved tørking? Syns det tar lang tid, jeg, siden de fortsatt er litt myke. Husk det at mye av det du kjøper i butikken blir kokt i sukker før den tørker det for å frem den crispy konsistensen. Siter
Eskimonica Skrevet 20. juli 2014 Skrevet 20. juli 2014 Jeg har gått til innkjøp av dehydrator grunnet det at jeg er litt lei maten til Drytech. Så dette blir den første turen med "egenprodusert" mat. Så en tråd om dette hadde vært topp! ImageUploadedByTapatalk1405448111.475059.jpg Wow! Det så utrolig spennende ut! Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.