Gå til innhold
  • Bli medlem

Graddis rutevalg sørover


Kjell Iver

Anbefalte innlegg

Jeg har studert en del ruter og alternativer for tur i sommer fra Graddis og sørover. Egentlig ned mot Nasaleden - helst etter hvert i mot Virvasshytta.

 

Etter som jeg har lest og studert så er dette området ett av de minst besøkte fjellområdene i Sverige - men mulig jeg tar feil. De fleste velger Saltfjellet.

post-10401-0-55338300-1403954123_thumb.j

 

Turen er beskrevet slik i turistforeningen sine turplanleggere:

Fra Graddis til Guijaurestugan (Tror dette er en 10 timers tur)

 

 

T-merket til riksgresa, svensk merking videre med røyser og ofte oransje malingflekker på steiner eller med trestolper med andreaskors på toppen der sommer- og vintertraseen er den samme. Østover gjennom et hyttefelt og opp rett nord for Njallavárddo og over riksgrensa etter ca 1,5 km. Ned til stidelet til Guoledisjávrre og sørover forbi Alep Njallajávrre på sørsida og videre på østsida av Gráttesjåhkå. På bru over ei sideelv og sørover til vad over selve Gráddesjåhkå. Videre sørover og på helårsbru over Gujkkkuljågåtj nord for Lomtjärnstugan (reinvokterhytte) og i samme retning nedover Buoggevuomvagge. Langs nordøstbredden av Guijávrre til utløpet og Guijaurestugan. Et åpent rom med to senger her om sommeren.

 

Fra Bolna til Guijaurestugan

 

 

T-merket på norsk side, svensk merking i Sverige med røyser og ofte oransje malingflekker på steiner eller med trestolper med andreaskors på toppen der sommer- og vintertraseen er den samme. Første del langs E1, Grensesømmen og Nordlandsruta. Bort til E6 og Gubbeltåga/Gubbeltædno og et lite stykke sørover på europaveien før elva krysses på helårsbru. Opp lia til skoggrensea og sørøstover i overkant av skogen til stidelet til Virvasshytta. Videre herfra i stigning rett østover til Nasa Silvergruva som ligger 1,5 km sørøst for Nasafjellet/Násvávárre. Vindskydd/nødbu med nødtelefon her. Herfra mot nordøst langs Nasaleden. Over Värddijåhkå på helårsbru og til stidelet til Laisstugan sør for Värddijvárre. Videre nordøstover til Smoulevágge. Midtveis, i ca. 870 meters høyde, passeres en elv på helårsbru. På helårsbru over Smuolejåhkå og Så på helårsbru over den vestlige armen av Vávlajåhkå. Den østlige armen vades før leden fortsetter videre østover. Ut dalen på nordsida av Smuolejåhkå og så nordøstover til utløpet av Gujjiávrre og over til Guijaurestugan på andre sida på helårsbru. Et åpent rom med to senger her om sommeren, nødtelefon. 

 

Har noen her gått denne ruten? Lurer også på å ta et par snarveier over fjellene her - ser ganske kurant ut - om noen har gode tips for dette området hadde det vært fint å høre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.