Gå til innhold
  • Bli medlem

Bo i lavvo hele året?


Lavvoprosj

Anbefalte innlegg

Takker så mye for all hjelp jeg har fått her inne sålangt! :) Håper dette kan la seg gjøre!

 

For å si det sånn så blir det neppe veldig varmt med en 2000watt ovn stående på fullt på den kaldeste tida, Det er her du virkelig trenger en vedovn.  Men veldig kjekt med litt strømfyring om natta så slipper man å våkne til rått og iskaldt telt.                Holmeslet teltet tåler nok det meste. De er solid laget.  og mener jeg har lest at explorer har mulighet for ovn.  Ville nok vært førstevalget mitt om jeg skulle valgt "moderne telt"        Ville fortsatt satset på militærteltet jeg da. :)     Du lurte på gulv.    Om du vil ha skikkelig luksus så legger du paller utover gulvet med en billig pressening under og sånn grønn terrasse teppe oppå.  Da får du det tørt og fint.  Med god fyr i vedovnen sitter du behagelig i trøye og truse her inne til tross for 20-30 kalde ute. Det største minuset er at det ikke er noe form for myggnett men det kan i stor grad løses med myggnett over senga.  (noen bruker ett sånn billig lite telt inne i det store til soverom også)   Det er flere fordeler med den tykke bomullsduken,  den puster godt så man slipper mye kondens, den tåler sola mye bedre på lang sikt, Og den er mye stillere når det er litt vind. (nylonduker blaffrer noe veldig alt i svak vind)     På 14m2 telte kan alle 8 vinduene åpne "glassene" for lufting eller alt kan stenges med "gardiner"     De er forholdsvis enkle og sette opp men er en klar fordel om man er to.  Med litt erfaring og gjøre ting i rett rekkefølge er det mulig å sette det opp alene. 

Er enig i at man kan få det veldig komfortabelt inni forsvarets telt. Har man fått tillatelse til å ha et telt stående et helt år, så er jo dette et godt alternativ, for det er for svært og tungt å dra rundt på..

 

Holmeslet-teltene tåler snø veldig godt, for de har nesten loddrette vegger.

 

Hm, ja, vedovn er nok det greieste, men da må jeg vel finne telt/lavvo som kan ha det og mulighet for pipe(?). Men explorer har vel bare plass til en bitteliten ovn, holder det da? Jeg får se litt etter militærtelt, men jeg er usikker på om campingplasser kan synes at det blir for stort å sette opp. Paller på gulvet og teppe høres jo veldig bra ut. Er disse teltene godt sikret i bunn slik at det ikke blir mye blafring eller åpning rett inn? Litt bekrymret for regn da, om det ikke er helt vanntett. Hadde vært dumt å våkne opp i en dam :) 

Bomullsduk, det trenger vel kanskje litt mer vedlikehold? 

Du kan jo bruke solcellepanel, eller en liten vindmølle for å få strøm til pc og mobil. Tror jeg heller ville valgt gassovn framfor elektrisk.

http://www.amobil.no/artikler/solcelleladere-for-mobiler-og-nettbrett/112426

http://www.amobil.no/artikler/dagens-dings-trinity/159444

 

Det der var ikke dumt! Smarte løsninger er veldig greit! :) Litt nervøs for gassovn pga. ulykker, men det kan jo være lurt! 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hei

 

Lykke til med det dristige prosjekt. Her er link til noen som har både lavoer og forlegningstelt:

 

www.bisontelt.no

 

Finnes kanskje også brukt hos de, da de før har leid/leased ut.

 

Hilsen

Elgen 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om du får tak i bommulstelt som er godt impregnert tror jeg neppe du behøver å tenke på noe vedlikehold første året. Ellers er det snakk om å vaske det med en myk skrubb, la det tørke og så dusje det med impregnering. Ikke store jobben og gjøres best med teltet oppslått. 14m2 har tykk gummiduk nederst som tetter godt mot bakken. Kan legge på Stein/planker/snø etc om du vil klemme det helt ned. Du vil få problemer med å flytte det etter at vintersessongen er i gang da det vil fryse fast, det gjelder forsåvidt alle telt som man fyrer i over noe mer enn ett par dager

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For all del ikke bry deg om skeptikerne - vi er mange som bor i Lavvu- og det går helt fint! Er dog ikke så mange som sprer om seg med info:)

 

Jeg bor fast i lavvo og kombinerer det med jobb og byliv - for et år siden gikk jeg gjennom samme prosess som deg... som de fleste her har sagt vil ikke en enstangslavvu fungere på vinterstid med mye snøfall. Kondens og styrkemessig ville jeg også gått for en duk av bommull/polyester. Etter mye research endte jeg opp med en venor ovnslavvu med vedovn (En jente overvintret også i finnmark med denne lavvuen) Jeg valgte denne fordi den er bygd over et aluminiumsgrid og er solid og enkel = derfor grei å vedlikeholde over lang tid, Men til gjengjeld går man glipp av endel smarte løsninger med ventilasjon, festemekanismer for bunn etc.. som f. eks Tentipi er mye bedre på.

 

Skulle jeg gjort valget på nytt ville jeg heller gått for en "gammeløsning", Venor har en, Holmslett sin har også fått mange gode skussmål. Etter hvert savner man mer høyde/ mulighet til å stå etc.. spesielt vinterstid.  Det averteres til stadig lavvuer på finn.no til greie priser!

 

Fyring: Bållukt setter seg i klær og det er for meg vanskelig å kombinere med jobb- så på grunn av dette og andre praktiske og sikkerhetsmessige årsaker-fyrer jeg med vedovn- skulle gjerne ønsket meg en løsning hvor jeg tryggere kunne fyre på natt vinterstid(f.eks forsvarets mulifuel) men det er ganske så stramme priser på disse ovnene så forløpig går det i god sovepose...Ang. snø må du koste vekk snøen fra duken.

 

Andre tips: 

For sikkerhets skyld har jeg lagt et ventilasjonsrør inn under duken vinterstid(da det er vanskelig å løfte på teltduken for trekk ved mye snøfall)  Vær også obs på mus spes. høst om du ender opp i marka. Flere som har prøvd å bo lavvu har gitt opp pga. dette. også greit om man har mulighet for å ta med seg soveposen innendørs og tørke den enkelte dager. Jeg kjører et opplegg med 2 lags sovepose med en 3 sessongs dun innerst og en tynnere fiberpose utenpå på kalde dager. (og bare fiberposen nå på sommeren).  Husk også sikkerhet spesielt om du bor alene. Vær ordentlig i forhold til fyring og primus! Jeg har også alltid en kniv hengende på fast sted ved sengen slik at jeg kan skjære meg ut i tilfelle brann. Lykke til! Kjør på med prosjektet! 

  • Liker 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvordan ville det være med en tradisjonell lavvu (ikke enstangs), der man legger rajer også på utsiden av duken, for så å legge en duk eller presenning utenfor der igjen. Da blir det et luftlag mellom dukene som hjelper til med å holde god temperatur inne. Om noen skjønner hva jeg mener nå..

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei

 

www.turbulent.no

 

Kanskje Reisagammen fra ovennevnte firma kunne være noe. Selv om jeg ikke har handlet annet enn hundeutstyr derfra er det god kvalitet på produktene de produserer. Reisagammen kan fyres både med ved og Multifuel.

 

mvh

 

jenspetter

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvordan ville det være med en tradisjonell lavvu (ikke enstangs), der man legger rajer også på utsiden av duken, for så å legge en duk eller presenning utenfor der igjen. Da blir det et luftlag mellom dukene som hjelper til med å holde god temperatur inne. Om noen skjønner hva jeg mener nå..

Slik jeg forstår deg, så er prinsippet interessant. Det å danne en "temperert sone" og så forflytte "nullpunktet" lengere ut. Problemet er å få til dette i praksis. For at en temperert sone skal fungere, må det være lufting både i bunn og topp, slik at luften mellom ytre og indere duk/pressening, trekker sakte oppover og ut. Dette er velkjent bygningsfysikk. Jeg kunne skrevet mye om dette, men personlig så tror jeg det blir mye unødig "blekk" :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

TS: Du skal tross alt bo i denne boligen i et helt år. Slå fra deg ekspedisjonsteltene og slå til på forsvarsboligen er mitt råd.

 

Å krype inn og ut i kuldegrader i ekspedisjonstelt fungerer greit når man ikke har noe annet valg. Men når karakterer, leseøkter og fremtid står på spill, så bør man investere i komfort. Istedetfor å ligge på magen og hvile seg på albuene når man skal lese/jobbe, så er det mulig med bord og stol i forsvarsteltet. Det å ha en bra ovn å tenne fyr i når du kommer hjem fra skolen vil gjøre underverker. Å ligge å konsentrere seg i brølet fra en jetmotor av en Omnlite vil nok ha sine utfordringer. Dette kommer i tillegg til kondens, temperatur og bensinpriser. Også er det avgassene fra en bensinbrenner da. Mye koseligere å lukte bål på skolen enn å stinke eksos!

 

De fleste av oss har vel satt pris på å få komme inn i en selvbetjent hytte etter mange dager i tradisjonellt telt. Med et 100kg forsvarstelt så kan man ihvertfall gjenskape de viktigste faktorene bak hytte/bolig, men likevel bo ute.

 

Også til sist da, ikke hør på naysayers! Det lever fremdeles urmennesker den dag i dag som bor ute hele livet i telt/lavvulignende kreasjoner. Anbefaler på det sterkeste denne dokumentaren som følger noen av urmenneskene på noe så eksotisk som den russiske tundraen. 

 

http://www.journeyman.tv/64230/documentaries/the-tundra-book-hd.html

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Et råd jeg fikk da jeg kjøpte min første lavvu i Finnmark for mange år siden. Har aldri forsøkt det selv, da jeg ikke har hatt behov for permanent lavvuleir vinterstid. Men jeg synes tanken har noe for seg. :)

Det er lavvoer å få kjøpt, med innertelt. Det gjør nok samme nytten og mye enklere. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Studenten valgte Bodø av én grunn: 

Å kunne bo i en lavvo i skauen

 

http://bodonu.no/studenten-valgte-bodo-av-en-grunn-a-kunne-bo-i-en-lavvo-i-skauen/

 

Skal bo utendørs i et helt år
Ålesunderen Andreas Skagøy og kona Elise fra Bud har solgt leiligheten i Tromsø. Fra og med august av skal de bo utendørs.

 

http://www.smp.no/forbruker/livsstil/article9754352.ece

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Studenten valgte Bodø av én grunn: 

Å kunne bo i en lavvo i skauen

 

http://bodonu.no/studenten-valgte-bodo-av-en-grunn-a-kunne-bo-i-en-lavvo-i-skauen/

 

Ålesunderen Andreas Skagøy og kona Elise fra Bud har solgt leiligheten i Tromsø. Fra og med august av skal de bo utendørs.

 

http://www.smp.no/forbruker/livsstil/article9754352.ece

 

Ja - ja, får håpe det går bedre for TS, Andreas og kona, enn det det gikk for Kjetil da. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Stemmer. Men ville de være mer motstandsdyktige ved snøfall? :)

Men forslagene om forsvarstelt synes jeg er glimrende!

Ja, prinsippet du foreslo, ville forsterket lavvoen betydelig.

 

Telt fra forsvaret er sikkert ok, spessielt en stor lavvo. (Personlig så tror jeg gammeløsninger/knappetelt er dårligere, med tanke på tung snø på taket og langt fravær fra gammen på dagtid. Ellers er gammme ok.) Og med den nye dyre parafin ovn (mulitfuel), ville det sikret varme og ly. Men jeg tror den koster 12 - 13 tusen kr. 

 

Kan være mulig å få tak i utgåtte parafinovner fra forsvaret, til en billig penge. Mye upraktisk med en vedovn. Krever bl.a. store menger tørr ved og "tørr" lagring av ved. Eller regelmessig tilførsel. Eneste fordel - billig som brukt, fra forsvaret. Skal det brukes ved, må den være tørr. Eller må pipa feies ofte og røret må da normalt ned. Piperøret tettes raskt med bek og sot, ved bruk av rå, eller halvtør ved.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja - ja, får håpe det går bedre for TS, Andreas og kona, enn det det gikk for Kjetil da. :)

 

Legg gjerne inn link så vi kan lese om han ikke fikk det til. Jeg bare googlet kjapt og tok de øverste. Det er "mange" som har brukt et år ute i naturen og lykkes med det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Legg gjerne inn link så vi kan lese om han ikke fikk det til. Jeg bare googlet kjapt og tok de øverste. Det er "mange" som har brukt et år ute i naturen og lykkes med det.

Les dine egne linker. :) Så vil du oppdage, at naturværneren Ketil (med følge), kom til sammenrast lavvo. Noe som forundret han. Virkelig en friluftskar. 

 

Det er mange som har skrytt på seg, at de har bodd i naturen. Og så har de tilbrakt mye av tiden, andre steder. Og hvis de kun sover der en gang i blant, så har det vel ikke så mye med å "bo" i lavvo, eller i naturen å gjøre.  Du må også se litt forskjell på et menneske som skal daglig ut blandt folk og de som kan gå i de samme klærne, i flere måneder alla inuitter. Så samenligninger med inuitter, o.l. er dårlige referanser. Folk på ekspedisjoner, er også dårlige refranser.

 

Klart det går ann å bo i et telt, et helt år, med noe erfaring og god planlegging. Men at det er så enkelt, som noen av dere vil ha det til. Ser også en her som har prøvd seg, med vedkommede måtte da hatt det ganske kummelig. Og bl.a. vedkommedes tips, om tørking av soveposer, viser også at vedkommede hadde lite peiling og har lært lite.

 

Jeg unner ikke TS den opplevelsen. :( Skal hun benytte telt, så må det planlegges med folk som har litt peilng.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

 
Jeg har sett en solid bommuldslavo, med ganske tykke stokker rundt hele, bryte sammen forbausende lett fordi det la seg en del tung våt snø på den ene siden. Noen av stokkene brakk og spjæret duken, og hele lavoen seg over på siden. Problemet er vel at duken utgjør et ganske stort areale. Og hvis snøen først begynner å feste seg så  kan det bli mye vekt. Tror faktisk man skal være litt heldig om ikke de fleste vanlige telt vil bryte sammen en eller annen gang i løpet av en hel vinter hvis det står oppe hele tiden uten konstant tilsyn. Slikt sett ville det kanske være en fordel med et telt man kunne pakke ned i en fart hvis været blir tvilsomt.
 
Hvis jeg først skulle prøve dette så hadde jeg kanskje gått for ett hundrekilos millitært huselt og sørget for muligheter til å stive det av litt ekstra hvis det var fare for store snøfall. Det kan være så mye slags vær i disse traktene. Både vind, store mengder tung snø og av og til lange perioder med 25-30 kuldegrader. Tror jeg husker at det var over 40 kuldegrader for noen år siden. Fordelen med et telt som kan stå litt nede i snøen er at det blir mye lettere å varme opp. 
 
Skal man fyre med ved så vil det sikkert gå med ganske mange sekker likevel. Og ulempen er at man må fyre en stund før det blir nogenlunde varmt. Mange liker f.eks ikke og våkne tidlig på morgenen i belgmørke og tyve kuldegrader pga. at man må tisse.
 
Vet ikke, men hvis jeg skulle bo i utett millitærtelt i skogen eller i nærheten av en kornåker ville jeg regne med muligheten for besøk av forskjellige typer mus også. De kryper rundt nede i snøen og leter etter mat hele tiden.
 
Selv hadde jeg nok betenkt meg. En ting er å ligge i telt en begrenset periode hvis man er i mye fysisk aktivitet om dagen. Noe helt annet er det å bo i telt i månedsvis i vinterkulde mens man ellers lever et vanlig hverdagsliv. Ikke alle tåler dette like godt. Bokstavelig talt.
 
Egentlig synes jeg indre østlandet må være det vanskeligst og mest uberegnelige stedet for et slikt prosjekt. Vinterene kan jo variere så veldig.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Les dine egne linker. :) Så vil du oppdage, at naturværneren Ketil (med følge), kom til sammenrast lavvo. Noe som forundret han. Virkelig en friluftskar. 

 

Det er mange som har skrytt på seg, at de har bodd i naturen. Og så har de tilbrakt mye av tiden, andre steder. Og hvis de kun sover der en gang i blant, så har det vel ikke så mye med å "bo" i lavvo, eller i naturen å gjøre.  Du må også se litt forskjell på et menneske som skal daglig ut blandt folk og de som kan gå i de samme klærne, i flere måneder alla inuitter. Så samenligninger med inuitter, o.l. er dårlige referanser. Folk på ekspedisjoner, er også dårlige refranser.

 

Klart det går ann å bo i et telt, et helt år, med noe erfaring og god planlegging. Men at det er så enkelt, som noen av dere vil ha det til. Ser også en her som har prøvd seg, med vedkommede måtte da hatt det ganske kummelig. Og bl.a. vedkommedes tips, om tørking av soveposer, viser også at vedkommede hadde lite peiling og har lært lite.

 

Jeg unner ikke TS den opplevelsen. :( Skal hun benytte telt, så må det planlegges med folk som har litt peilng.

@Tiur3 - Du nevner at mitt tips om tørking av sovepose viser at jeg har lite peiling og har lært lite:) Det hadde vært supert om du kunne gitt meg litt tips her- absolutt interesert i om det finnes noen tips og triks:)!  Jeg kan forklare litt mer om hvorfor jeg nå og da (vinterstid) tar med posen på jobb og tørker den der.  I en lavvo hvor jeg sover alene med vedfyring, velger jeg  av sikkerhetsgrunner å ikke fyre nattestid Med andre ord blir det en relativt stor temperatur svingning fra kveld til morgen(Jeg sover i dunpose, da jeg også bruker denne posen på tur og er et relativt lite kvinnemenneske som må kutte vekt der jeg kan). Over tid kommer det endel kroppsfuktighet inn i posen. Jeg har prøvd å sove med fuktsperre, men finner ikke dette behagelig. Når jeg daglig likevel er på jobb, er det derfor svært lite stress med å pakke med meg posen og henge den i garderoben i løpet av dagen, før jeg tar den med meg tilbake. Løsningen med fiberpose over dunposen har jeg kommet frem til etter mye testing og diskusjon med Hellsports utvikler av soveposer. Denne løsningen er svært fleksibel i forhold til mitt helårsbruk, og den varierende temperaturen i lavvoen. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...

Slenger meg på her siden jeg er i tilnærmet samme situasjon som trådstarter. Hører gjerne mer om hvordan livet utenfor a4-bobla har utviklet seg :) 

 

Jeg har noen betraktninger, basert på relativt begrenset erfaring, som kan være aktuelle også for din situasjon.

 

Jeg studerer i Trondheim, og har bodd i telt siden midten av august. I utgangspunktet skulle det være en midlertidig løsning, men det har vært vært såpass trivelig at jeg vurderer å utvide oppholdet på ubestemt tid  :) Da må det imidlertid gjøres skikkelig.

 

Jeg har bodd i et 2-3manns ekspedisjonstelt. Det lar seg jo gjøre, men er ikke spesielt trivelig om en skal gjøre noe annet enn å sove. Det blir ikke et hjem, bare et sted å være over natten. Skal jeg fortsette å bo utendørs må jeg oppgradere boligen til noe med bedre plass, og ståhøyde ikke minst. Det må være såpass at jeg kan rigge meg til med en vedovn, feltseng, stol, bokhylle osv. Har vurdert det dithen at enstangs lavvo utgår, og at det må bli en slags gammeløsning med rette sidevegger. Eventuelt møblement fås gratis på finn.no - gis bort.

 

Venor-gammen som "lavvoliv" tipser om virker som det beste alternativet så langt. http://www.youtube.com/watch?v=vHOcBhMLS_g

 

Et annet alternativ er Holmeslet Taiga. Her dukker det opp flere temaer som må vurderes:

 

  • bomullsduk vs. nylonduk. Har intrykk av at de med erfaring på området foretrekker bomullsduk, og det har jo tross alt blitt benyttet i århundrer av ufolk. Mindre kondens. Bedre motstandsdyktighet mot UV-stråling. Mer robust.
  •  
  • Innertelt vs. enkel duk. Kanskje litt lunere med innertelt? Beskytter mot insekter og mus. Har gode erfaringer med forsvarets lagstelt, men så fyrte vi også konstant.
  •  
  • Vanlig teltgulv, eller løsning med paller eller liknende. Trivelig med ordentlig gulv. Får tak i gratis paller om en kan ordne med transport. Vanskelig å ta med på bussen. Lett å kvitte seg med i etterkant.
  •  
  • Marked for salg etter endt bruk. Det blir jo en ganske stor investering, så det er viktig å ta dette i betarktning. Har inntrykk av at Venor-gamma vil tåle bruken godt, og at det finnes et marked for å få solgt denne i ettertid. Usikker på Holmeslet Taiga. Mulig det blir i overkant slitt av såpass intensiv bruk.
  •  
  • Vekt. Begge alternativene har overkommelig vekt. Venor-gammen oppgis til 31kg, og dette ligger i øvre grenseland for hva jeg kan dra med meg på bussen og ut i skogen. Forsvarstelt på 100kg utgår som alternativ på grunn av vekt. 
  •  
  • Størrelse. Venor-gammen vil nok gi betydelig mer plass.

I tillegg til problemstillingene som går på det rent boligtekniske, er plassering av boligen en utfording. En større utfordring, faktisk. Det å  finne en balanse mellom tilgjengelighet til skole, buss og andre nødvendigheter, og utilgjengelighet for nysgjerrige turgåere, er vanskelig. I disse dager er det soppsesong, og det er folk så godt som over alt. Regner med at det blir lettere å komme seg unna folk ettersom vinteren nærmer seg, og folk i hovedsak holder seg til lysløypene. 

 

Slik jeg ser det, er det to potensielt gode områder rundt trondheim; Bymarka(vestmarka, lian, tømmerdalen osv.) og Estenstadmarka/stokkmarka. Sistnevnte er veldig praktisk med treningssenter på Dragvoll og direktebuss til Gløshaugen/sentrum, men jeg har ennå til gode å finne gode alternativer for teltleir. Nå på sommerstid er det svært vanskelig å finne gode leirplasser fordi terrenget er så kupert, og skogen relativt tett. Der det ikke er kupert eller tett skog er det stort sett myr. Dette vil jo forenkles betraktelig når snøen kommer, men det kan jo være lenge til.

 

Tar gjerne imot tips, og da særlig i forhold til eventuelle leirplasser i Trondheimsområdet, eller om noen har en Venor-gamme de vil kvitte seg med :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skulle jeg gjort dette hadde jeg beregnet å bruke litt penger på det. Det blir uansett mye billigere enn å leie studentbolig over et skoleår.

 

Uavhengig av bolig vil jeg anta at det er mye å spare på å bygge et skikkelig gulv. Både med tanke på energibehov totalt sett, men også komfort ved at temp fallet ila natten vil være lavere.

Ville nok forsøkt å kjøpt inn noen m2 med isopor plater også legge ett eller to lage finér eller spon over. Legger man to lag kan man enkelt låse begge lagene og isoporen til hverandre med terasse skruer. Mal topplaget med en garasjegulvmaling og du har et isolert, renslig og vaskbart gulv som ikke oversvømmes om det kommer litt regn. Når man bygger hus legges isolasjonen utenfor selve foot-printet til huset for å stoppe kuldeslag inn fra siden. Noe å tenke på.

 

Vurdér om du faktisk har lov til å campe på ett sted så lenge. Er jo egenltig ikke lov. Kan lønne seg å få til en avtale med en grunneier. Kanskje denne sier "nei, du kan ikke campe i skogen min, men du må gjerne slå deg til på det området ved den setra" e.l.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er masse forvirring om dette med telting i utmark. Her et lite utdrag fra $ 9 i Friluftsloven: "Telting eller annet opphold er ikke tillatt i mer enn 2 døgn om gangen uten eierens eller brukerens samtykke. Samtykke til lengre opphold trengs likevel ikke på høgfjellet eller på område fjernt fra bebyggelse, medmindre det må regnes med at oppholdet kan medføre nevneverdig skade eller ulempe." 

 

Det virker som de fleste ikke kjenner reglene om telting.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Å ha en lavvo eller et telt stående på en plass over tid vil jo drepe det som grodde der du slår det opp, stadig vandring til og fra inngangen vil medføre nedtråkking og opprettelse av ny sti - faller ikke det innunder "oppholdet kan medføre nevneverdig skade"?

Også må man få klarhet i definesjonen av "område fjernt fra bebyggelse". 1km, 1 mil ? "Fjernt" for meg er mer enn 2km iallefall.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.