Gå til innhold
  • Bli medlem

Julia og Morten - Gratulerer med en fantastisk bok.


Studbaker

Anbefalte innlegg

var på ARK Torvet i trondheim igår, og vurderte lenge å skynde meg hjem for å sende Morten og Julia en bebreidende melding om at her var det jo ingen 2k-bok, men så dukket den plutselig ut av mengden :)

det er ei flott bok! og som ikkje det var nok, så stod eg og tenkte på store hestbrepiggen då boka nærmast spontant opna seg på akkurat den sida,,,

no er det berre å satse på at fattern fekk med seg julepresangbestillinga...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
  • Svar 68
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Mest aktive i denne tråden

Postede bilder

Kikket gjennom boka for ei god ukes tid siden, har ikke kjøpt den selv (ennå). Men førsteinntrykket var som forventet, imponerende. Ryddig struktur, og ikke minst, praktfulle bilder. I tillegg til å være et rute- og turoppslagsverk, vil den fungere meeeeget godt som bla-gjennom-å-se-bilder-innimellom-bok :)

Forventet boka å være stor/tung, men det var overhodet ikke noe problem. Desto bedre blir det garantert når jeg kan lene meg tilbake i go'stol'n med boka godt plassert i fanget. Gratulerer med en solid debut :roll:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

var på ARK Torvet i trondheim igår, og vurderte lenge å skynde meg hjem for å sende Morten og Julia en bebreidende melding om at her var det jo ingen 2k-bok, men så dukket den plutselig ut av mengden :?:

Vi vet jo bare hvilke butikker vi har levert til, men vi har ikke oversikt over hvem som har gått tom - butikkene må selv etterbestille, dette er umulig å følge opp. Så dersom dere ikke finner den der dere forventer den, hjelper det bare en ting: etterspør den :!:!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi vet jo bare hvilke butikker vi har levert til, men vi har ikke oversikt over hvem som har gått tom - butikkene må selv etterbestille, dette er umulig å følge opp. Så dersom dere ikke finner den der dere forventer den, hjelper det bare en ting: etterspør den :!:!

venter med det til over jul... kan jo hende den allrede er posta til fossilet...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...
Gjest Anonymous

Flott bok, men kunne etter min mening med stor fordel deles opp i flere tynnere bøker som omfatter hvert ommråde. Har prøvd å kose meg med denne boka i godstolen og senga, men vekten av boka borrer seg ned i brystkassa. Boka er på grunn av sin størrelse også tungvinn å orientere seg i. Nesten et ork og ta den fram, så jeg tror jeg enklere kommer til å ty til internett eller andre mindre bøker for å finne litt kjapp informasjon. Jeg hadde med glede betalt mer for flere enkelt bind enn denne ene kollossen. Det er og synd med dialektfeil og lignende. Det virker som forfatterene har vært instilte på å bruke dialektuttalen av navn, og da bør det også være riktig. Det er forskjell på tindan, tindane og tindadn ettersom man befinner seg i Gudbrandsdalen, Sogn eller Valdres. Det er og lov å være føre var når det gjelder valdresnavnene selv om de enda ikke er oppdaterte i nyere kart.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fjellnissen: Er klar over at vekta er et minus for en del. Men da finnes det jo langt mindre bøker om samme tema og ty til :) Dette var slik det ble når vi ville lage disse toppene i ett bind. At det skulle være et bind var mer eller mindre en betingelse, og svært viktig. Å ha det i ett bind tror jeg bidrar til at boka også er litt mer aktuell for andre enn spesielt interesserte.

Når det gjelder navn - der kan ingen alle til lags gjera, men vi har skrevet og står for vår bruk som baserer seg på siste kartversjon, som for en stor del baserer seg på den lokale kommunedialekta, men hvor helt klart Valdresdialekta ikke er kommet helt på banen.. tindan / tindane forvekslinger forekommer nok. At ikke tindadn er brukt skyldes selvsagt at disse ikke er innarbeidet i kartbruken (SSR også?) - å begi oss ut på usikker valdresdialektgrunn var uansett ikke et alternativ.

For er ikke navnehistorie så veldig viktig - men ønsket var å gjøre det så ukontroversielt som mulig, derfor den stort sett dialektbaserte varianten som er benyttet på seneste utgave av SK sine kart. For oss var det mye viktigere å presentere toppene og formidle stemninger, enn slikt som jeg personlig er tilbøyelig til å anse som pirk. Jeg respekterer at det betyr mye for enkelte andre. Men vil i den sammenhengen påpeke at bøker om samme tema, utgitt av forfattere til dels født i Valdres heller ikke har innarbeidet Valdresformen så vidt meg bekjent?

En siste kommentar angående vekta: Legg den på et bord, eller i fanget ditt. Alternativ tren mer. Størrelsen har hele tiden gått frem av internettsidene våre, så vel som at enhver som går i bokhandelen på forhånd kan se på størrelsen. Ja den veier 2,4 kg. Ja det har aldri blitt skjult. Ja, er det for tungt - ikke kjøp den. :)

Det er gitt ut så mange små og små bøker til tildels høye prislapper. Vi ønsket å lage en skikkelig stor bok - så får det heller være at den er dårlig egnet som nattbordslektyre.

Når det er sagt, så må jeg også si at om (skjer trolig) vi skulle komme til å lage flere bøker, så blir de langt mindre (med en langt høyere pris pr. side også) i vekt, for det er direkte ulønnsomt å lage så store bøker.

Huff - det var ikke meningen å høres så furten ut. Jeg er egentlig taknemmelig for alle tilbakemeldinger, også negative selvsagt - i alle fall når de er såpass konstruktive som innlegget ditt Fjellnissen - vi er helt ferske og gjør naturligvis en del feil - mail oss gjerne konkrete feileksempler - og tar til oss all kritikk. I neste omgang kan det jo føre til at ev. neste bok blir bedre???

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fjellnissen,

Vekten er ikke noe problem hvis du har boka oppå dyna, f.eks. Og hvis du har den på brystet bør du nok ta en tur til optikeren. Faren for at du er nærsynt er overhengene.

For øvrig er klagen på navnene det rene idioti. Det er dere sutrebønder som har mast dere til full navneforvirring. Det beste hadde selvsagt vært om alle brukte de kjente og kjære navnene som vi lærte oss i oppveksten. Nå har hver topp som regel 4-5 navnevarianter, noe som er enda mer patetisk enn at vi har både bokmål og nynorsk som offisielle skriftspråk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Morten,

Det er selvsagt verd å lytte til konstruktiv kritikk, men ikke glem at 99 % synes boken er helt topp akkurat som den er. Jeg er en av dem som synes det var på tide å få alt samlet i en bok, og jeg synes den er helt fantastisk.

Når dere skal gi ut bøker senere håper jeg at de blir i samme format til tross for et lavere sideantall. Jeg håper da at det også blir plass til å ha en god størrelse på alle bildene, noe det ikke var plass til å toppboka.

Når det gjelder navnebruken så er jeg sikker på at dere har fornuftige resonnementer for den, og jeg oppfatter det som nærmest destruktivt å henge seg opp i det. Men det er et følsomt tema. Til og med jeg som er en veldig lugn person merker at adrenalinet kommer når jeg ser de "moderne" variantene brukt. For meg vil det alltid hete Gjertvasstind, Riingstind og Besshø.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå har jeg endelig fått tid til å sette meg ned med denne flotte boka... Ved første øyekast virket det litt komplisert å finne frem i den, men etter å ha satt meg litt inn i det syntes jeg inndelingen var svært hensiktsmessig. Tenker nok at dere har vurdert litt frem og tilbake før dere valgte den inndelingen, men resultatet ble svært bra :roll: Og så var det disse navnene da. Pirk..? Ja, kanskje det... Men som sogning føles det litt rart å bruke ord/navn som "Nørdre" i Hurrungane. Skulle vel vært "Nordre" eller "Nordlege"..? Ut over sånt pirk; godt gjennomført bok og en fin hyllest til våre flotteste fjell (med fare for å irritere en sunnmøring eller to) :wink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har heldigvis fått fikset det slik at noen i familien kjøper boka til meg i julegave. Pakken er selfølgelig ikke åpnet ennå, men jeg gleder meg sinnsykt til å bla igjennom boka i kveld (24.des) med et par akevitt. Jeg har fremdeles et par hundre fjelltopper jeg ikke har vært på, så denne boka kommer til meget god nytte i årene som kommer, både som inspirasjon og til planlegging av turene.

Ifølge mine kilder fra den lokale bokhandelen i Stryn, hadde det visst gått meget hardt på beholdningen nå i julestria. Det forundrer meg at selv en liten plass som Stryn selger så mange eksemplar i en såpass smal nisje. Men det lover uten tvil bra for omsetningen på landsbasis, og jeg gleder meg stort på Morten og Julia's vegne som ser ut til å unngå store, røde tall i regnskapet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Som fattig student og eier av Thommessens "samlede verker" hadde jeg i utgangspunktet bestemt meg for IKKE å kjøpe denne boken, men jaggu lå den under juletreet.

Det første som slo meg var hvor overraskende stor og tjukk den var.

Så etter å ha bladd litt i den kunne jeg konstatere at dette, som forventet, var bunnsolid arbeid fra perm til perm!

Flotte bilder fra alle områdene med 2000-metertopper, ryddig oppsett og edruelige beskrivelser av rutene - hverken preget av bråkjekke macho-holdninger eller av den klassiske, DNT-aktige, moraliserende, "familievennlige" varianten.

Kjempebok!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Blitt sene kvelder hittil i jula ja...., boka lå heldigvis under juletreet. Takk Julia og Morten for en flott murstein av en bok, utrolig hva dere har fått til, og så mange flotte bilder!

haldis

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Hei!!

Er en av mange som har fått "bibelen" i julegave. Må bare få si at dette er en meget flott bok som vil bli mye brukt i årene framover. Flotte bilder og tekst med mye god info. Men jeg har et spørsmål: Dere skriver under Besshø (side 214) at det er Christian Smith som var på toppen først. Er det Christen Smith (1785-1816) dere mener, botanikeren som var på tur i samme område på dette tidspunktet?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Jeg har nu fått den flotte boken, og jeg er svært imponert - hvilket arbeide der er lagt i denne boken!

Jeg finner at den inneholder al den informasjon en tinderangler trenger, sammen med flotte bilder, det er virkelig noe der kan gi inspirasjon til nye toppturer i høyfjellet, og boken kan utfylle en lang og kjedelig vinter i København.

Boken utfyller ett stort behov for de som vil mere en gå fra hytta til hytta, men hvor klatreføren rammer over målet, idet en ofte går aleine og ikke orker å drasse på tungt isenkram.

Det er også en fornøyelse med kart hvor der er inntegne ruter dér der ikke er sti, samt den relevante informasjon om klatregraden.

Stor takk til Morten og Julie for det enorme arbeide, og så er prisen tilmed rimelig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


Annonse


×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.