Gå til innhold
  • Bli medlem

Herlig variasjon


Svein

Anbefalte innlegg

Fantastisk oktobervær vi har på nordvestlandet for tiden, "Indian Summer", fønvind. I dag slo'an til igjen, 23,5 grader i Ålesund akkurat nå - helt ut mot havet :roll: Den har vært stigende i hele dag, så toppen er kanskje ikke nådd....

Ørsta er hakk i hæl http://www.orsta.kommune.no/veirdata/Weather_Summary_Vantage_Pro_Plus.htm

Gleder meg til å høre temperaturene fra Tafjord, Sunndalsøra mv senere i dag 8)

I september var det snø ned under 500moh. Herlig variasjon, uforutsigbart. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
Ikke uvanlig med fønvind og høye temperaturer på Nordvestlandet i "vinter"-halvåret nei. Men at varmen når ut til kysten, slik som nå, er vel litt mer uvanlig.

Ikkje fønvind i dag, men varmluft frå sør som dekkar heile Vestlandet. Førde

hadde 18 kl 6 i dag tidleg, og Bergen har sett ny oktoberrekord.

http://www.bt.no/vaer/article213131.ece

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Til Romsdals Budstikke sier Metereologisk institutt at Molde har den nye rekorden

http://www.romsdals-budstikke.no/apps/pbcs.dll/article?AID=/20051012/LOKALNYTT/110120011/-1/ABONNEMENT

Her er lista over offisielle målestasjoner som passerte 20 varme i går

http://met.no/aktuelt/nyhetsarkiv/2005/over_20.html

Legg merke til bl.a. Slåtterøy, Svinøy og Veiholmen. Oppsiktsvekkende spør du meg..... :P

Svalere her i dag forresten :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Spesielt at de høyeste temperaturene kom så langt ute mot kysten. Normalt vil havluften kjøle ned den varme vinden, slik de indre strøkene har et par-tre-fire grader mer varme. Men ikke i går nei. Molde varmest i europa har vel knapt skjedd før :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det eigentleg så rart at fønvinden fekk fart på varmen på kysten óg, og ikkje berre i indre og bakkroka strok. I år kan ikkje havet kjøla ned fønvinden i same grad som vanleg om hausten. Den vanlege nedkjølinga av havet på haustparten har vorte utsett i år og har uteblitt så langt, med toppen 1-2° fall frå seinsommaren. Difor kunne fønvinden varma opp lufta skikkeleg til langt til havs der frontane står.

Helsing Stuttjukken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hehe... stakk hau'de ut for døra akkurat. Jaggu me 20 grader ute... Varmt i volda også www.voldaveiret.no

Ser ut til at det kommer flere varmerekorder.. http://www.smp.no/default.asp?page=1024&item=555429,1〈=1

Tror jeg ryker på fjellet jeg :D

Ja ikke før har vi prøvd puddersnøen, gleda oss over de første frostnettene og lagt om til vinterdekk :D , slår sommeren til igjen :D

Hørte på radioen at de hadde fått rapporter om 22 grader på Flø i Ulstein og 23 på Daugstad i Vestnes i dag tidlig :wink:

Skibakken på Bjorli hadde forøvrig sesongåpning i går :shock:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tviler ikke, det er VARMT ut for døra. Nysnøen som har preget toppene de siste dagene blir ikke gammel.... Såg forresten at alle værprognosene melder tilskyende og regn fra tidlig ettermiddag, så det blir visst jobb på meg i dag også :shock:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

He, he det er sikkert alvorlig mye vind i fjellet, så det er vel greitt nok. Satser heller på at været holder ut dagen, og hopper i shortsen etter jobb :wink:

Mye upresise opplysninger i Smp forresten. Bernt Lie hadde visst ikke fått med seg 25,6 fra tidligere i måneden. Men "slutten-av-oktober"-rekordene :shock: står nok for fall......

Det har forresten vært en herlig variert oktober :D:D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Godt og varmt på Playa del Thunes i dag óg, passe for shorts og T-skjorte, og det no når sola tek kvelden for i år om vel 1 veke. Snøen som var langt nedover liane mot Arna, og dei 5 cm. som var på Dale før i veka er forsvunne som dogg for.......... ikkje sola men vinden.

Så får Svein, gi og fleire med i Mørefylket følgja med på om det vert ein rekord i novembervarme óg. De hugsar kanskje den varme kvelden i Tafjorden i november i fjor, då det kom på TV-en at ungane gjekk lettkledde ute og åt på is. For tida ligg høgtrykka (og lavtrykksbanene rundt) i slike posisjonar at slike varme vind-dagar vert det truleg fleire av, og det er ikkje utenkeleg at dette vêrlaget er så stabilt framover at dette varer til jul og gjennom heile vinteren. Det vert nok kalde dagar, men me risikerer (?!) slike varme dagar innimellom gjennom mykje av vinteren. Dermed kan det verta så som så med skiføret, sjølv over 2000 m.o.h. på det varmaste.

Vel, ifølgje VG skulle det verta ein ekstremt kald vinter ifølgje britiske forskarar. Det kan no henda at det skjer i der borte Sør-England, dersom nordausten frå Sibir feiar gjennom Mellom-Europa og over Sør-England. Skjer det, vil den varme sørvesten over Golfstraumen verta pressa nord for denne kraftige nordausten, og slå med full kraft innover Norge. Medan folk frys i hel i kulden midt i Spania og det snøar på Kanariøyane og i Jerusalem, vil det regna nærmast varmt i Norge, om det så er i januar. Sidan temperaturen stig mest og først høgt over bakken, kan det godt henda at det er +8°C, storm og regn på Galdhøpiggen fleire gonger frå desember til februar. Når våren nærmar seg trekkjer polarfronten vanlegvis sørover, og då kan det snøa i låglandet sørpå i Norge 17. mai, etter ein varm siste halvdel i april. Dessutan har det vore eindel dagar med regn og fleire varmegrader på Svalbard kvar vinter sidan slutten av 1980-åra, især i januar og byrjinga av februar, til polarfronten passerer slik at sørvesten opphøyrer for vinteren. Kor mange år til er det til at Grønlandsisen er den einaste staden ein kan gå på ski på den nordlege halvkule?

Moro dette med vêret, men eg kjem ikkje med fri fantasi her.

Helsing Stuttjukken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så får Svein, gi og fleire med i Mørefylket følgja med på om det vert ein rekord i novembervarme óg. De hugsar kanskje den varme kvelden i Tafjorden i november i fjor, då det kom på TV-en at ungane gjekk lettkledde ute og åt på is.

Syns jeg husket at dei bada også :?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.