Gå til innhold
  • Bli medlem

Besseggen 15. oktober


Gjest Anonymous

Anbefalte innlegg

Gjest Anonymous

Hei,

vi hadde tenkt å gå Besseggen denne helgen siden det var siste sjanse før Gjendesheim stenger, men pga litt rot så ble det ikke slik. Det jeg lurer på er om det mulig å gå Besseggen (evt. rundt Bessvatnet) neste helg (lør 15 oktober)?? Finnes det noen alternativer som stenger seinere enn Gjendesheim, og vil det være bart nok til at man gå uten å vasse i snø tror dere?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvorvidt det vil være bart nok kan ingen svare på. Pr. i dag er det bart, men et snøfall kan komme på en natt. Hvis dere har gamasjer kan dere muligens gjøre turen likevel. Vi gikk rundt 10.10 for et par år siden, med betydelig mer snø enn i år. Da gikk vi over Veslefjell og rundt Bessvatnet.

Regulære overnattingssteder er nok stengt, men det er godt mulig at man kan få leid hytte ved Bessheim eller Maurvangen. Alternativt kan man bo på Beitostølen og kjøre en halvtime hver vei.

Det er fullt mulig å ta det litt på sparket.

Rent estetisk er det flottest med litt nysnø en gnistrende klar høstdag, men det gjør selve turen litt mer krevende.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous
Vi gikk rundt 10.10 for et par år siden, med betydelig mer snø enn i år. Da gikk vi over Veslefjell og rundt Bessvatnet.

ok, takker for svar. hvor lang tid bruker man på akkurat den ruta dere tok? en annen ting, er det virkelig nødvendig med gamasjer så lenge det ikke er dypt med snø? (har ikke særlig erfaring med turer på snedekke:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei strengt tatt er det ikke nødvendig, men snøen dekker raskt til hull og slikt i underlaget og snøen legger seg i fjellet meget ujevnt, så selv om det er 10-15 cm snø på det jevne, vil det kunne være betydelig mer enkelte steder.

Vi brukte 6-7 timer tror jeg. Det er temmelig langt tilbake rundt Bessvatnet. En annen variant er å gå opp Veslefjell og frem til starten på Besseggen hvor utsikten er som flottest, så snu og gå tilbake. Det er en noe kortere variant. Vær obs på at ved frossent vann og ishinner kan Besseggen raskt bli seriøs. Det er faktisk lettere med et godt lag tørr nysnø enn ei ishinne eller et tynt rimlag.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Ok, takker og bukker for råd og tips. :) Vi hadde i utgangspunktet tenkt å starte fra gjendesheim og gå rundt bessvatnet og opp eggen tilbake (det var et av turforslagene jeg så listet på gjendesheim-sidene). Vi får se ann været litt tenker jeg og legge det opp deretter.. en speilglatt Besseggen høres ikke nødvendigvis så trivelig ut..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.