Gå til innhold
  • Bli medlem

Tverrbotntindane på ski


sinje

Anbefalte innlegg

Hei, har søkt endel rundt på nettet, men føler ikke at jeg finner noe direkte svar på spørsmålet mitt. Vi er tre stykker som skal på topptur i påsken og lurer dermed om det går an å gå alle Tverrbotntindane toppene på en tur? eventuelt om det går an å ta med Tverrbytthornet også.

I utgangspunkt skal vi gå med randoneeutstyr, stegjern og isøks. Denne ruten krever vel ikke annet klatreutstyr? vi er innstilt på å gå hele dagen og alle er fjellvante og i god form.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Alt er jo mulig, men det er ingen typisk vintertur og i 2000m bibel'n er flere av toppene angitt som uegnet på vinteren, deriblant Tverrbytthorna 

Men såpass langt utpå vil jo snøforholda være avgjørende da det opp til Tverrbytthorna og via Søre Tverrbotntindane og opp til Sør Midtre Tverrbotntind er mye klyving og bratt terreng. Derimot fra Sør Midtre over til V0 er det skiterreng (har gått den sjøl på vinteren). Dersom dere velger å gå med randoutstyr ville jeg vurdert å gå "mot klokka" . Fra Leirvassbu mot Troget (vann), skrå opp før Kyrkjeglupen, følg flanken bratt opp til Tverrbytthornet, komme opp på ryggen litt vest for toppen. Sette igjen skia og klyv bort, eventuelle omgåelser hold litt ned i sørsida. Deretter over Vestre Tverrbytt og Søre Tverrbottinder, eventuelle omgåelser i sørflanken, klyve opp til Sør Midtre og deretter rein skitur via de Midtre, Store og opp mot V1 Vest. For V1 hold litt ned i sørflanken av V1 Vest, ta opp skar mellom V1 Vest og V1, og klyv så opp. Så ned Leirdalen. Igjen, er jo relativt bratt her og der så snøforholda er avgjørende, og om det kan være skavler, f.eks opp mot Sør Midtre.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

takk for svar, nå ble jeg endel klokere. Har lest litt i "2000-meters bibelen" og der står det blant annet om en rappellering ned fra Tverrbytthorna, kan denne unngås eller er det mye å spare på og ta med rappelleringsutstyr for så å gjennomføre rappellen?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, eventuelle omgåelser i sørflanken. Ved gode forhold er nok en omgåelse rundt Vestre raskest.

Men kan jo være lurt med tau, da kan dere også sikre litt andre steder ved behov, dersom snøforholda ikke er bra eller eggen er våt...

Foreslår at dere studerer litt fra Leirvassbu med kikkert:

Er det lite snø opp flanken og dere ser mye stein som stikker opp - Bra

Er eggen snøfri - Bra

Kjør på..

Ellers ny taktikk -> finne en annen tur, ta med mer utstyr, sjekke skredfare, ta med skredutstyr, mere klatrestæsj osv..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.