Gå til innhold
  • Bli medlem

Hvorfor er EcoExpeditions så mye billigere enn andre?


Anbefalte innlegg

Sitter og drømmer om framtidige turmål mens jeg klør meg i hodet over prisforskjeller:

Ecoexpeditions: Elbrus: 19000, Aconcagua: 33000, Island Peak: 23000 Inkatrail 23000

Hvitserk: Elbrus 28000, Aconcagua: 48500, Island Peak 33500 Inkatrail 35000

Jarle Traa: Elbrus 26000, Aconcagua 45000, Inka Trail 35000

 

Greit nok at norsk guide koster ekstra penger, men hvis det er 14 stk med på en tur så blir det jo en ganske stor sum? Mulig du også betaler litt for forberedende turmøter også, men likefullt en høy sum.

 

Det får meg til å begynne å lure på om det er Hvitsertk/Traa som tar seg i overkant godt betalt, eller om det er Ecoexpeitions som velger billigste måte i alle alternativer?

 

Finnes det noen som har reist med både Ecoexpeditions og Hvitserk/Traa? Skulle gjerne hørt om det var noen spesifikke kvalitetsforskjeller på dem?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Är det så att EcoExpeditions är registrerat utomlands och har icke-norsk personal, medan Hvitserk och Jarle Traa är norska företag så är priskillnaden inte så märklig:

 

- Moms

- Arbetsgivaravgift

- Boalgsskatt

- Allmänt högre kostandsläge i Norge vilket drivet upp löneläget.

 

Om EcoExpeditions har ett allmänt lägre kostandsläge, så blir även evetuell moms och arbetsgivaravgift lägre. Sannolikt har dessa även lägre %-sats än Norge. Så det är många saker som samverkar. Men skatter och avgifter är förhållandevis högt i Norge vilket driver upp kostanderna gör försämrar konkurensförmågan.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg reiste med Eco på Kilmanjaro i 2010, da var vi bare 2 i gruppen. Turen ble ca 1000,- dyrere pr. pers. enn "listeprisen" pga. at vi ikke bestilte før 3 uker før avreise og bare var 2stk, men opplegget var upåklagelig og turen ble gjennomført uten problemer.

 

Eco drives av Geir Ulstein og kona, jeg ve ikke om de har flere ansatte nå. Vi hadde gleden av å spise en hyggelig middag med Geir på hotellet i Moshi dagen før turen til toppen, han var i området for å sjekke forholdene og møte sine leverandører av lokale guidingtjenester. Eneste kontakten vi hadde hatt med han fra før var når vi bestilte turen. Han var genuint interessert i det han drev med, han fremstod ikke som en "ekspedisjons-type", om en hadde møtt han på gata, men han prøver alle turene sine for å ha god kunnskap om produktet han selger, og forsikre seg om at kundene får gode turopplevelser.

 

Hvis en driver "smått", så kan man også holde kostnadene nede. Kjøper man lokale tjenester så støtter man også opp om samfunnet rundt reisemålet som også er bra. Og mange steder er det krav om at guidene skal være lokale. Har man god kontakt med leverandørene sine kan man også kvalitetssikre at de lokale har tilstrekkelige god Engelske språkkunnskaper.

 

En guide fra Norge har selvsagt sine fordeler, men koster penger. I prinsippet så koster det "en tur" - fortjeneste, i tillegg kommer lønnen til vedkommende, er det to uker, så er det nok minst en månedslønn, fordi guiden må ha en turnusordning. Har firmaet flere ansatte som kun driver med administrasjon og ikke "produserer noe", må også disse kostnadene kalkuleres inn.

 

Fordelen med en Norsk guide er selvsagt at man kan unngå noen utfordringer med språk, enkelte småting blir "ordnet og fikset" underveis, og skjer det noe underveis har man noen med som kan sørge for at det blir håndtert best mulig. En trenger ikke "tenke" så mye selv, det er bare å følge instruksene man får.

 

Alt har sin pris, setter man pris på at turen blir organisatorisk litt "enklere", og føler at det er en ekstra sikkerhet å ha med Norsk guide, så kan det kanskje forsvare noe av prisforskjellen.

 

Har ikke reist med andre en Eco, men det var en god opplevelse. De leverer nok de andre også selv om prisen er forskjellig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nordmenn har penger, derfor blir prisene også skrudd opp.

 

Dette er antagelig en million butikk for Norske arrangører.

Cecilie Skog omsatte for nesten 6 milioner i 2012, med da er boksalg og foredrag iberegnet.

 

 

Hvitserk arrangerer en tur til Mt.Everst for 460.000,-

Himalayane Experience skal ha 390.000,- (Himalayan Experience m/Russel Brice er også udiskutabelt de dyktigste på fjellet).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.