Gå til innhold
  • Bli medlem

Roksdalskammen - Svorundfjellet 03.09.2005


andersno

Anbefalte innlegg

Abstinensen herjer i kroppen - er kommet hjem etter en alle tiders tur i strålende høstsol - men kameraet gikk tom for batteri alt for tidlig og kløen i høyrefingeren er nesten uutholdelig.

Oppdal Fjellturgruppe arrangerte lørdag 3. september 2005 tur fra Klevgardan over Roksdalskammen og Svorundfjellet med Ola O. Vindal som turleder. Jeg slengte meg med og fikk en alle tiders tur i selskap med 6 andre fjellglade.

Bilene ble parkert ved veien inn fra Gråurda til Liabø like før brua over Svorunda og vi tok opp like etter brua og fulgte stien som er inntegnet på 50.00-kartet 1420-II Romfo. Tok oss tid til en titt bortom Sætersætra hvor dessverre murene til uthuset er i ferd med å rase sammen. Videre oppover fikk vi etter hvert god utsikt over både Dovrefjellene og til slutt horisonten rundt.

Første rast ble på 1.133 m ved Bersvendsvarden som av oppdalinger hevdes å være "Norges fineste" - se bildet.

Terrenget var lettgått og vi kom raskt opp på Roksdalskammen 1.590 m som, i likhet med Svorundfjellet er rommelig og temmelig flat på toppen. Fikk et par bilder og så var batteriet flatt. Utsikten er kjempeflott og Snøhetta dominerte selvfølgelig utsikten mot Dovre, men Storskrymten vistes også godt.

Videre over mot Svorundfjellet gikk vi ned på Roksdalskleiva på ca. 1.464 m hvor de ligger en forholdsvis inntakt fangstgrav med tilhørende ledegjerde. Derfra var det lettgått med mykt og fint underlag opp til toppen av Svorundfjellet på 1.646 m. Utsikten var ikke dårligere enn tidligere, og det dukket stadig vekk frem nye fjell over i Trollheimen, Innerdalen og videre bortover. Ola Vindal hadde en imponerende oversikt over toppnavnene, men ikke be meg gjenta mer enn en brøkdel :cool:

Ned fra Svorundfjellet gikk vi ned eggen mot sørøst og ned til utløpet av Svorundtjønna. Eggen ser skarp ut nedefra, men var meget enkel å gå ned, nesten ikke ur og innslag av mykt fast underlag. Vel nede fulgte vi to kanaler som var gravd for å lede vann fra Svorunda lenger østover - av en eller annen grunn, hadde de to som gravde de respektive kanalene startet ut med feil retning, så et stykke ned i lia krysset kanalene hverandre med en trerenne for den øverste. Litt av et syn :D

Tilbake til bilene gikk vi ned forbi Nyhussætra og veien nedover derfra endte opp ved parkeringsplassen. Vi hadde vært ute i 8 timer og fått masse sol og herlige pauser - en toppdag i fjellet. Håper det kommer flere slike ut over høsten!

post-474-133474398492_thumb.jpg

post-474-133474398499_thumb.jpg

post-474-133474398506_thumb.jpg

post-474-133474398513_thumb.jpg

post-474-133474398645_thumb.jpg

Vis rapporten i Turkartet

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.