JHR Skrevet 25. oktober 2013 Skrevet 25. oktober 2013 Må lige tipse jer om en dansk programserie som hedder Nak og æd. De jager veldig mange forskjellige arter, og holdet er en jeger og en kok. I dette programmet er de taget til Grautheller i Norge for at skjyte lirype. Om de ikke får skutt en rype, da skal de lage mat med skjære (fugl som på dansk hedder husskade) Se programmet her http://www.dr.dk/tv/se/nak-aed/nak-aed-en-rype-i-norge-6-8#!/10:37 Og se også de andre programmer, hvor de bl.a. jager gås, men ikke får ram på nogen, så de skal i stedet spise moldvarp!! Veldig fine programmer med mye humor. Kanskje programmet har kjørt på NRK også? 1 Siter
Lompa Skrevet 25. oktober 2013 Skrevet 25. oktober 2013 Den har kjørt i en annen versjon i Norge, og var utrolig dårlig! Det het "Helt vilt" og gikk på TV2. Siter
JHR Skrevet 25. oktober 2013 Forfatter Skrevet 25. oktober 2013 Den har kjørt i en annen versjon i Norge, og var utrolig dårlig! Det het "Helt vilt" og gikk på TV2. Men altså i en norsk utgave med norsk jeger og kok? Siter
Lompa Skrevet 25. oktober 2013 Skrevet 25. oktober 2013 Men altså i en norsk utgave med norsk jeger og kok? Ja. Siter
REs Skrevet 2. februar 2014 Skrevet 2. februar 2014 Det var koselig å se et tvprogram fra min egen "bakgård". Men hvor i all verden har de det fra at nordmenn bruker harpiks i maten? Kanskje fra en full sjømann på tur i Jomfru Ane gade? 2 Siter
t0bbEn Skrevet 2. februar 2014 Skrevet 2. februar 2014 At nordmenn bruker harpiks i mat er vel ikke akkurat noe utbredt faktum. Vet de gamle skogsarbeiderne begynte å tygge på litt harpiks som "tyggis" på skauen. Gjør dette selv i dag hvis jeg kommer over en "god klump". Men til matlaging skal man vel være måteholden med mengden, da det er kraftig smak 2 Siter
REJOHN Skrevet 2. februar 2014 Skrevet 2. februar 2014 Det var koselig å se et tvprogram fra min egen "bakgård". Men hvor i all verden har de det fra at nordmenn bruker harpiks i maten? Kanskje fra en full sjømann på tur i Jomfru Ane gade? Det er jo en stund siden denne tråden kom inn. Og jeg kan ikke huske å ha sett programmet før nå... Kjekt å se fra våre kanter. Grautheller hytte er jo ikke langt vekk - det var mulig å se taket. Og jeg har da vandret i traktene. Men hvorfor fisket de ikke Jeg tror ikke en gang fulle sjøfolk varter opp med harpiks i maten - den historien hører til lengre ut på landet. Siter
JHR Skrevet 2. februar 2014 Forfatter Skrevet 2. februar 2014 Programmet handler primært om jakt og ikke fiske, men der er dog et enkelt program hvor de fisker etter geite/gedde. Siter
Tiur3 Skrevet 2. februar 2014 Skrevet 2. februar 2014 Det var koselig å se et tvprogram fra min egen "bakgård". Men hvor i all verden har de det fra at nordmenn bruker harpiks i maten? Kanskje fra en full sjømann på tur i Jomfru Ane gade? Harpiks i maten, har jeg aldri hørt om. Det nærmeste jeg vet om, er å tygge gran-kvae som tyggegummi. Det gjorde jeg ofte, når jeg var i skogen i barneårene. Hadde en liten tre-/kvaesmak, men ok. Skal litt erfaring til, for å finne de rette tørkede kvaeklompene. Tyggegumien ble litt rødaktig og fungerte bra som tyggegumi. Siter
REJOHN Skrevet 2. februar 2014 Skrevet 2. februar 2014 Programmet handler primært om jakt og ikke fiske, men der er dog et enkelt program hvor de fisker etter geite/gedde. Obs, der tråkket jeg litt ut i. Det er selvsagt ikke lett for andre enn "lokale" å vite at Grauthellertvannet er kjent for fisket.... Jeg koste meg med gjennsynet av området rundt Grauthellerhytta (STF hytta som ligger 3-400 m lenger øst). Jeg har en del gode minner fra dette området. Siter
Tiur3 Skrevet 2. februar 2014 Skrevet 2. februar 2014 At nordmenn bruker harpiks i mat er vel ikke akkurat noe utbredt faktum. Vet de gamle skogsarbeiderne begynte å tygge på litt harpiks som "tyggis" på skauen. Gjør dette selv i dag hvis jeg kommer over en "god klump". Men til matlaging skal man vel være måteholden med mengden, da det er kraftig smak Jeg også, men jeg leiter ikke etter det lenger. Ser jeg en klump av rett type, tester jeg. Og på høsten spiser jeg også litt blåbær, så jeg får blåbærsmak. Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.