Gumitotten Skrevet 12. september 2013 Del Skrevet 12. september 2013 Her var det utrolig mye personkonflikter, synsing og ikke en eneste referanse til forskning på emnet ? Landbrukshøyskolen påbegynte i november 12 et forskningsprosjekt for å finne ut av optimalt spesialfor til aktive hunder. Kanskje noen kan skaffe en kopi av den rapporten som nå bør være ferdig ? Når det gjelder mindre aktive hunder er forskningen klar: A.K. Hewson-Hughes m.fl: Geometric analysis of macronutrient selection in breeds of the domestic dog, Canis lupus familiaris, Budskapet er vel at en hund ikke trenger ett eneste gram karbohydrat i kosten sin. Hva angår mineraler og vitaminer har jeg ikke lest nok forskning til å si noe om, jeg har ingen hund å ta vare på. Jeg vil anta at en oppegående hundeeier klarer å se hvordan sin egen hund reagerer på den kosten den får og kan områ seg deretter. Friske grønnsaker ? En hund har ikke de aminosyrene som kreves for å kunne ta opp noe næring fra friske grønnsaker, det må som noen sa inntas ferdig fordøyd. Disse dyrene spiser faktisk sin egen avføring og andres innvoller av en grunn. Redigert: Hadde glemt en D bak hund Også glemte jeg å si at en hund sin primære næringskilde er spekk. Godt over 60 % skal normalt komme fra spekk. Og med spekk mener jeg fett. det prosjektet du nevner, kan det ha vert noe i forbindelse med en svensk dame som dreiv med en doktorgrad tro, vet du noe om det stemmer. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Det lange seige draget Skrevet 12. september 2013 Del Skrevet 12. september 2013 det prosjektet du nevner, kan det ha vert noe i forbindelse med en svensk dame som dreiv med en doktorgrad tro, vet du noe om det stemmer. Øystein Ahlstrøm, kontaktinfo finner du her: http://www.umb.no/iha/ansatte/oystein.ahlstrom Send han en mail, så får du nok svar på tiltale. Tipper han synes det er morsomt, siden han har valgt å forske på det ! Redigert: Her er en oversikt over publikasjonene hans: http://www.cristin.no/as/WebObjects/cristin.woa/wa/fres?action=sok&etternavn=Ahlstr%C3%B8m&fornavn=%C3%98ystein+Jan&erNorsk=1&erNordisk=1&erNasjonalt=1&erInternasjonalt=1&erUkjent=1&visParametre=1&sort=ar&bs=50 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ida Sollie Skrevet 12. september 2013 Del Skrevet 12. september 2013 Når det gjelder mindre aktive hunder er forskningen klar: A.K. Hewson-Hughes m.fl: Geometric analysis of macronutrient selection in breeds of the domestic dog, Canis lupus familiaris, Tusen takk for at du legger ut interessante artikler jeg kan få skrive ut å lese! Jeg synes denne diskusjonen har fått en dårlig start, men temaet er interessant og jeg håper vi kommer på sporet igjen. Men å vise til en forskningsartikkel å si at svaret er klart er generelt, etter min mening, også litt drøyt. Forskningen gjelder kun for et visst satte parametere, og da er det ikke nødvendigvis likt for alle. Uansett gleder jeg meg til å lese, og sammenligne med det som står i bøkene mine. Kjempekjekt! 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Det lange seige draget Skrevet 12. september 2013 Del Skrevet 12. september 2013 Tusen takk for at du legger ut interessante artikler jeg kan få skrive ut å lese! Jeg synes denne diskusjonen har fått en dårlig start, men temaet er interessant og jeg håper vi kommer på sporet igjen. Men å vise til en forskningsartikkel å si at svaret er klart er generelt, etter min mening, også litt drøyt. Forskningen gjelder kun for et visst satte parametere, og da er det ikke nødvendigvis likt for alle. Uansett gleder jeg meg til å lese, og sammenligne med det som står i bøkene mine. Kjempekjekt! Alle etablerte sannheter er basert på forutsetninger, så et korrekt resultat tinger korrekte forutsetninger. Vi vet egentlig ingenting. Enig med deg. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gumitotten Skrevet 12. september 2013 Del Skrevet 12. september 2013 Øystein Ahlstrøm, kontaktinfo finner du her: http://www.umb.no/iha/ansatte/oystein.ahlstrom Send han en mail, så får du nok svar på tiltale. Tipper han synes det er morsomt, siden han har valgt å forske på det ! Redigert: Her er en oversikt over publikasjonene hans: http://www.cristin.no/as/WebObjects/cristin.woa/wa/fres?action=sok&etternavn=Ahlstrøm&fornavn=Øystein+Jan&erNorsk=1&erNordisk=1&erNasjonalt=1&erInternasjonalt=1&erUkjent=1&visParametre=1&sort=ar&bs=50 vet godt hvem han er, har prata med han flere ganger. han har brukt den kennelen jeg var handler på før flere ganger, lurte bare på om dette var prosjektet de drev med der i fjor høst. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gumitotten Skrevet 12. september 2013 Del Skrevet 12. september 2013 ja vi kom vel litt dårlig ut. det er jo et tema som mange brenner for og det er bra håper vi kan fortsette å prate/diskutere rundt dette og forhåpentligvis dra nytte av verandres erfaring håper det også er rom for å tenke litt høyt rundt dette temaet , bare man gjør det tydelig at det er det man gjør 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
rypehund Skrevet 12. september 2013 Del Skrevet 12. september 2013 Jeg registrerer at mens jeg har hatt tre herlige dager på rypejakt med min matkresne hund, så har det foregått en tildels heftig debatt som kanskje hadde utgangspunkt i en praktisk problemstilling jeg har, men som etterhvert har antatt mange veier. Jeg vet ikke hvor interessant mitt tilfelle er, men saken er at jeg har forsøkt i tilby min hund tørrfor, vom og hundepølse, men hun vil altså ikke ta til seg mat. Vi snakker om en 3-4 dagers tur i begynnelsen av høstjakte - det som for ganske mange av oss er et høydepunkt i naturopplevelse, kameratskap, fysisk og mental oppladning og what not. Vi snakker om dagsturer på 10 timer +/-, med rimelige pauser slik at både mann og hund får hvilt seg. Vi snakker også om en hund som bor hos en alminnelig friluftsglad familie, ikkje aktive hundesportfolk. Og vi snakker om en hund som er frisk og livsglad, og som ikke har problemer med å spise ellers. Hun får tørrfor som hovedingrediens, og middagsrester oppå: fisk, grønnsaker, kjøttrester, saus og hva som ellers måtte by seg, og det går ned på høykant. Så for meg framstår problemet kanskje mer som et psykologisk problem enn et menyproblem Det er mange og lange innlegg,med noe "støy" innimellom, som gjør det litt vanskelig å oppfatte budskapet. Men jeg har i alle fall fått med meg at brødmat gir ikke energitilførsel til hunden under den aktivitetsutoldelsen en lang jaktdag - for ikke å si tre på rappen - er. Litt uklart om det er skadelig, bortsett fra en mulig allergifare. I løpet av de tre dagene ser jeg at kreftene blir mindre hos huinden. Om det er fordi hun får for lite næring eller fordi hun blir sliten er vanskelig å si. Det siste er vanskelig å gjøre noe med, borftsett fra å la henne hvile mer. Om det er det første, så er det nettopp det jeg hadde ønsket å få råd/svar på. OG debatten har forsåvidt gitt noen interessasnte innspill. Det remediet jeg har funnet som virker best er faktisk å kjøpe karbonadekaker (med så lite salt i og så høy fettprosent som mulig) Det går ihvertfall ned til en viss grad. Eller så kan jeg rapportere om at der jeg har jakta i Finnmark har det vært store kull, men langt mellom dem. Så får man mellom situasjonene glede seg over en vidunderlig natur, utrolig mye blåbær, en hund som stråler av glede over å få gjøre det den er avlet for, og en mulighet til å tenke enkle tanker i en ellers komplisert hverdag. 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gumitotten Skrevet 13. september 2013 Del Skrevet 13. september 2013 jeg syns ditt tilfelle er interessant , det hjelper jo lite å ha det beste foret om hunden ikke får det i seg. det ser for meg ut som appetitt hos hund er delvis gener og delvis læring lærings delen kan du gjøre noe med, genetikken må de som avler hunder tenke på(det gjør mange også) her er noe av hva jeg har erfart gjennom foring på løp, trening og turer. noen hunder er veldig forsiktige og spiser ikke vist noe er nytt, plassen, noe i foret, folk rundt hunden, andre hunder og andre stress faktorer. mange hunder spiser ikke når de er slitene elle veldig oppspilte har du en hund som ikke spiser på grunn av usikkerhet,stress og oppspilthet ville jeg oppsøkt en rolig plass og gitt hunden ro, prøvd å gjøre ting så forutsigbart som mulig. blander du mat og drikke i en kopp er det ofte hunden starter og drikke siden den er tørst, også forsetter den med å spise opp det som ligger i koppen når den først er i gang. noen ganger kan det å legge noen forkuler eller annen mat rett på bakken/gulvet trigge hunden. noen hunder må også bli tilbydd mat før de går i hvile modus og vill ikke ta mat etter dette. å lære hunden å spise når muligheten byr seg er også lurt. det kan være og fjerne mat som ikke blir spis omtrent umiddelbart etter servering og å være sikker på at hunden faktisk er sulten når du tilbyr mat. ikke gi så store porsjoner at ikke alt blir spist opp, det beste er att hunden har lyst på mere og ser frem til neste måltid. brød kan lage mye krøll, diare med etterfølgende dehydrering kan fort sette en stopper for jakta og bli kritisk for hunden og introdusere nye ting i foret midt i jakta er som regel ikke så bra, hunden må ha tid på å venne seg til ny mat for å kunne dra fult ut nytte av den(siden du bruker en del middagsrester kan det være din hund har ok opptak på karbonadene) husk også vann ofte er også mangel på eller feil fysiske trening grunn til at hunden ikke presterer på jakt, jeg vet og mener ikke noe om det gjelder din hund eller ikke. 2 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.