Gå til innhold
  • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Skrevet

I helgen ble det pinnebrød og en instruksjonsfilm på hvordan vi lager pinnebrød.

Pinnebrød:

En favoritt blant barna er pinnebrød på bålet. Det er enkelt og lage og kan forberedes hjemme før turen. Putt deigen i en pose og ta den med på tur. Det er også godt å kombinere med pølser og annet bålgodt.

Oppskrift på pinnebrød:

4 dl hvetemel

0.5 ts salt

2 ts sukker

2 ts bakepulver

1.5 dl melk

5 ss meieri smør eller nøytral olje.

Til topping bruker jeg litt sukker og kanel.

Barna steker sine egne pinnebrød.

Først blander jeg sammen sammen det tørre i en bolle. Så smuldre jeg inn smøret og heller inn vannet eller melken og blander det sammen til en glatt og ikke for klissete deig. Jeg bruk gjerne litt mer mel om det blir for klissete deg. Dersom du bruker olje må du blande dette inn sammen med vannet eller melken. Lag en ball av deigen og legg den i en plastpose. Det kan være lurt å ha smurt inn posen med litt olje for at deigen ikke skal klistre seg til posen. Da er deigen ferdig så nå er det på tide å spikke till noen pinner som jeg tvinner deigen på. Ikke tvinn for tykt med deig rundt pinnen, da kan den være vanskelig å få gjennomstekt pinnebrødet en til to cm er fint.

Jeg steker pinnebrødet over glørne. Skulle de komme inn i åpne flammer er det lett for at det blir svartbrente og det er ikke sikkert de blir gjennomstekt.

Min favoritt er som sagt litt kanel og sukker som jeg blander i en brødpose og dypper pinnen med brød i posen slik så sukker og kanelblandingen fester seg til brødet.

Pinnebrød på bål

Legg inn ditt beste pinnebrød tips i kommentarfeltet under for å dele dine tips med andre. Neste gang er det kanskje ditt spesielle pinnebrød vi lager.

  • Liker 4
Annonse
Skrevet

Pinnebrød er bra! Jeg lager ofte med tørrgjær og bærer bare med meg melblanding i en solid ziplock. Blander inn vann når vi slår leir, og elter inni posen. Det fungerer veldig fint på litt lengre turer hvor jeg gjerne vil spare vekt. Melblandingen varierer jeg med grovere mel (ofte grovbakstblanding), ulike frø(solsikkefrø, sesamfrø) og krydder.

 

Pinnebrød surret utenpå pølser på spyd er veldig stas. Da er det greit å grille pølsene litt først, ellers tar det lang tid å få dem gjennomstekt. En stor hit er også å ha med en pose med sukker og kanel og dyppe pinnebrødet i det eller evt ha sukker/kanel inni deigen.

  • Liker 2
  • 4 måneder senere...
  • 3 uker senere...
  • 4 uker senere...
Skrevet

Jeg gjorde også et forsøk på å lage pinnebrød på lørdag. Jeg blandet tørre indrediensene i en plastpose og helte inn lunkent vann før vi dro hjemmefra. Det var godt hevet da vi ankom. Men det var for bløt til å kunne brette rundt en pinne. Vi fant en flat stein som vi lå midt i kullet fra bålet. Det ble så tørr at jeg kunne ta det av, men det var ikke stekt. Jeg ble skuffet da jeg skulle spise det til frokost og hadde halvstekt brød. Neste gang må det forberedes litt bedre og jeg må teste deigen ut bedre på forhånd. Samt bruke aluminiumsfolie på bålet.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.