Gå til innhold
  • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg lurer litt på dette med å tørke ferdige retter. Til nå har jeg bare tørka en og en ting. Vil det å lage indisk med saus på glass kunne tørkes og bli bra? Altså koke ris, steke kylling og koke det inn med saus også legge til tørk.

Annonse
Skrevet

Det går fint, bare legg det på stekepapir så det ikke renner gjennom.

Det er lurt å kutte kjøttet i små biter.

Det er ikke alt som egner seg like bra til tørking, f.eks ost eller mat med mye fett.

Om du skal ha ris i retten så er det vel bare å bruke hurtig ris? er vel ikke nødvendig å koke for så å tørke den...

Skrevet

Det går fint, bare legg det på stekepapir så det ikke renner gjennom.

Det er lurt å kutte kjøttet i små biter.

Det er ikke alt som egner seg like bra til tørking, f.eks ost eller mat med mye fett.

Om du skal ha ris i retten så er det vel bare å bruke hurtig ris? er vel ikke nødvendig å koke for så å tørke den...

Jeg mente jeg leste noe om dette en plass i tråden angående pasta. At det var greit å koke den først for da kunne man bare ha i kokende vann og la det stå. Eller noe...

Skrevet

Har lagd noen retter med pasta og da har jeg kokt den. Couscous trenger man ikke å tilberede på forhånd iallefall, ris har jeg ikke prøvd ut enda men skulle tro at hurtig ris bara kan tilsettes kokende vann om man dehydrerer maten i f.eks en pose som er dekket med reflekterende bobleplast.

Det er uansett fort gjort å teste det ut om du har en pose hurtigris 

  • 4 uker senere...
Skrevet

Da har jeg testa første ferdigtørka retten ute i skogen. Italiensk gryte. Ble veldig bra, men skulle hatt oppi litt krydder. Det forsvant visst i tørkeprosessen... Både turfølge og bikkjene godkjente det også :)

  • Liker 3
  • 2 måneder senere...
Skrevet

Da har jeg testet ut Dehydratoren fra Jula som koster 299kr for tiden.

Ser ut som temperaturen stopper på 50c nede i midten med 3 fulle brett.

 

Den har stått over natten nå og tørket på den BBQ spaghetti oppskriften tidligere i posten her :ike:

 

Det var den sist dem hadde igjen i Stavanger så det er ikke så lett og bytte den, men jeg skal skaffe ett termometer till for og se om det stemmer.

  • Liker 1
  • 1 måned senere...
Skrevet

hei. kjøpte idag dehydrator fra Jula. 299.- med justerbar temp. har noen erfaring med temp kontroll. hvilken tempratur anbefales på jordbær. sopp. blåbær og kjøtt...

har nå jordbær til tørkpå 40 grader. lukter himelsk på hobbyrommet...

mvh B.Henriksen

Skrevet

Jeg tror ikke temperaturen betyr så mye for kvaliteten på resultatet. Lav temperatur = lengre tørketid og omvendt.

Jeg ser fra tiden like etter at denne tråden ble startet at noen nevner min. 60 grader på kjøtt for å drepe bakterier.

Til dette er det bare en ting å si. Du dreper ikke mange bakterier ved 60 grader, og på kjøtt sitter bakteriene stort sett bare på utsiden. Disse fjerner du ganske mye av ved å strø godt med salt på kjøttet, gni det litt inn i overflaten og la kjøttet ligge med et godt lag salt fra 15 minutter til en halv time. Da skyller du av saltet i kaldt rennende vann og så er kjøttet ok. Denne metoden kan faktisk brukes på kjøtt som har ligget så lenge at du får ubehagelig lukt og et tynt slimlag utenpå. Dette er kjøtt som de fleste ville kastet, men med rikelig med salt så forsvinner både lukt og slimlag.

60 grader er den temperaturen hvor det starter en prosess i kjøttet som gjør at det blir mørt og spiselig. 

  • Liker 2
  • 3 uker senere...
Skrevet

Er det noen som har erfaring med å tørke kylling? 

 

Jeg stekte nylig kyllingfilet som jeg så tørket i ovn. Den ble steinhard, og tok ikke til seg mye vann da jeg på tur la den bløtt før jeg rørte den i hop med potetmos. Ikke noe å trakte etter. Kyllingkjøttdeig er nok bedre.

Skrevet

Me har turka kyllingfiletar med suksess. 

 

Steikte dei først, for så å rive dei opp i små små målar. 

 

Supert til dømes saman med indiske gryter osv frå Toro. Treng noko lengre trekketid enn anna kjøtt, gir det gjerne eit oppkok, eller puttar det på matthermosen om morgonen om eg skal bruke det om kvelden. 

  • Liker 1
  • 8 måneder senere...
Skrevet

Dehydratoren Jula selger nå ser ut til å kun ha en temperatur, 70 grader. Er den fremdeles god nok til å tørke både sopp/banan mm. og kjøtt? Hvor viktig er det å kunne regulere temperaturen?

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.