Zombiecat Skrevet 19. februar 2015 Skrevet 19. februar 2015 Jeg lurer litt på dette med å tørke ferdige retter. Til nå har jeg bare tørka en og en ting. Vil det å lage indisk med saus på glass kunne tørkes og bli bra? Altså koke ris, steke kylling og koke det inn med saus også legge til tørk. Siter
koffar2 Skrevet 19. februar 2015 Skrevet 19. februar 2015 Det går fint, bare legg det på stekepapir så det ikke renner gjennom. Det er lurt å kutte kjøttet i små biter. Det er ikke alt som egner seg like bra til tørking, f.eks ost eller mat med mye fett. Om du skal ha ris i retten så er det vel bare å bruke hurtig ris? er vel ikke nødvendig å koke for så å tørke den... Siter
Zombiecat Skrevet 19. februar 2015 Skrevet 19. februar 2015 koffar2 skrev (På 19.2.2015 den 20.50): Det går fint, bare legg det på stekepapir så det ikke renner gjennom. Det er lurt å kutte kjøttet i små biter. Det er ikke alt som egner seg like bra til tørking, f.eks ost eller mat med mye fett. Om du skal ha ris i retten så er det vel bare å bruke hurtig ris? er vel ikke nødvendig å koke for så å tørke den... Jeg mente jeg leste noe om dette en plass i tråden angående pasta. At det var greit å koke den først for da kunne man bare ha i kokende vann og la det stå. Eller noe... Siter
koffar2 Skrevet 19. februar 2015 Skrevet 19. februar 2015 Har lagd noen retter med pasta og da har jeg kokt den. Couscous trenger man ikke å tilberede på forhånd iallefall, ris har jeg ikke prøvd ut enda men skulle tro at hurtig ris bara kan tilsettes kokende vann om man dehydrerer maten i f.eks en pose som er dekket med reflekterende bobleplast. Det er uansett fort gjort å teste det ut om du har en pose hurtigris Siter
Zombiecat Skrevet 14. mars 2015 Skrevet 14. mars 2015 Da har jeg testa første ferdigtørka retten ute i skogen. Italiensk gryte. Ble veldig bra, men skulle hatt oppi litt krydder. Det forsvant visst i tørkeprosessen... Både turfølge og bikkjene godkjente det også 3 Siter
Tripseeker Skrevet 13. juni 2015 Skrevet 13. juni 2015 Da har jeg testet ut Dehydratoren fra Jula som koster 299kr for tiden. Ser ut som temperaturen stopper på 50c nede i midten med 3 fulle brett. Den har stått over natten nå og tørket på den BBQ spaghetti oppskriften tidligere i posten her Det var den sist dem hadde igjen i Stavanger så det er ikke så lett og bytte den, men jeg skal skaffe ett termometer till for og se om det stemmer. 1 Siter
Bjørn Henriksen Skrevet 5. august 2015 Skrevet 5. august 2015 hei. kjøpte idag dehydrator fra Jula. 299.- med justerbar temp. har noen erfaring med temp kontroll. hvilken tempratur anbefales på jordbær. sopp. blåbær og kjøtt... har nå jordbær til tørkpå 40 grader. lukter himelsk på hobbyrommet... mvh B.Henriksen Siter
REs Skrevet 6. august 2015 Skrevet 6. august 2015 Jeg tror ikke temperaturen betyr så mye for kvaliteten på resultatet. Lav temperatur = lengre tørketid og omvendt. Jeg ser fra tiden like etter at denne tråden ble startet at noen nevner min. 60 grader på kjøtt for å drepe bakterier. Til dette er det bare en ting å si. Du dreper ikke mange bakterier ved 60 grader, og på kjøtt sitter bakteriene stort sett bare på utsiden. Disse fjerner du ganske mye av ved å strø godt med salt på kjøttet, gni det litt inn i overflaten og la kjøttet ligge med et godt lag salt fra 15 minutter til en halv time. Da skyller du av saltet i kaldt rennende vann og så er kjøttet ok. Denne metoden kan faktisk brukes på kjøtt som har ligget så lenge at du får ubehagelig lukt og et tynt slimlag utenpå. Dette er kjøtt som de fleste ville kastet, men med rikelig med salt så forsvinner både lukt og slimlag. 60 grader er den temperaturen hvor det starter en prosess i kjøttet som gjør at det blir mørt og spiselig. 2 Siter
newyorkrangers Skrevet 24. august 2015 Skrevet 24. august 2015 Er det noen som har erfaring med å tørke kylling? Siter
Bjorn Skrevet 1. september 2015 Skrevet 1. september 2015 Prøvd kyllingdeig, først stekt så tørket, samme opplegg som med kjøttdeig. Gikk greit det. Siter
+zimwalker Skrevet 1. september 2015 Skrevet 1. september 2015 newyorkrangers skrev (På 24.8.2015 den 23.11): Er det noen som har erfaring med å tørke kylling? Jeg stekte nylig kyllingfilet som jeg så tørket i ovn. Den ble steinhard, og tok ikke til seg mye vann da jeg på tur la den bløtt før jeg rørte den i hop med potetmos. Ikke noe å trakte etter. Kyllingkjøttdeig er nok bedre. Siter
Tessatroll Skrevet 2. september 2015 Skrevet 2. september 2015 Me har turka kyllingfiletar med suksess. Steikte dei først, for så å rive dei opp i små små målar. Supert til dømes saman med indiske gryter osv frå Toro. Treng noko lengre trekketid enn anna kjøtt, gir det gjerne eit oppkok, eller puttar det på matthermosen om morgonen om eg skal bruke det om kvelden. 1 Siter
Thomas E Skrevet 8. mai 2016 Skrevet 8. mai 2016 (endret) Har Jula slutte å selge denne nå? edit: ny lenke: http://www.jula.no/catalog/hjem-og-husholding/kjokkenmaskiner/mattilberedningsapparater/frukt-sopptorker/frukt-sopptorker-810050/ Endret 8. mai 2016 av Nimrad Siter
Chrisp Skrevet 8. mai 2016 Skrevet 8. mai 2016 Nei, men den er utsolgt fra ditt varehus (Stavanger)... Siter
Thomas E Skrevet 8. mai 2016 Skrevet 8. mai 2016 Chrisp skrev (På 8.5.2016 den 15.33): Nei, men den er utsolgt fra ditt varehus (Stavanger)... Ekspander Holder heldigvis til i Bergen for tida Siter
Havørn Skrevet 9. mai 2016 Skrevet 9. mai 2016 Dehydratoren Jula selger nå ser ut til å kun ha en temperatur, 70 grader. Er den fremdeles god nok til å tørke både sopp/banan mm. og kjøtt? Hvor viktig er det å kunne regulere temperaturen? Siter
Wibbo Skrevet 9. mai 2016 Skrevet 9. mai 2016 Har laget flere kilo med jerky med den uregulerbare fra jula. Funker som bare det, men går fort ti til tolv timer. 1 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.