Tor Magnus Skrevet 4. januar 2014 Skrevet 4. januar 2014 gauperaa skrev (På 4.1.2014 den 12.30): Nice, har du fått prøvd den? Godt nytt år forresten . Jepp. Ser ut til å fungere bra. Er nok de som er bedre, men denne er definitivt bra nok for mitt bruk og mange ganger bedre enn den jeg hadde før. Og godt nyttår til dere og. Siter
koffar2 Skrevet 5. januar 2014 Skrevet 5. januar 2014 Da fikke jeg testet oppskriften og Søndagsmiddagen ble følgende: Moroccan Chicken Tagine: 900g kyllingkjøttdeig 1 abourgin - skrellet og hakket 1 rød løk - terninger 2dl finhakket sort oliven 1 kylling buljong løst opp i vann (ca400ml) 4 finhakket hvitløksfedd juice fra 1 sitron 2 ts paprikapulver 1 ts ingefær 1 ts spisskummen 1/2 ts kanel 1/4 ts pepper Brun kylling i en panne, putt den så i en sil og la den renne fra seg i noen minutter Surr rødløken i 5-7min på medium varme, ha i krydderet og rør godt Ha løken og krydderet i en gryte og ha så i abourgin, oliven, hvitløk, sitronsaft og kyllingbuljong, rør godt, ha i kyllingen La det koke under lokk på lav varme i 15 minutter, rør om innimellom Fjern lokket og kok i 15 min til, retten er ferdig når det meste av fuktigheten er borte Spre retten ut på bakepapir i Dehydratoren Dehydrer på 60-65c i 8-10 timer Når du pakker legg til 50g couscous til hvert måltid, eventuelt bytt ut couscous med hurtigris Oppskriften skal gi 4 måltider Jeg hadde ikke mulightet til å dehydrere og rehydrere, men jeg lagde retten som beskrevet over og kan si at det smakte fortreffelig Dette er også en av Hungry hammock hanger sine oppskrifter... 1 Siter
koffar2 Skrevet 5. januar 2014 Skrevet 5. januar 2014 @Tor Magnus Mulig jeg tar feil, men jeg mener å ha lest i en post at du har en Dutch oven? Isåfall hvor kjøpte du den? Noe spessielt å tenke på hvis man skal skaffe seg en slik? Siter
Tor Magnus Skrevet 12. januar 2014 Skrevet 12. januar 2014 Stemmer, jeg kjøpte et par 3/4 quart dutch ovner. http://www.amazon.com/Camp-Chef-DO-5-Mini-Quart-Dutch/dp/B0007LNJ3M Siter
Tor Magnus Skrevet 13. april 2014 Skrevet 13. april 2014 Ny oppskrift konvertert fra HHH: Hungarian Goulash 500g karbonadedeig av storfe 1 medium hvit løk i terninger 3 store faste poteter i terninger (0,5cm) 1 mellomstor gulerot i halve skiver 125ml rødvin 1 1/2 ss paprikapulver 1/2 ts salt 450 ml buljong (storfe) 1/2 pose brun saus (pulver) 200ml frosne erter 100 gram sopp Brun kjøttet i en teflonpanne uten fett i to runder. Det vil sette seg litt i pannen i starten men det vil løsne når vannet i kjøttet kommer ut. Hvis kjøttet er litt fett så kan du skylle det i en sil under varmt vann. Svett løken i en stor teflon eller Le Creuset gryte med en skvett vann så løken ikke setter seg fast i gryta. Ha kjøttet i gryten og la det varme seg sammen i 8 minutter til. Ha i salt, paprika og vin. Bland godt og la det sitte på lav varme i 20 minutter. Bland med jevne mellomrom og hvis kjøttet begynner å se tørt ut så har du i litt mer vin. Etter 20 minutter legger du i gulroten, potetene, ertene, soppen og buljongen. Pass på at buljongen dekker alt det faste, er det litt lite buljong så kan du fylle på med vann, det skal dampes av etter hvert uansett. Sett lokket på gryten og la det putre på lav varme i 20 minutter. Rør av og til slik at det ikke setter seg i bunnen. Etter 20 minutter så må du begynne å sjekke om poteter og gulerøtter er ferdige. Så snart potetene er passe så har du i brun saus pulveret og lar det putre videre uten lokk til goulashen tykner. Ta goulashen av varmen og la den kjøle seg ned i 30 minutter så den tykner mer. Den burde være tykk nok til at den ikke renner noe særlig utover når du legger den på bakepapiret i dehydratoren. Tørk den i dehydratoren på 70 grader til den er sprø, 12+ timer. Rehydrering Ha i ca 4dl vann, nok til å dekke maten og la det stå i ca 15-25 minutter eller kok det opp i en liten kjele. 5 Siter
7homas Skrevet 13. april 2014 Skrevet 13. april 2014 Tor Magnus skrev (På 13.4.2014 den 6.44): Ny oppskrift konvertert fra HHH: Hungarian Goulash [snip] 1 mellomstor gulerot i halve skiver [snip] Hva gjør du med alle de halve gulrotskivene som er igjen ? Tørker de til snacks for å ha mens du går ? Siter
TurFinn Skrevet 13. april 2014 Skrevet 13. april 2014 lurt..er en på vei til Namsos takk for tipset! Siter
rune.as Skrevet 2. juli 2014 Skrevet 2. juli 2014 Kom over denne siden forleden. Mye bra info, for dere tørker mat selv. http://www.backpackingchef.com 2 Siter
REs Skrevet 19. august 2014 Skrevet 19. august 2014 7homas skrev (På 4.1.2014 den 13.06): Blir veldig eksklusiv spagetti med denne Har aldri brukt så mye penger på noe så vondt før. Hvis denne flasken med det vonde innholdet fremdeles eksisterer så kan jeg godt hjelpe deg av med den. Dette er jo konfekt av ypperste klasse. Jeg tar opp igjen denne tråden på grunn av at jeg, som man kan se av et tidligere innlegg, en gang gikk til anskaffelse av en så kalt dehydrator. Et "fantastisk" apparat til tørking av mat og frukt, sopp, fisk, kjøtt, klær, sokker, sko, tømmer, bløte vitser og jeg vet ikke hva. (Ja kanskje ikke fult så mange ting, men likevel . . . .) Dette apparatet har nå stått, i originalemballasjen, øverst på det høye skapet på grovkjøkkenet mitt og vert en evig kilde til irritasjon og ergrelse. Det har ikke produsert annet enn utsagn som uten tvil ville blitt gjenstand for hissige pipetoner og uklare bilder på amerikansk tv. Jeg har nå besluttet at denne fantastiske oppfinnelsen nå skal vekk. Enten havner den hos Fretex eller så kan den som ønsker det overta den helt gratis. Dvs. at da må den hentes eller hvis den skal sendes så må det betales frakt. Første mann til mølla, eller til Fretex? Siter
Lars J Skrevet 19. august 2014 Skrevet 19. august 2014 Har den samme dehydratoren. 299,- på Jula var det vel?, så ta det i betraktning om noen skal ha den sendt med posten. Syns den er veldig kjekk selv - bruker den til å lage knallgod beef jerky - men den står også ubrukt i lange perioder, det skal den ha. Derfor er det så digg at den passer perfekt i originalemballasjen uten noe skrangel (i motsetning til alt annet av kjøkkenmaskiner), og egner seg veldig godt til å stappes i boden eller garasjen eller på loftet imellom øktene. Å la den stå fremme på kjøkkenet og ta opp plass der vil selvsagt bare føre til irritasjon 1 Siter
GBS Skrevet 19. august 2014 Skrevet 19. august 2014 Kjøpte den siste de hadde på Jula, Lade Trondheim , idag, men antar de får inn igjen. Har tørket i ovn før, så gleder meg til å teste denne nå. Siter
Anti Skrevet 19. august 2014 Skrevet 19. august 2014 REs skrev (På 19.8.2014 den 9.40): Hvis denne flasken med det vonde innholdet fremdeles eksisterer så kan jeg godt hjelpe deg av med den. Dette er jo konfekt av ypperste klasse. Jeg tar opp igjen denne tråden på grunn av at jeg, som man kan se av et tidligere innlegg, en gang gikk til anskaffelse av en så kalt dehydrator. Et "fantastisk" apparat til tørking av mat og frukt, sopp, fisk, kjøtt, klær, sokker, sko, tømmer, bløte vitser og jeg vet ikke hva. (Ja kanskje ikke fult så mange ting, men likevel . . . .) Dette apparatet har nå stått, i originalemballasjen, øverst på det høye skapet på grovkjøkkenet mitt og vert en evig kilde til irritasjon og ergrelse. Det har ikke produsert annet enn utsagn som uten tvil ville blitt gjenstand for hissige pipetoner og uklare bilder på amerikansk tv. Jeg har nå besluttet at denne fantastiske oppfinnelsen nå skal vekk. Enten havner den hos Fretex eller så kan den som ønsker det overta den helt gratis. Dvs. at da må den hentes eller hvis den skal sendes så må det betales frakt. Første mann til mølla, eller til Fretex? eg vil ha! Frakta blir sikkert billigere enn å kjør t nærmeste jula... Siter
REs Skrevet 20. august 2014 Skrevet 20. august 2014 Da går det en dehydrator til Alta. Greit å vite hvor jeg skal gå for å få tak i tørket mat hvis jeg skulle komme til Alta på en av mine vandringer. Siter
7homas Skrevet 20. august 2014 Skrevet 20. august 2014 REs skrev (På 19.8.2014 den 9.40): Hvis denne flasken med det vonde innholdet fremdeles eksisterer så kan jeg godt hjelpe deg av med den. Dette er jo konfekt av ypperste klasse. Hehe, nei kjøpte ute på Internasjonalen i Oslo. De fikk visstnok 2 av flaskene da Lagavulin 21 ble sluppet (totalt antall flasker på verdensbasis var 2000 eller noe sånt, men under 1000 havnet ut for vanlig salg). Bartenderen måtte klatre opp stigen til øverste hylle for å hente ned flaska. 250 spenn for en skvett tror jeg det var. Mine whiskey-elskende venner (her snakker vi folk som drar på 2 ukers ferie og kjører fra destilleri til destilleri i Skottland) mente dette var fløyel og det ultimate man kunne ha på tungen. Det var akkurat nok til 4 glass igjen på den siste flaska da jeg var der i fjor høst. Jeg kjøpte bare fordi det var den ene muligheten jeg hadde til å smake på denne. Jeg er i utgangspunktet ikke veldig glad i whiskey Siter
REs Skrevet 21. august 2014 Skrevet 21. august 2014 7homas skrev (På 20.8.2014 den 15.13): Hehe, nei kjøpte ute på Internasjonalen i Oslo. De fikk visstnok 2 av flaskene da Lagavulin 21 ble sluppet (totalt antall flasker på verdensbasis var 2000 eller noe sånt, men under 1000 havnet ut for vanlig salg). Bartenderen måtte klatre opp stigen til øverste hylle for å hente ned flaska. 250 spenn for en skvett tror jeg det var. Mine whiskey-elskende venner (her snakker vi folk som drar på 2 ukers ferie og kjører fra destilleri til destilleri i Skottland) mente dette var fløyel og det ultimate man kunne ha på tungen. Det var akkurat nok til 4 glass igjen på den siste flaska da jeg var der i fjor høst. Jeg kjøpte bare fordi det var den ene muligheten jeg hadde til å smake på denne. Jeg er i utgangspunktet ikke veldig glad i whiskey "Lagavulin d.y. (den yngre) som bare er 16 år går også greit. Den lukter som en blanding av gammeldags båtpuss og røkt makrell og smaker enda bedre. Men det er vel med smak som med mye annet, den kan gjerne diskuteres men sjelden forenes. Den trenger ikke vær så gammel som 21 år, men det er vel med denne som med mye annet, det er kjekt å ha. Jeg har en flaske veldig eksklusiv Otard Cognak som jeg arvet etter min svigerfar. Den var spesiell da han fikk den og er ikke blitt mindre spesiell etter de 10 årene som er gått siden jeg fikk den. Fremdeles uåpnet og veldig kjekk å ha. Men jeg bruker nok aldri slike fine smakstilsetninger på spagetti. Siter
7homas Skrevet 21. august 2014 Skrevet 21. august 2014 REs skrev (På 21.8.2014 den 7.02): ...........Men det er vel med smak som med mye annet, den kan gjerne diskuteres men sjelden forenes.......... Ja, det er helt klart - folk ser rart på meg når jeg kjøper dyr/ sjelden/ rar gin og vil ha den uten tonic eller annet blandevann Siter
Salthaugen Skrevet 27. august 2014 Skrevet 27. august 2014 Dehydratoren er på tilbud til 199,- på Jula igjen. Fikk hvertfall med meg en fra Jula i Sørlandsparken. Den har gått nonstop siden jeg kjøpte den i går formiddag, lastet med bananskiver som skal i havregrøtblandinga.. Edit: Det stod en hel palle der inne, så de burd eikke gå tomme med det første 1 Siter
GBS Skrevet 16. september 2014 Skrevet 16. september 2014 Tusen takk til Tor Magnus og Koffar2 for oppskriftene de la ut! Alt smakte kjempegodt og vekten pr porsjon var lavere enn Real Turmat, snakk om å få både i pose og sekk Jeg kommer til å bruke disse oppskriftene om igjen på neste tur, garantert! Er veldig fornøyd med dehydratoren fra Jula, selv om jeg måtte supplere med tørking i stekeovnen da jeg skulle tørke ganske mye mat til en 10-dagerstur. 1 Siter
Zombiecat Skrevet 11. februar 2015 Skrevet 11. februar 2015 Da har jeg testa første porsjon med selvtørka turmat. Jeg hadde tørka svinefilet, gulrøtter og sopp. Lot det ligge i vann 1 times tid i 5 dl vann. Tilsatte en liten soppsuppepose og kokte den som det sto på pakka og helte oppi 2 dl couscous. Ble godt og veldig mektig 1 Siter
Tomasnl Skrevet 11. februar 2015 Skrevet 11. februar 2015 Jeg lurer på å skaffe meg en dehydrator selv, og lurer på følgende; Dere som har de dehydratorene fra jula til en par tre hundre kroner: -Er dere fornøyd med apparatet, funker den, også over lengre tids bruk? Siter
Zombiecat Skrevet 11. februar 2015 Skrevet 11. februar 2015 Nå har jeg ikke hatt min mer enn et par uker, men brukt den nesten daglig. Tørka alt fra lever til banan. Synes den funker bra. Ikke bråker den særlig heller. 1 Siter
Kjell Iver Skrevet 11. februar 2015 Skrevet 11. februar 2015 Har kjøpt en slik jeg også - skal prøve å tørke noe hvalkjøtt på den som første ambisiøse prosjekt. Er spent på om jeg får det til. hvalkjøtt er vel magert nok, men usikker på om det kan bli fryktelig seigt. Siter
borgern Skrevet 12. februar 2015 Skrevet 12. februar 2015 Fine med den er at den går til 65 eller 70 grader. Fint når en skal tørke kjøtt. Lite lyd fra den. Tørket både kjøtt, grønt og sopp.Ble skaffet i soppsesongen for å tørke da. Det på de laveste brettene blir fortere tørt enn de på toppen. Kan lønne seg å bytte om etter noen timer. 1 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.