Kjell Iver Skrevet 22. juli 2013 Skrevet 22. juli 2013 Jeg liker best kokekaffe - eller presskannekaffe. Kaffekjel bruker jeg mye - og det er best, men på lange turer syns jeg ikke det forsvarer vekten. Har hatt en plast presskanne som egentlig har fungert OK, men som har vært for dårlig kvalitet. Veier lite - koster mye. Har også prøvd løsningen med å tømme kokekaffe i en thermokopp - funker, men en termokopp er egentlig unødvendig på sommertur. Skal bruke en MSR reactor til vannkoking. Noen som har erfaring med kaffesystemet til den? F.eks http://www.amazon.com/MSR-Reactor-Coffee-Press-Kit/dp/B00B5F9PSW/ref=cm_cr_pr_product_top Har lest litt og kan virke som at stangen er noe kort. Det kan jo bli et problem - for man trenger sjelden en hel liter kaffe.. Kaffen vil også bli fort kald.. Noen tips på dette? Kanskje andre løsninger - filtersystem uten papir har jeg også sett litt på uten å konkludere.. Siter
Elisabeth-81 Skrevet 22. juli 2013 Skrevet 22. juli 2013 Jeg lager kokekaffe i vanlig kjele, som jeg jo uansett skal ha med til annen matlaging/vannkoking. Syns det funker fint. Er stor forskjell hvor godt kaffen løser seg opp, blir deffinitivt minst spytting av grut med evergood kaffe. Men om man faktisk kan koke kaffe ordentlig kan det jo hende at det ikke blir noe særlig grut uansett Siter
borgern Skrevet 22. juli 2013 Skrevet 22. juli 2013 På kortere turer bruker jeg kaffekjele og kokekaffe. Må jeg spare vekt bruker jeg som regel pulverkaffe. Da Nescafe sin Espresso. Synes den fungerer fint hvis man tar en god dose pulver og lager vanlig størrelse kaffekopp. Skal jeg bare spise real og slikt koker jeg likegodt vann til det i kaffekjelen så da blir det kokekaffe. Siter
espenh Skrevet 22. juli 2013 Skrevet 22. juli 2013 Aeropress med malabar kaffe. Blir litt å dra på, men smaken er veldig bra. Evt har jeg en presskannekopp, men den når ikke opp opp til aeropress-en. Siter
Vvolsen Skrevet 22. juli 2013 Skrevet 22. juli 2013 Aeropress og espressomalt kaffe. Tar relativt lite plass og gir bra resultat. Aeropressen koster litt, men så kan man jo bruke den hjemme også. Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Siter
Gemajohn Skrevet 22. juli 2013 Skrevet 22. juli 2013 Aeropress her også. Fra Amazon til under tollgrensa. Siter
Lompa Skrevet 22. juli 2013 Skrevet 22. juli 2013 Aeropress her også. Fra Amazon til under tollgrensa. Hvor mye kostet den der inkl frakt? Får den på Kaffebrenneriet også for 459,- Siter
Kjell Iver Skrevet 22. juli 2013 Forfatter Skrevet 22. juli 2013 Mange gode tips. Har studert den Aeropress men syns den virker unødvendig komplisert. Mulig jeg ikke ser lyset helt - men ser ut for å være mye stæsj for en langtur i fjellet. Sjekk videoen her: Noen som har prøvd noe slikt i Nalgeneflaske? Den er jo med uansett så det er egentlig ikke så mye ekstra vekt da. 1 Siter
Gemajohn Skrevet 23. juli 2013 Skrevet 23. juli 2013 Hvor mye kostet den der inkl frakt? Får den på Kaffebrenneriet også for 459,- Amazon.uk 24 £ med fri frakt. Under 200 kr. 1 Siter
MH Skrevet 23. juli 2013 Skrevet 23. juli 2013 Jeg lager kokekaffe i vanlig kjele, som jeg jo uansett skal ha med til annen matlaging/vannkoking. Syns det funker fint. Er stor forskjell hvor godt kaffen løser seg opp, blir deffinitivt minst spytting av grut med evergood kaffe. Men om man faktisk kan koke kaffe ordentlig kan det jo hende at det ikke blir noe særlig grut uansett Har aldri sett at gruten noen gang har löst seg opp, men mulig jeg misforstar hva du mener. Forklar gjerne fremgangsmaten din, det finnes jo mange meninger om riktig fremgangsmate pa dette temaet men meningen er jo at gruten skal synke til bunn, det gjelder derfor a vente det ekstra minuttet eller to som skal til for at den synker ordentlig til bunn. Om kaffen legger seg som et speil pa toppen sa hjelper det a röre litt i overflaten for a bryte speilet evt gi kaffen et kjapt oppkok rett etter at man har helt den i(pass pa det blir fort söl ). Siter
Elisabeth-81 Skrevet 23. juli 2013 Skrevet 23. juli 2013 Har aldri sett at gruten noen gang har löst seg opp, men mulig jeg misforstar hva du mener. Forklar gjerne fremgangsmaten din, det finnes jo mange meninger om riktig fremgangsmate pa dette temaet men meningen er jo at gruten skal synke til bunn, det gjelder derfor a vente det ekstra minuttet eller to som skal til for at den synker ordentlig til bunn. Om kaffen legger seg som et speil pa toppen sa hjelper det a röre litt i overflaten for a bryte speilet evt gi kaffen et kjapt oppkok rett etter at man har helt den i(pass pa det blir fort söl ). Hehe...feil formulert fra min side. Det er stor forskjell fra kaffe til kaffe hvor mye gruten flyter rundt og havner i koppen. Nå er det en stund siden sist jeg kokte kaffe så vet ikke helt om jeg husker hva jeg har gjort, men jeg koker opp suppa, prøver å gjynge litt på kjelen så ikke kaffen blir på toppen og lar den stå på veldig svak varme en liten stund, så heller jeg forsiktig ut av kjelen. Siter
Hege P. Skrevet 23. juli 2013 Skrevet 23. juli 2013 Kokekaffe slik jeg gjør det: Koker opp vann, tar kjelen bort fra varmen og tømmer i kaffen. Etter at kaffen har godgjort noen minutter løfter jeg kjelen litt og setter den ned igjen (dunker den litt) ett par ganger. Gruten synker til bunns, og kaffen blir perfekt. 9 Siter
Kjell Iver Skrevet 23. juli 2013 Forfatter Skrevet 23. juli 2013 Kokekaffe slik jeg gjør det: Koker opp vann, tar kjelen bort fra varmen og tømmer i kaffen. Etter at kaffen har godgjort noen minutter løfter jeg kjelen litt og setter den ned igjen (dunker den litt) ett par ganger. Gruten synker til bunns, og kaffen blir perfekt. Slik koker jeg også alltid kaffe. Syns ikke jeg får kaffen like god uten kaffekjel noe som var poenget her. Jeg drasser alltid med meg kaffekjel men egentlig er en kaffekjel alt for tung til å bære med på en ukestur. Mange gode ide'er. Skal prøve med Evergood kaffe og den vanlige kjelen da.. Siter
Hege P. Skrevet 23. juli 2013 Skrevet 23. juli 2013 Jeg synes også at kokekaffen smaker best når jeg bruker kaffekjele. Vane? Ikke vet jeg, men slik er det.. Siter
arcticboots Skrevet 23. juli 2013 Skrevet 23. juli 2013 Bialettikanne (3kopps) + mørkbrent espressokaffe + gassbrenner = gir meg smak og ikke minst en god start på morran Ellers er jo aeropress å anbefale med en god kaffe til Siter
Timmey78 Skrevet 23. juli 2013 Skrevet 23. juli 2013 Bruker stort sett Jetboil til vannkoking og har da også med presskannedingsen til den. Ikke så mye ekstra vekt.. På langturer så har det nå blitt instant. Enkelt, men ikke like godt.. Siter
Larsdx Skrevet 23. juli 2013 Skrevet 23. juli 2013 http://www.fjellsport.no/primus-litech-kaffekjele-0-9-l.html Siter
Kjell Iver Skrevet 23. juli 2013 Forfatter Skrevet 23. juli 2013 Gode tips http://www.fjellsport.no/primus-litech-kaffekjele-0-9-l.html Ikke dum den Lars. Veier 150 gram. Ser at min kjel veier mye mer enn den der - men en presskanneløsning til min MSR veier bare 50 gram. Tenkte altså lettvekt, men tror jeg kutter det ut. Kommer vel til å kjøpe noe slikt - kan jo bruke den på MSR'en min også den der. Siter
Dag G - Evje Skrevet 24. juli 2013 Skrevet 24. juli 2013 Pulverkaffe, melkepulver og litt wiskey oppi er godt om kvelden......... 4 Siter
Buster45 Skrevet 24. juli 2013 Skrevet 24. juli 2013 Jeg har gått over til å bruke Growers Cup. Det er en pose med filter. Fyll på med vann og vent 5 min mens kaffen traktes. God kaffe, lav vekt og enkelt http://www.gmax.no/produkt/728144(BC_7)/growers-cup-eske-m-5-kaffe/ Siter
DanielV Skrevet 24. juli 2013 Skrevet 24. juli 2013 Har kjelen i post #17, og kan rapportere at det er heilt super til havregrynsgraut i tillegg. For min del er den alltid med, stort sett som einaste kjele. Einaste aberet er at lokket er litt laust, men det kan kanskje fiksast med ein liten knipetangmanøver... 1 Siter
Lompa Skrevet 24. juli 2013 Skrevet 24. juli 2013 På lengre turer ender man jo ofte opp med en pulvervariant. Jeg har begynt å bruke Nescafe Espresso pulverkaffe, også for å lage vanlig kaffe. Bare bruk litt mer vann. Den er mange hakk bedre enn andre typer jeg har smakt. En lettvektsløsning for traktekaffe er en løs holder for vanlig kaffefilter som man setter over koppen. Husker ikke hvor jeg fikk tak i min for mange herrens år siden, men sånne kan jo ikke koste mange kronene. Den veier heller ikke mye. Siter
Kjell Iver Skrevet 24. juli 2013 Forfatter Skrevet 24. juli 2013 Jeg har gått over til å bruke Growers Cup. Det er en pose med filter. Fyll på med vann og vent 5 min mens kaffen traktes. God kaffe, lav vekt og enkelt http://www.gmax.no/produkt/728144(BC_7)/growers-cup-eske-m-5-kaffe/ Egentlig ikke dum, men ser for meg uhorvelig mye søppel når man går i høyfjellet. Rart det ikke finnes en lignende patent av mer holdbart materiale for flergangsbruk. Tror jeg satser på en slik kaffekjel. Kan jo bruke den til forskjellig småtteri i tillegg - som å koke en rispose e.l. også. Siter
Lompa Skrevet 24. juli 2013 Skrevet 24. juli 2013 Funker fint på bål også. Hvordan går det med det plasthåndtaket over et bål? Ellers er en ekstra kjele greit på tur. Tar ikke så mye plass i sekken hvis man passer på å fylle noe oppi den (kaffeposen f.eks). Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.