Gå til innhold
  • Bli medlem

Norge på sitt beste ?


Gjest Anonymous

Anbefalte innlegg

Gjest Anonymous

jeg og noen kompiser skal kjøre fra stavanger og oppover i norge.. og på vei t nordland ville vi stoppet gått en tur og kanskje fått sett noen flotte daler/fjell med ekte norsk natur.. noen som har noen ider om hvor de flotteste og beste plassene for noen nybegynnere ? :-)

Mvh natur frik \>.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På nordvestlandet kan jeg anbefale disse stedene:

-En kjøretur langs Hjørundfjorden, evt inkludere ferge Standal-Trandal-Sæbø-Urke (og evt Skår). Her kan f.eks turen også legges til Norangsdalen, Norges smaleste dal??

-Mellom Stranda og Sykkylven er Velledalen en fantastisk dal å kjøre gjennom.

-Fra Hellesylt kan dere ta ferge til Geiranger, evt kjøre direkte til Geiranger fra Stryn (hvis fonna ikke skaper problemer :-) ).

-Strekningen Geiranger-Valldal-Trollstigen-Trollveggen/Romsdalen trenger ingen presentasjon, et must når man er på de kanter.

Når det gjelder gåturer.... et hav av flotte turer langs dette området. Vet ikke hvor jeg skal begynne. Kan ta noen:

I området Hjørundfjorden kan Molladalen være et alternativ, flere overgangsmuligheter og toppturmuligheter. Standaleidet gir også flere muligheter. Norangsdalen gir mulighet til topptur på Slogen, enkel men tung (1500høydemetre). En opplevelse som tar pusten fra de fleste.

Stranda-sykkylven, Velleseterdalen er en dal med dramatiske omgivelser. Dette og forrige punkt er deler av Sunnmørsalpane. Spør her hvis mer info.

Geiranger gir også mange muligheter, men mye turisme. Bør være enkelt å finne info.

Fra toppen av Trollstigen kan kanskje en gåtur til Trolltindane anbefales, har ikke gått dit selv. Men har lyst!! Dette er toppen av Trollveggen.

Finevær forutsetter de beste opplevelsene. Hvis tunge skyer, så ser man altfor lite.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vend nasa mot Nordvestlandet, som Svein skreiv. Forslaga mine nedover føreset at de har ubegrensa med tid til turen, så de vert nøydde til og sila ut mykje og velja noko. Kva med å starta med Ryfylkevegen frå Sandnes, og rv. 13 nordover forbi Tau, Sand, Sauda, Ekkjaskar, Seljestad, Odda. Her kan de starta med ein tur på Keisarstien frå Tokheim i Odda og gå over Folgefonni til Rosendal, 2-3-dagars-tur, og buss attende gjennom Folgefonntunnelen til Odda. Hald fram mot ferja Utne-Kvanndal, og køyr utover mot Øystese og Norheimsund i Hardanger. Få med dykk ein båttur til Botnen/Fyksesundet, og gå oppover stien til Hamlagrø, gjennom eit villt landskap. Returner over Skrott (1320 m.o.h.) og gå ned om Fitjadalen til Øystese.

Trekk over Kvamskogen mot Trengereid (evt. avstikkar til Bergen), og køyr mot Dale og Evanger (evt. avstikkar til Voss). Ta av på Evanger og køyr inn Teigdalen og over fjellet til Eksingedalen, og dra opp til geite-gardane på Gullbrå øvst i dalen. Nytt høvet til nokre dagars vandring i Stølsheimen, og opplev t.d. Raudberget. Køyr ned Eksingedalen, gjennom tunnelen til Modalen (bør óg køyrast opp og ned att) og hald fram forbi fjellstauren "Slottet" til Romarheim. Køyr E 39 til Matre (Masfjorden), og ta av og køyr over Stordalen til Bjordal i Sogn og inn til Ortnevik. Overnatting hjå legendariske Anders Øvrebø. 3 dagar i veka (må., on., fr.) går det hurtigferje til Vik i Sogn. Den går innom den spektakulære Finnafjorden på vegen.

Frå Vik køyrer de til Vangsnes og tek ferja til Dragsvik, og køyrer innom Balestrand. Ta turen opp på Raudmelen over bygda, med fint utsyn innover Sognefjorden. Ta ein tur med ferja til Fjærland med eit par brearmar frå Jostedalsbreen. Køyr gjennom tunnelen til Lunde i Jølster. Ta gjerne turen over breen mellom Fjærland og Jølster, eller ein tur opp til Flatbrehytta.

Så ber det vidare om Skei, Byrkjelo, Olden og Loen. Frå Loen kan de gå ein tur opp til Skålatårnet. Hald fram om Stryn og Hornindal til de nærmar dykk Hellesylt. Så ber det inn på Sunnmøre, og gjennom Norangsdalen til Øye (gå ein tur på Slogen) og Leknes ved Hjørundfjorden, Norges vakraste fjord, midt mellom Sunnmørsalpane. Som Svein skreiv, ta ferja og dra til Skår og Trandal. End opp med ferja i Standal, og køyr i land der. Ta ein avstikkar opp til Standalshytta, og gå opp på Kolåstinden. Køyr vidare frå Standal til Festøy, der ferja går over til Solavågen, og Ålesund er innan rekkevidde. Sjå elles på Svein sine forslag på Sunnmøre med Geiranger, Trollstigen, m.m.

God tur nordover.

Helsing Stuttjukken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.