Bifrost Skrevet 17. januar 2013 Skrevet 17. januar 2013 Eg har alltid beundret og kanskje vært ein smule misunnelig på Lars Monsen, med tanke på fiskeoppleveser han får gjennom sine turer i villmarka. Men ofte har eg stusset litt når han avliver fangstene sine. Han holder ofte fisken slik at når han kakker den med knyttnevnen, treffer han kun fisken lengst framme ved nese/munn. Fisken blir nok svimeslagen etter et par slag på denne måten, men må nå være betre og slå den direkte i sentralsystemet så kranium og hjerne vert ramma og rask hjernedød oppstår. Hadde eg for eksempel skulle slått/bedøvd(med klubbe) juleslaktet på denne måten som Lars Monsen, hadde det blitt eit spetakkel på gården. Men og sameligne ein sau mot ein fisk vert nok litt dramatisk... Uansett, på fjellet går eg altid med ein liten priest som er flittig i bruk, og fisken er ganske bedøvd etter eit par slag med denne og klar for stikking. Småfisk knekk eg nakken på. På havet vert fisken eg fiskar kun bløgga, med unntak av laks og kveite som får seg eit kakk eller to i skolten før stikking, kvifor det har blitt slik har eg ikkje peiling på, men slik er det berre. Andre som har tenkt på dette når ein ser Lars Monsen i aksjon, eller er det bere eg som ser dette og stusser litt? Siter
Gjest Srx (Ron) Skrevet 17. januar 2013 Skrevet 17. januar 2013 Lars Monsen sitt opplegg synes jeg rett og slett er teit og dumt. Flirte godt da han ikke klarte å ta livet av gjedda . Jeg bruker bestandig å bløgge fisken. Blir som med slakt det, kjøttet blir bedre om det får blødd ut. Bruker også ofte å snu kniven og kakke fisken i hauet med knivskaftet i tillegg. 1 Siter
Bifrost Skrevet 17. januar 2013 Forfatter Skrevet 17. januar 2013 Lars Monsen og gjedda han "måtte" ta med kniven er eit døme på ein merkelig metode, hehe Var nok for og skape litt action runde det heile. Husker godt gamle påstander fra gamlingene om at laksen måtte ein for guds skyld ikkje bløgge, då forsvant nemlig rødfargen i kjøttet. Alt kjøtt som er blødd skikkelig ut blir mykje betre ja. Kniven er fin til kakking Siter
Phaser Skrevet 17. januar 2013 Skrevet 17. januar 2013 Beste måten å ta livet av fisken er å drukne den i vannet. 3 Siter
finnjpedersen Skrevet 18. januar 2013 Skrevet 18. januar 2013 Knekker nakken med det samme jeg får tak i den. Ofte bløgges den ufrivillig fordi jeg må rote etter kroken i svelget eller gjellene. Siter
Gjest Pikachu Skrevet 18. januar 2013 Skrevet 18. januar 2013 Uansett, på fjellet går eg altid med ein liten priest som er flittig i bruk, og fisken er ganske bedøvd etter eit par slag med denne og klar for stikking. Småfisk knekk eg nakken på. Andre som har tenkt på dette når ein ser Lars Monsen i aksjon, eller er det bere eg som ser dette og stusser litt? Ser ikke vitsen i å stusse over Lars Monsen sine avlivingsmetoder. Et velrettet knyttneveslag i hodet avliver en ørret meget effektivt. (Ps! Det hender at mennesker slår hverandre ihjel med ett enkelt knyttneveslag mot hodet...) Lars Monsen, jeg og mine turkompiser gidder ikke å bære rundt på ei spesialkølle til å slå ihjel fisken... Dersom man ikke klarer å knerte den med knyttneven kan man jo bare gripe fatt i nærmeste stein! 1 Siter
Gjest Srx (Ron) Skrevet 18. januar 2013 Skrevet 18. januar 2013 Nåja, har selv forsøkt å slå ihjel storørreter med knoken en gang jeg hadde det travelt. En gang slo jeg en ørret på litt over 2kg ihjel trudde jeg. Pakke den i fiskeveska. Ett par minutter etterpå levde ele fiskeveska. Den var bare svimeslått. Jeg synes det mest bare ser teit ut, tåpelig machotriks. Ørret bør bløes tom for smakens skyld. Siter
Gjest Srx (Ron) Skrevet 18. januar 2013 Skrevet 18. januar 2013 Bruker en prest som regel. Er ikke alltid en har en prest tilgjengelig. selv bruker jeg prest kun til dåp, konfirmasjon, bryllup og gravferd. 2 Siter
Veidemannsblod Skrevet 18. januar 2013 Skrevet 18. januar 2013 Mindre fisk slås noen ganger i skallen. Enten med knyttneven eller med samekniven. Større fisk bløgger jeg umiddelbart etter veiing. Siter
+TheSleepwalker Skrevet 18. januar 2013 Skrevet 18. januar 2013 Røsker ofte hodet rett av jeg, ihvertfall på makrell og fjellørret. Siter
LTP Skrevet 19. januar 2013 Skrevet 19. januar 2013 Kvist og stein duger like godt som en prest. Men en fisk kan likevel fint overleve et slag mot hodet. Skal man avlive fisken effektivt og velferdsmessig korrekt, kakker man den i hodet og bløgger den. Bløgging bør være obligatorisk ved avliving, av kvalitetsmessige grunner bør den få blø ut. 1 Siter
Gjest Pikachu Skrevet 19. januar 2013 Skrevet 19. januar 2013 Jeg bløgger den selvfølgelig også, etter å ha slått den ihjel med neven eller en stein Siter
Rolf_E Skrevet 19. januar 2013 Skrevet 19. januar 2013 Jeg slår ofte fisken hardt i hue med samekniven i hodet før jeg "bløgger" den. Samekniven har jeg alltid i beltet på tur Siter
Lompa Skrevet 19. januar 2013 Skrevet 19. januar 2013 Jeg river over "båndet" under og knekker hodet bakover. Samtidig drar jeg av et par gjeller. Da blør den effektivt ut. Dette gjør jeg bare med fingrene. Man skal ha ørret på over to kg før man må frem med kniven. Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.