Gjest Anonymous Skrevet 28. mai 2005 Skrevet 28. mai 2005 Hei. Til sommeren skal jeg ha feltarbeide i ca. 2 månder ute i "huttiheita". Er interessert i gode tips til proviantvalg for å få litt variasjon. Det trenger ikke være lettvektsmat, men holdbarheten er jo sentral. Setter pris på gode forslag. Øyvind Siter
Gjest Anonymous Skrevet 29. mai 2005 Skrevet 29. mai 2005 Hei!! Er du den Øyvind som jeg tror? ØL? Hilsen Whisky! Siter
*ingunn* Skrevet 29. mai 2005 Skrevet 29. mai 2005 Jeg har blitt så glad i Real Turmat! Og i hvertfall når det går an å kjøpe den til 27 kr, i stedet for 65 kr som ved andre visse butikker... Himla stor prisforskjell. Du har kanskje vært borti sånn turmat? Hvis ikke, så er det veldig enkelt. Tilsette 3,5 dl kokende vann og vente i 5 minutter, og så har du en halvkilos porsjon med gryterett med enten ris eller pasta. Jeg liker Kylling sursøt best, foreløpig. Ikke smakt alle enda. De jeg har kjøpt holder seg til 2010! Siter
Gjest Anonymous Skrevet 29. mai 2005 Skrevet 29. mai 2005 Whisky: tror ikke det. Har brukt litt REAL, og det blir nok med litt av det. Tør jeg spørre hvor du får den så billig? Jeg har brukt å kjøpe på XXL til 40,-. Men 2 mnd. med REAL blir i meste laget så jeg tar gjerne i mot andre tips også. Øyvind Siter
*ingunn* Skrevet 29. mai 2005 Skrevet 29. mai 2005 XXL på Lade i Trondheim har den til 27 kr nå, fordi de vil holde seg litt under naboen OBS sport som har de til 29 kr. Det er litt priskrig på dette produktet, sa hun på XXL. Så hvis naboen hever prisen, så blir kanskje de også dyrere. G-sport på Tillertorget selger den til 65 kroner!!! Siter
ThomasB Skrevet 30. mai 2005 Skrevet 30. mai 2005 På min 6 ukers tur til "hutiheita" i fjor spiste jeg stort sett real turmat, boksmat, pasta og ris. Jeg ble ikke lei real under selve oppholdet, men pga ekstremt tomt kjøleskap den kvelden jeg kom hjem kokte jeg opp en "siste pose". Den klarte jeg rett å slett ikke å spise opp. Etter dette har jeg funnet ut at jeg er villig til å strekke meg langt for å unngå real. Siter
*ingunn* Skrevet 30. mai 2005 Skrevet 30. mai 2005 Toro potetmos som kan lages på bare melk er godt, og holder seg lenge. De har også en gryterett som heter Pølsegryte. Den lager en bare med vann og ikke melk, som er vanlig og tilsette noe av. Den er god å lage på stormkjøkken. Bruker å ha oppi hakket pølse og litt hurtigris. Siter
Gjest Anonymous Skrevet 30. mai 2005 Skrevet 30. mai 2005 Eg er på farten til Kaukasus for å vere ein månad. har fått tak i tørka reinsdyrkjøt...nokre erfaringar med dette på tur? Tora Siter
Gjest Anonymous Skrevet 30. mai 2005 Skrevet 30. mai 2005 Kan ikke si noe annet om tørka reinkjøtt enn at det er søkkanes godt! Skal sjøl til Svalbard, kansje det går an å skyte en nisterein... Øyvind Siter
ThomasB Skrevet 30. mai 2005 Skrevet 30. mai 2005 Nisterein er kjempegodt! Jeg skal tilbringe sommeren på østgrønland og håper på å se både nisterein og nistemoskus... Siter
Gjest Anonymous Skrevet 31. mai 2005 Skrevet 31. mai 2005 ja, eg har nett smakt på det...mmmmm:) Ikkje farleg å bli svolten på tur den neste månaden skjønar eg! Eg har kjøpt det av ein same som har laga det på tradisjonelt vis. Nokon som veit noko om dette? Er det liknande prosess som ved spekemat? Tora Siter
Gjest Anonymous Skrevet 31. mai 2005 Skrevet 31. mai 2005 Hei. Til sommeren skal jeg ha feltarbeide i ca. 2 månder ute i "huttiheita". Er interessert i gode tips til proviantvalg for å få litt variasjon. Det trenger ikke være lettvektsmat, men holdbarheten er jo sentral. Setter pris på gode forslag. Øyvind Hvis det ikke trenger å være lettvektsmat så kan du vel ta med all verdens hermetisk mat ? Hilsen gjest II Siter
lph Skrevet 1. juni 2005 Skrevet 1. juni 2005 Jeg hadde feltarbeid på Svalbard et par måneders tid, og fikk da med kasser med mat fra Polarinstituttet - masse hermetikk, tørrmat, kokesjokolade Variasjon er viktig, hermetikk smaker ganske likt uansett. Vi supplerte med ferskt kjøtt som måtte spises opp fort (og ble midlertidig lagret i "steinkjøleskap"), bacon, tørket fisk som vi lagde bacalao av, og grønnsaker som holder seg - poteter, løk, grønne epler, kålrot. Av mer tidkrevende men artige innslag: kake laget på knust Kornmo+smør med hermetisk frukt blandet m/gelepulver oppå, og brød bakt over primus Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.