Phaser Skrevet 1. august 2012 Skrevet 1. august 2012 Kan man bruke Seltin eller annet "juksesalt" til å salte med om man ønsker at fisken skal holde seg lenger? Eller må det vanlig salt til? Siter
Docker Skrevet 7. august 2012 Skrevet 7. august 2012 Til konservering funker etter min erfaring kun vanlig salt..... Aner ikke hvorfor men seltin og de greiene har liten effekt på holdbarheten til fisk og kjøtt Siter
Phaser Skrevet 7. august 2012 Forfatter Skrevet 7. august 2012 Det var det jeg mistenkte. Passe på at man har med vanlig salt da. Takk for svar Siter
Lompa Skrevet 20. august 2012 Skrevet 20. august 2012 Det er bare å salte grundig, så gjerne legge dem i vann og skylle grundig en stund før bruk. Det gjør kjøttet fastere og bringer også frem mer smak. Årntli' salt, og nok av det.. Siter
REs Skrevet 30. august 2012 Skrevet 30. august 2012 Kan man bruke Seltin eller annet "juksesalt" til å salte med om man ønsker at fisken skal holde seg lenger? Eller må det vanlig salt til? Juksesalt? Salt er salt, eller natriumclorid (NaCl) som er det kjemiske navnet. Det finnes i handelen i to former. havsalt og mineralsalt. Havsalt lages ved fordamping av havvann, mens mineralsalt er salt hvor denne fordampingen skjedde for mange milioner år siden og dette saltet hentes derfor opp fra saltgruver nede i bakken. I utgangspunktet er disse to salttypene det samme, men mineralsalt kan i noen tilfeller inneholde noe mindre Natrium. Seltin er et slikt mineralsalt med ca. 50% mindre Natrium Næringsinnhold per 100 g Natriumklorid 50 g Kaliumklorid 40 g Magnesiumsulfat 10 g Jod 0,0005 g Nå selges det også noe i helsekostbutikker som kalles Himalayasalt, noe som er en stor bløff. Det finnes ikke salt i Himalaya, men saltet er uansett akurat det samme som det mineralsaltet som produseres i Europa og selges i vanlige butikker til under en tiendedel av prisen. Velbekomme. http://skepsis.no/?p=903 Siter
Phaser Skrevet 30. august 2012 Forfatter Skrevet 30. august 2012 Så det på pakka jeg også. Må vel egentlig bare bruke dobbelt så mye seltin som reint salt for å få samme smaken. Altså juksesalt. Står forøvrig på pakken at den ikke er egnet til konservering og garving. Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.