Gå til innhold
  • Bli medlem

Tips til tilberedning av fisk på fjellet?


ViktorS

Anbefalte innlegg

Annonse

Anbefaler også Sushi. Tar med ris, litt riseddik, soyasaus, vasabi og syltet ingefær. Yum yum! Anbefales _ikke_ å bruke anadrom fisk (laks, sjøørret og sjørøye) til sushi da disse kan ha hval parasitter som liker varmblodige verter... Sendt fra en gammel skrammel av en mobil...

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sånne små pakker med woksaus er geniale. Kutt fisken i passe stykker og legg i folie. Gjerne med gulrøtter. løk og annet om man har. En klatt med woksaus på toppen før folien lukkes. Pleier å bruke to lag med folie, for at ikke det skal gå hull. På bål i 10-15 min etter størrelse på stykkene. Serveres med ris eller mos. Ferdig saus i pakka når den åpnes.

 

For eksempel denne: http://www.bluedragon.no/products/%C3%B8sters-v%C3%A5rl%C3%B8k-woksaus

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Anbefaler også Sushi. Tar med ris, litt riseddik, soyasaus, vasabi og syltet ingefær. Yum yum! Anbefales _ikke_ å bruke anadrom fisk (laks, sjøørret og sjørøye) til sushi da disse kan ha hval parasitter som liker varmblodige verter... Sendt fra en gammel skrammel av en mobil...

Skal fisken spises rå, er det viktig at den ikke kommer i kontakt med jord pga botulisme. Not nice..

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skal fisken spises rå, er det viktig at den ikke kommer i kontakt med jord pga botulisme. Not nice..

Er dette noen fare hvis fisken spises innen et par timer? (Botulisme er litt på siden av mitt fagfelt. Kunne tenke meg å prøve fangsten rå en gang med riktig tilbehør).

 

:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er dette noen fare hvis fisken spises innen et par timer? (Botulisme er litt på siden av mitt fagfelt. Kunne tenke meg å prøve fangsten rå en gang med riktig tilbehør).

 

:)

 

Det går fint! legg den døde fisken i en kjele med kaldt fjellvann med lokk på hvis du har det. Så fikser du evt tilbehør først og deretter sløyer fisken rett før den skal spises. hatt latt den ligge slik opptil litt over 3 timer en gang på sommerstid i kaldt vann i en kjele (byttet ut vannet innimellom for å holde det kaldt) og har aldri blitt dårlig. Smaker fortreffelig :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er ganske ny på å dra ut på tur og fisking. Også tilberedning ute i naturen. Lurer på om folket her pleier å la skinnet på fisken være på og spise den? Er det noe spesielt rengjøring på utsiden av fisken på skinnet man burde gjøre, eller er dette bare bortkastet?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

sløyer som regel fisken og steiker den med skinnet på i panna med smør eller olje. Om sommeren så har jeg som regel med rapsolje som tåler langvarig lagring. Spiser selv også som regel skinnet på fisken. Blir stekt som det er på fisken uten noe ekstra rengjøring eller tilsvarende.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg vil uansett anbefale alle som vurderer å prøve sushi og kjøpe dette hos en resturant først, sånn at man har en slags referanse på hvordan det skal smake og tilbredes osv før man begynner på egenhånd. Mitt tips er å bestille Sashimi istedet for sushi. dette er bare rå fisk uten risen. MYE bedre. Det er også sånn jeg spiser det på fjellet. fisken alene, med litt ris ved siden av

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er dette noen fare hvis fisken spises innen et par timer? (Botulisme er litt på siden av mitt fagfelt. Kunne tenke meg å prøve fangsten rå en gang med riktig tilbehør).

 

:)

Det er ikke mitt fagfelt heller. Har bare fått med meg at det er viktig å unngå kontakt med jord. Tid er sikkert en viktig faktor, men jeg tør ikke si hvor lang tid.. Hvis jeg skulle laget sushi på fjellet, ville jeg tatt den direkte fra vannet og over i ei gryte eller liknende.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er ganske ny på å dra ut på tur og fisking. Også tilberedning ute i naturen. Lurer på om folket her pleier å la skinnet på fisken være på og spise den? Er det noe spesielt rengjøring på utsiden av fisken på skinnet man burde gjøre, eller er dette bare bortkastet?

Greit å skrape skinnet hvis man skal spise det, så slipper man alle skjellene.. Det er godt stekt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er jo en smakssak, men jeg synes skinnet blir mye bedre å spise når det er skrapt.

 

Nå ble jeg nysgjerrig, hva er forskjellen? Har aldri prøvd å skrape skinnet på fisk - harr og abbor har jeg alltid fjernet skinnet på før steking... :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg skraper alltid skinnet på ørreten - men ikke på den aller minste ørreten.

 

Om man googler litt så ser man at det er veldig vanlig å gjøre det. Men det er mye med skikk og bruk. 

Var en gang på et "fiskeparty" i en lokal liten fiskerestaurant i Yokohama, og der spiste de alt på fisken - utenom beina. Gjellene hadde de i varm sake som de drakk bl.a.

De holdt på å le seg i hjel når vi rensket reker. De spiste rekene med skall og hode og alt! :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skrape skinn er kanskje greit å gjøre f.eks på harr, som har store skjell. På ørret og røye er det ingen vits.

Det er enklere å flekke harren, sier jeg som kun har fått et par slike (har lite erfaring altså). Det funket likevel utmerket. Ørret- og røyeskinn er digg sprøstekt. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, abbor er den fisken som er greiest å bli flådd. Skinnet på den er såpass seigt og det er relativt enkelt å flå den vis man gjør det "riktig". Ørret og tilsvarende kan spises med skinnet på. Som KI sier så kan de som er noe størr sikkert skrapes. Alt etter smak, behov og eget ønske.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå ble jeg nysgjerrig, hva er forskjellen? Har aldri prøvd å skrape skinnet på fisk - harr og abbor har jeg alltid fjernet skinnet på før steking... :)

Skrap mot skjellene med en skarp kniv, så slipper de ganske lett. Det er overhode ingenting skadelig i skjellene, men jeg liker at fisken er "renere". Jeg skraper heller ikke småfisk. 

 

Når det gjelder harr og sik er det en selvfølge å skrape. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.