Martin* Skrevet 23. mai 2012 Skrevet 23. mai 2012 Noen som har tips for å unngå kondens slik at man ikke får vått brød på tur? Har hatt store problemer på vårtur/topptur i fjellet med at det er varmt om dagen og kaldt om natten slik at alt som er innpakket i plast poser blir fuktig, funket dårlig å ha posene åpne med tanke på at brødet blir hardt å at det kommer innsekter osv inn.. Noen tips? Siter
LuckySilver Skrevet 23. mai 2012 Skrevet 23. mai 2012 Pakk brødet i kjøkkenhåndkle så holder det seg ferskt og godt noen dager, sålenge det ikke regner på håndkleet. Det meste annet jeg har prøvd har enten gitt (u)smak på brødet eller gjort det deigete. Siter
Imse Skrevet 23. mai 2012 Skrevet 23. mai 2012 Kjøkkenhåndkle funker bra, bruker det hjemme og vi. Siter
Muffen Skrevet 23. mai 2012 Skrevet 23. mai 2012 ta med gammelt tørt brød, så blir det godt som nytt 1 Siter
Ranglefant Skrevet 24. mai 2012 Skrevet 24. mai 2012 Behold papirposen på. Den vil trekke til seg en del av fuktigheten. Foretrekker heller at det blir litt tørt enn at det blir fuktig av kondens. Da er det bare å steke det på bål eller stekepanna. Ta gjerne med folie til å steke det i Siter
qwer993 Skrevet 24. mai 2012 Skrevet 24. mai 2012 Hvis man har tilgang på vann, så er vel det beste å ta med melblanding og bake underveis. Vekt spart og veldig mye bedre enn de fleste kjøpte brød. 1 Siter
Martin* Skrevet 25. mai 2012 Forfatter Skrevet 25. mai 2012 Takk for tipsene, håndle må jeg prøve ut.. Hadde et brød med papir rundt ja, det ble jo ikke kondens. Bake brød er konge;) Men litt stress når jeg er ute hele dagen, hehe.. Eller så er jeg bare litt lat:) Siter
REs Skrevet 1. juni 2012 Skrevet 1. juni 2012 qwer993 skrev (På 24.5.2012 den 19.57): Hvis man har tilgang på vann, så er vel det beste å ta med melblanding og bake underveis. Vekt spart og veldig mye bedre enn de fleste kjøpte brød. Jeg har forsøkt å lage såkaldte "grytebrød" på tur, og har ofte hatt problemer med stekingen. En gryte blir veldig varm i bunnen og mindre varm lenger oppe. De fleste turgryter er laget av aluminium og dette materialet leder varmen veldig godt og avgir mye varme til omgivelsene. Dette fører til at hvis det blåser litt så blir gryta kald øverst og glovarm i bunnen. Brødet har da en tendens til å bli brendt i bunnen, for lite stekt på toppen og råstekt inni. En løsning jeg har funnet er å legge et lag sand i bunnen på gryta. 1" - 1,5" tykt. Så et lag aluminiumsfolie, noen tynne kvister eller lignende for at ikke brødet skal ligge rett på sanden. Så steker jeg flere små brød, rundstykker, i stedet for et stort. Dette går mye bedre. Bål funker mye bedre enn primus. I går var jeg ute med noen unger og laget muffins på denne måten. Da brukte jeg kattesand i bunnen på gryta. Det ble kjempevellykket. Siter
LillM Skrevet 1. juni 2012 Skrevet 1. juni 2012 Har ikke prøvd grytebrød, men har prøvd å steke brød på stekepanna, som en drøyt 1 cm tykk pannekake. Gikk overraskende fort, og selv med kun en liten smørklatt i panna ble den ikke brent heller Ellers ville jeg også gått for eg kjøkkenhåndkle rundt brødet ja:) Siter
qwer993 Skrevet 11. juni 2012 Skrevet 11. juni 2012 Lager også pannebrød, har ikke prøvd grytebrød. Rører ut melblandingen med vann kvelden før, og la den heve om natten. Steker så to pannebrød om morgenen for frokost og lunsj. Et brød tar bare noen minutter på å steke, litt avhengig av varmen. Bruker noen ganger et ark aluminiumsfolie over pannen for å få mer ovnseffekt, men det er egentlig ikke nødvendig fordi brødet blir snudd etter et minutt eller to, og blir godt stekt igjennom. Brødet hever gjerne litt ekstra i pannen mens det steker. Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.