Gå til innhold
  • Bli medlem

Import av amerikansk jerky (tørket kjøtt)


erlendne

Anbefalte innlegg

Jeg synes amerikansk jerky er utrolig digg. De selger det bl.a. på XXL og magasinet.no, men til rundt 1000 kr./kg. Ser at det selges på Amazon.com til ca. 1/4 av denne prisen. Problemet er bare at på alle typer jerky de har der står det: "We are not able to ship this item to your default shipping address." Skal tro om dette er fordi det er en eller annen form for eksport- eller importforbud på Jerky mellom USA og Norge? Noen som vet om det går an å importere fra andre land, eller via en "proxy-adresse" som denne: http://www.myus.com/...ng/?aid=1000721 Hvor lovlig er i så fall dette?

post-5304-0-90679800-1335824711_thumb.jp

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

At selgere på feks ebay eller amazon ikke tilbyr forsendelse ut av eget land beror for det meste på ren latskap eller ingen vilje til å forstå at det ikke er mer komplisert å skrive en annen adresse på pakka :)

Det er bare å scrolle videre til nestemann på lista.

I tillegg så er det jo enkeltprodukter som leverandør har underlagt strenge restriksjoner på, ettersom de ikke er interessert i at vi skal kjøpe til halv pris av hva de kan få av oss ellers ettersom vi er såpass betalingsvillige heromkring.

Jeg anbefaler å søke på ebay.co.uk og ebay.com, da ebay.no ikke gir annet enn et veldig lite utvalg på søk.

Et par raske søk gir mange fristende treff, har ikke tenkt på muligheten for å lete etter mat på ebay, så takk for tips.

Men...

http://toll.no/templates_TAD/Article.aspx?id=219284&epslanguage=no#forbudt

Matvarer er ikke lov å importere, men hvor strengt kontrollen håndheves aner jeg ikke.

En kjapp mail til Mattilsynet eller Tollvesenet er kanskje å anbefale før man handler mye?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ohhh man... Det tror jeg var grillkongen himself...

No annet enn å lage jerky på grill skjønner jeg jo nå at er alt for pysete.

Likevel ble jeg sulten og bestilte et par poser fra England. Får vel se om de dukker opp :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Holder meg heller til glimrende norske Real i stedet for USA-amerikansk jerk food..

Si meg: hvet du hva beef jerky er? Har du smakt det?

Jeg har nesten alltid med meg Real på tur men har ofte med meg beef jerky også. Beef jerky er en snacks med lite energi og det er ingen som spiser det som hovedmåltid.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Si meg: hvet du hva beef jerky er? Har du smakt det?

Jeg har nesten alltid med meg Real på tur men har ofte med meg beef jerky også. Beef jerky er en snacks med lite energi og det er ingen som spiser det som hovedmåltid.

Har ikke smakt kjøtt på over 30 år, så nei, det USA-amerikanske jerket har jeg derfor ikke smakt. Men, fortell meg et eneste "næringsmiddel" fra den kanten som er sunn, eller ikke er modifisert på noen måte. Jerket er vel fra okser som er bolet så det holder det også..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om du ikke har spist kjøtt på 30 år så er det vel ikke så mye real du kan ete heller.

Og skal man sammenligne antiklumpemiddel og annet som er tilsatt real som du går god for, i forhold til rent tørka kjøtt med litt krydder på så er jeg jammen ikke sikker på om dine sammenligninger holder mål ang tilsetninger, modifiseringer, og bol.

Såfremt kjøttet ikke er henta fra søstra til hulken som du sier ja :mrgreen:

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lenge siden du spiste Real skjønner jeg. Det finnes da saktens flere retter hvor det ikke er kjøtt. Når det gjelder amerikansk mat så er det vel ingen hemmelighet at de alltid har tilført og tillatt stoffer og bearbeidet mat som andre ikke har. Amerikansk kjøtt er ikke mer rent enn det de beste syklistene er, for å si det slik.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Og her hjemme spiser vi gamle melkekyr som er foret opp på kraftfor.

Ikke lenge siden jeg spiste real nei, men aldri smakt på kaninvariantene om det var det du tenkte på :)

Nå gidder jeg ikke gjøre en sak av det, men jeg spiser bl.a. fisk og da finnes det mange varianter selv uten kjøtt. For deg er det vel enten kjøttvarianter eller kaninvarianter, og fisk er i dine øyne kanskje også en kaninvariant, men jeg lar deg ha den overbevisningen. Dessuten vet jeg om mange retter du kan spise som ikke kaniner gjør, som inneholder KORN.. Men, det er vel også en kaninvariant for deg, kanskje, og la det være med det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
  • 3 uker senere...

Hvis man ikke spiser kjøtt spiller det vel ingen rolle hva slags kjøtt andre mennesker ønsker å ha med seg på tur?

Her står det hva som er tillatt og hva som er forbudt:

http://www.mattilsyn...t_innforsel_mat

Det står ingenting om kjøtt fra syklister så det må være lov.

Dersom du tvilte på det, så er det for meg knakende likegyldig hva andre eter, deriblant også hva slags kjøtt, om det er økologisk, amerikansk "jerk" eller sjøldaua.. Fatter bare ikke at folk eter noe som helst som kommer fra USA, da all "mat/drikke" derfra er jerk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dersom du tvilte på det, så er det for meg knakende likegyldig hva andre eter, deriblant også hva slags kjøtt, om det er økologisk, amerikansk "jerk" eller sjøldaua.. Fatter bare ikke at folk eter noe som helst som kommer fra USA, da all "mat/drikke" derfra er jerk.

Skikkelig USA-hater du? Har du vært der selv?

Jeg har vært i USA flere ganger både på ferie og gjennom jobb og kjenner meg ikke igjen. Jeg syns maten og drikken de serverer der borte stort sett er god. Har blitt syk av mat to ganger i mitt liv og begge gangene var etter restaurantbesøk i Norge; fiskerestaurant i Trondheim og kebab i Oslo.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skikkelig USA-hater du? Har du vært der selv?

Jeg har vært i USA flere ganger både på ferie og gjennom jobb og kjenner meg ikke igjen. Jeg syns maten og drikken de serverer der borte stort sett er god. Har blitt syk av mat to ganger i mitt liv og begge gangene var etter restaurantbesøk i Norge; fiskerestaurant i Trondheim og kebab i Oslo.

Trenger vel ikke være "usa-hater" fordi jeg ikke liker maten? Ja, jeg har vært i USA, og "nei", jeg trenger ikke dra dit for å finne amerikansk mat, fordi det importertes hit i store mengder som vi stapper i oss allikevel. Jeg vet at det finnes "vanlig mat" i USA også, men det virker som om det som er mest poppis for import her til lands er all junkfooden..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Trenger vel ikke være "usa-hater" fordi jeg ikke liker maten? Ja, jeg har vært i USA, og "nei", jeg trenger ikke dra dit for å finne amerikansk mat, fordi det importertes hit i store mengder som vi stapper i oss allikevel. Jeg vet at det finnes "vanlig mat" i USA også, men det virker som om det som er mest poppis for import her til lands er all junkfooden..

Tror dette har med tilbudet å gjøre. Jeg skulle gjerne kjøpt Norsk beef jerky i steden for overpriset importert beef jerky hvis jeg hadde funnet det i butikken. Ikke fordi jeg tror den Norske ville vært sunnere eller bedre men pga. prisen og selv om jeg generelt er skeptisk til såkalt Norsk kjøtt (og økologisk mat for den slags skyld).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dersom du tvilte på det, så er det for meg knakende likegyldig hva andre eter, deriblant også hva slags kjøtt, om det er økologisk, amerikansk "jerk" eller sjøldaua.. Fatter bare ikke at folk eter noe som helst som kommer fra USA, da all "mat/drikke" derfra er jerk.

Nei, du kan visst ikke så mye om dette. "Jerky" er tørket kjøtt, ofte smakssatt med forskjellig krydder/sauser, røkt, eller rett og slett bare tørket. Så den er ganske sunn.

"Jerk" er en krydderblanding fra Jamaica som bruker til såkalt tørrmarinering, krydderet gnis inn og så lar mat maten hvile for å ta til seg smak. Det vanligste er kylling, men jerk brukes også på kjøtt og fisk.

Det kan være det finnes "jerk jerky" (hahahahahah), altså jerky som er krydret med jamaicansk krydder, men det har jeg ikke sett.

Ellers synes jeg det er veldig rart at du "ikke liker maten" i USA, for vi har ingenting her i Norge som de ikke har der borte. Liker du ikke popcorn for eksempel? Eller poteter?

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ironi er no' dritt for dem som ikke skjønner det. Jerk betyr også noe annet på amerikansk som ikke normalt har med mat å gjøre akkurat, men som jeg brukte ironisk om den populære amerikanske maten jeg aldri har syntes var så himmelsk godt som resten av verden.

Og til det du spurte om, så nei, jeg eter verken popcorn (i den grad popcorn er mat) eller poteter, så vet du det. "Vi har ingenting her i Norge som de ikke har der borte..". Det var nettopp det som var poenget mitt, at vi importerer all den "sunne maten" som er så populær i USA, som nå også finnes som "typisk norsk" i butikkene her i landet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er fullt klar over den ikke så smigrende versjonen av jerk, men i andre forum er det vanlig å holde seg unna den slags så jeg trodde det samme gjaldt her. Du mener sikker sarkasme og ikke ironi, rart at så mange tror det er det samme, er du ikke enig?

Jeg tror poenget mitt gikk deg hus forbi, jeg skal forklare: Hvis all mat i Norge finnes i USA, og du ikke liker maten der borte i det hele tatt, betyr det også at det ikke finnes noenting du liker her i Norge. Jeg begynner faktisk å lure på hva du spiser kan du nevne3 typiske middagger for deg? Jeg er nysgjerrig på vegetarmat og ønsker å utvide repertoaret mitt.

Når vi snakker om amerikansk mat er det (for oss som liker maten i USA) ikke ensbetydende med junk/fastfood. Jeg og mange andre som har gått i amerkanske supermarkeder vet at de bugner over av gode og rimelige ferskvarer. En litt under gjennomsnittlig grønnsasksdisk i USA er på høyde med de beste her til lands, det eneste som er dyrere der enn her er norsk laks. Man kan selvfølgelig mene alt man orker at alle amerkanske kjøttprodusenter er griske kapitalistiske svin som putter giftige stoffer og farlige hormoner i dyrene sine for å fylle opp pengebingen sin, men sånn er det nok ikke. De sprøyter heller ikke med DDT lengre, så grønnsakene er ganske trygge, og smaker godt i forhold til norske. Det eneste man må lete litt etter er skikkelig grovbrød, men hvis man gidder å bake selv er råvarer til denslags lett tigjengelig. Å bake 2 store grovbrød med fullkorn koster ca $3.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva jeg eter til middag velger jeg å holde for meg selv, da det finnes en hel haug eksperter som vil mene noe om det (har hatt flere leger som skal måle det som er å måles når jeg sier hva jeg eter, men hvor ingen av dem har funnet at jeg mangler noe..). Jeg veier iallfall med mine 49 år det samme som da jeg gikk ut av ungdomsskolen, og har fremdeles en hvilepuls på 35 (vel, i OL-året 94 var jeg nede i 30), slik jeg har hatt i over 20 år. Så får ekspertene si, mene og gjøre hva de vil, men formen min er det iallfal ikke noe galt med.. selv om jeg velger å holde meg VEKK fra all denne populære USA-amerikanske maten som mange sverger til.

Jeg vet, som deg, at det også finnes mat i USA som er lik den vi spiser her i Norge. Men, det er ikke den maten det bugner av i norske butikker som er importert fra den kanten, men snarere all junk/jerk-fooden i tillegg til colaen, popcorn, tyggis og gudene vet hva slags dritt..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har lyst til å legge til at det var en grunn til at jeg valgte å spise det jeg gjør. Jeg har også spist mat som nordmenn flest gjør, men da var formen min noe helt annet enn den har vært etter at jeg valgte å kutte ut all drittmaten (som jeg kaller det, men som jeg innser at de fleste dog liker). Jeg driver ikke med denne lavkarboen som er så populært i dag, men den gangen jeg åt kjøtt lå jeg stort sett på "sofaen og rapte og fordøyde". Etter at jeg kuttet ut den tungfordøyelige maten, fikk jeg en totalt annen form og ikke "fikk jeg syra" så fort som ellers heller.

Nå kan det hende at dette bare gjelder meg og min kropp, og ikke andres, og derfor gidder jeg ikke bruke tid på å forsøke å overbevise andre om at dette også gjelder dem. Det får de evt finne ut av selv. Nå handler også mat for de fleste om noe annet enn bare form, men også smak etc, og derfor får de som nevnt finne ut av hva som er viktigst for dem selv. For meg var valget enkelt, og jeg komemr aldri til å stappe i meg så mye som en eneste burger, cola, +++++, lenger.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.