RasmusPL Skrevet 9. mars 2012 Skrevet 9. mars 2012 Så er der under en uge til fjellturen (5-7 dage på Hardangervidda). På tide at forberede nogle af dagenes højdepunkter - maden. Her en let modificeret udgave af Vandrefantens opskrift, med billeddokumentation nederst. 500 gr havregryn 500 gr dansk øko-smør 400 gr sukker 2 håndfuld rosiner 1 plade god chokolade (200 g) 1 håndfuld hasselnødder 1 håndfuld valnødder 1 håndfuld mandler 1 tsk salt Hak nødder og chokolade, bland med rosiner sukker og havregryn. Smelt smøret, tilsæt saltet, bland al sammen og hæld i panne, ca 3-4 cm tykt lag. 180 grader i 20 minutter. Køl helt! ned og skær i terninger. Sidst delte jeg ud i dagsrationer i plastposer. Let at have i lommen og hive frem ved behov. Siter
josteink Skrevet 10. mars 2012 Skrevet 10. mars 2012 Hei, den såg veldig bra ut, skal prøvast! Har du prøvd å skifta ut halvparten av sukkeret med honning? mvh J Siter
RasmusPL Skrevet 10. mars 2012 Forfatter Skrevet 10. mars 2012 Hej, jeg overvejede at putte honning i også, men lod være denne gang. Den oprindelige opskrift er med 100 g mere sukker. Jeg skiftede ud med ekstra chokolade Siter
kis Skrevet 10. mars 2012 Skrevet 10. mars 2012 ser ut som sjokoladen forsvinner i massen, hva med å ha i mer sjokolade blir mindre smulete tenker jeg, bra oppskrift Siter
kis Skrevet 10. mars 2012 Skrevet 10. mars 2012 vet du ca kaloriverdi på blandingen? hvor mye har du i hver porsion? Siter
Jakob Skrevet 10. mars 2012 Skrevet 10. mars 2012 vet du ca kaloriverdi på blandingen? hvor mye har du i hver porsion? P.L.E.A.S.E. DON´T ASK (Jeg skal indtage bomberne i næst uge...) Siter
TurNisse Skrevet 10. mars 2012 Skrevet 10. mars 2012 Har sett på en lignende oppskrift tidligere også, ikke bare er det suveren snax-mat, men det ser også godt ut.! Er det noen som har prøvd å fryse ned slik kost? Om jeg skulle laget et brett eller 3 nå i Mars, og tar med de siste ut på tur i Juli..? Holdbarhet... Hvordan oppevare? Vil de slagne? Kan de fryses med suksess? Siter
RasmusPL Skrevet 10. mars 2012 Forfatter Skrevet 10. mars 2012 vet du ca kaloriverdi på blandingen? Jeg har regnet på det: De ca to kg råvarer har et samlet energiindhold på 42960 KJ. Det giver et energiindhold på 2148 KJ / 100g, så det er temmelig energitæt. Hvis samtidig regner med lidt tab af vand ved bagningen, kommer vi nok over 2200 kj/100g. Det bliver nok portionsanretninger på 150 g / dag. Jeg har ikke gemt noget over længere tid, men holdbarheden vil jo mindst være som råvarerne, hvis det kommer på køl, dvs et par uger. På frost nok et par måneder. Siter
REs Skrevet 11. mars 2012 Skrevet 11. mars 2012 Dette minner om noe som kalles "indianersnop". http://www.nrk.no/mat/1.6150978 Massevis med kalorier med massevis av karbohydrater. Det er en del fett i nøtter, mandler og smør, men brukt som en energiinnsprøytning i forbindelse med bratte motbakker eller noen timer ekstra gange i løpet av dagen så er det sikkert ypperlig. De fleste ingrediensene her vil nok tåle ganske lang lagring hvis ikke temperaturen blir for høy. Det holder sikkert lenge å bruke kjøleskap.Sukkeret virker jo konserverende og siden det har vert varmet opp så burde det holde i månedsvis. Siter
solbero Skrevet 12. mars 2012 Skrevet 12. mars 2012 Jeg har i mine havrebomber byttet ut halvparten av smøret med solsikkeolje. Det inneholder vel mest energi av alle matoljene (900kcal/100g) og har lite mettet fett (sunnere). Ellers så kan jeg anbefale denne skjokoladen som skikkelig tursnacks: http://www.klikk.no/mat/sjokolade/article740118.ece Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.