finnjpedersen Skrevet 29. januar 2012 Skrevet 29. januar 2012 Jeg behøver ei ny stekepanne og trenger tips/råd. Rast stekepanna jeg har nå, er bulet på midten, og dermed sett sin siste ørret vil jeg tro. Jeg steker såpass mye at jeg vurderer ei "hus-panne" som tåler en trøkk/hard varme. Finnes det tur-panner som er tykkbunnet eller må jeg over på vanlige kjøkkenpanner? Ser her på forumet at noen anbefaler IKEA, men liker flere innspill før jeg bestemmer meg...... Siter
Willy Skrevet 29. januar 2012 Skrevet 29. januar 2012 Hei, Såkalte tur-stekepanner med tynn bunn, enten de heter Rast, Trangia, Bål, Eagle - you name it, er etter min mening ubrukelige! Etter "billigturen" til Bengt og Randulf, hvor de testet den Ikea panna, kjøpte jeg 2 stk. til kr. 29,- /stk. Dette er ca. 3 år siden, og den ene panna er like fin etter mye bruk både på bål og primus. Den andre ligger ennå ubrukt i hylla! Bunnen holder seg stabil og den svir ikke fast maten, men så bruker jeg alltid tre-bestikk på tur. Beste panna jeg har hatt - Anbefales! Siter
Hawk! Skrevet 29. januar 2012 Skrevet 29. januar 2012 Anbefaler Steka fra Ikea, selv om det er nevnt, eneste minus er et litt utsatt håndtak. http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/96225800/ Siter
Bålmann Skrevet 29. januar 2012 Skrevet 29. januar 2012 Jeg kjøpte Steka fra Ikea i høst, men har ikke testet den ennå. Ganske tynn bunn på den synes jeg, men den var jo så billig at den har jeg råd til selv om det eventuelt skulle vise seg å være bomkjøp. Ei panne jeg imidlertid har brukt veldig mye både på gassprimus, omnifuel, men mest på bål, til tross for navnet, er Primus Litech. Den er litt tjukkere enn Trangia og tilsvarende panner, muligens litt tyngre også, men ikke dramatisk synes jeg. Har tålt bruken veldig godt sålangt (ca ti år). Ta en tur i butikk og se (kjenn) på den. http://www.primusshop.no/litech-frying-pan-p-645-c-150.aspx Siter
Hege P. Skrevet 29. januar 2012 Skrevet 29. januar 2012 Kjøpte den stekepanna som Bålmann linker til for noen dager siden. Etter en del bruk på primus må jeg si den virker veldig bra. Liker også at håndtaket kan felles ned. Siter
yexiter Skrevet 29. januar 2012 Skrevet 29. januar 2012 Bruker trangia sin bålpanne, har ikke hatt problemer med den på ti år. Veldig praktisk å kunne enkelt skjøte på håndtaket på panna med ei grov pølsestikke. så kan man sitte der med panna over bålet å riste, woke, steke. Vær bare obs på at det ikke er låsing på håndtaket(vet ikke om det fins på andre panner) Så pannekaketrikset anbefales ikke Den er jo dyr i forhold til ikea sin, men har man råd til omnifuel, har man råd til en slik God tur Siter
Fjellgutt Skrevet 7. oktober 2016 Skrevet 7. oktober 2016 https://www.primusshop.no/produkter/kjeler-og-panner/primus-gourmet-stekepanne-1 Har brukt denne pannen på primus i mange år og er godt fornøyd. Siter
Tor-Erik-L-77 Skrevet 8. oktober 2016 Skrevet 8. oktober 2016 GSI sin stekepanne kan også anbefalles om du skal steke mye. Både jeg og @whistler har brukt denne en stund nå og den holder meget bra. https://www.fjellsport.no/gsi-pinnacle-10-frypan-10.html?gclid=CjwKEAjwj92_BRDQ-NuC98SZkWYSJACWmjhlvZ4XCpI8PQPN_cNhlBpgUM56j-0IdpJRrh1Odo_B8BoCisvw_wcB 1 Siter
fiskekongen Skrevet 8. oktober 2016 Skrevet 8. oktober 2016 Tror nesten brenneren er mer viktig enn selve panna hvis du steker mye. En brenner med stort brennerhode som wisperlite eller BRS sin billigvariant gjør det mulig å steke på tynnere panner. Kombinerer du en slik brenner med IKEA panna har du ett oppsett for skikkelig matlaging. En typisk bråkebrenner eller tilsvarende, og du vil aldri bli fornøyd med stekepanna uansett merke 1 Siter
dsk Skrevet 8. oktober 2016 Skrevet 8. oktober 2016 1 time siden, fiskekongen skrev: Tror nesten brenneren er mer viktig enn selve panna hvis du steker mye. En brenner med stort brennerhode som wisperlite eller BRS sin billigvariant gjør det mulig å steke på tynnere panner. Kombinerer du en slik brenner med IKEA panna har du ett oppsett for skikkelig matlaging. En typisk bråkebrenner eller tilsvarende, og du vil aldri bli fornøyd med stekepanna uansett merke Helt enig når det gjelder panne, og IKEA panna er faktisk favoritt her. Noen bråkebrennere med litt videre flamme er OK, ellers funker det ofte å legge et lokk fra hermetikkboks på kjelestøttene, det demper varmen i midten. dsk 2 Siter
+Walle Skrevet 8. oktober 2016 Skrevet 8. oktober 2016 IKEA pannen fungerer kjempeflott. Er dyktig lei av grillpølser når jeg er på tur med ungene, så sist helg ble det karbonader og hamburger brød med ferdig kuttet salat. Synes jeg fikk fin varmespredning fra Svea'n på IKEA pannen. 3 Siter
TomWithoutVom Skrevet 9. oktober 2016 Skrevet 9. oktober 2016 Jeg bruker ei stålpanne med alusandwich ifra Primus. Link: https://www.primusshop.no/primus-gourmet-stekepanne-1 Bruker den mest på en Optimus Crux gassbrenner som ikke fordeler varmen spesielt bra, men funker fint allikavel hvis man ikke begynner med for hard varme. Det er jo fordelen med mat på tur uansett drivstoff: varmen i panna reguleres fort og greit. Lett å holde ren og veier ikke allverdens. Siter
steingrd Skrevet 26. oktober 2016 Skrevet 26. oktober 2016 Den 10/8/2016 at 21.40, Walle skrev: IKEA pannen fungerer kjempeflott. Har også denne, veldig fornøyd. Funker fint på primus og har også brukt den på bål. Billig og bra! 1 Siter
+zimwalker Skrevet 27. november 2016 Pålogget Skrevet 27. november 2016 Hadde det ikke vært for at jeg har ei fra før, så hadde jeg nå slått til på Skittfiske sitt tilbud nå i helga på Primus sin Gourmet stekepanne i rustfritt stål (med alu kjerne) til kr 120, eventuelt hele Gourmet settet (1,8 liter + 3 liter + stekepanna) til kr 420,-. Er under halv pris ifht til pris hos Fjellsport nå. Obs: Stekepanna veier ca 390g - så denne er til helgene med kos - der en tåler litt ekstra vekt i sekken http://www.skittfiske.no/avdelinger/friluftsliv/stormkjøkken-and-brennere/kjeler/primus/primus-gourmet-frying-pan-150-mm-stekepanne-181939-p0000237741 http://www.skittfiske.no/avdelinger/friluftsliv/stormkjøkken-and-brennere/kjeler/primus/primus-gourmet-frying-pan-150-mm-stekepanne-181939-p0000237741 1 Siter
REs Skrevet 28. november 2016 Skrevet 28. november 2016 Ingen ting er som en god gammel støpejernspenne, men så er den også ganske tung å bære på. Å finne den beste turpanna er ikke så enkelt. Enten er de for tynne og blir bulkete i bunnen, eller så har de et "non stick" belegg som ikke tåler for mye varme eller skarpe gjenstander, eller så er de laget av blankt rustfritt stål og da setter det meste seg fast i bunnen. Min erfaring er at de fleste turpanner fungerer bra hvis du er forsiktig med varmen når du steker og hvis du passer godt på så de ikke blir utsatt for noe som lager bulker i bunnen på dem, men det er kanskje ikke så lett alltid. Siter
borgern Skrevet 29. november 2016 Skrevet 29. november 2016 Har brukt div panner. På bål har jeg brukt Eagle sine stålpanner mye, både 21cm med teflon og 24 cm uten. De leder veldig godt varme og trenger ikke mye flammer for å steke. Men dertil blir ting lett svidd også hvis det er mye varme. DEn største er ikke så god på brenner da varme blir konsentert da metallet er tynt. Teflonbelegget har fått litt slitasje. Men det som nok er favoritten uansett er Trangia Gourmet panna. Den er over 10 år gammel og fungerer som bare det. Er laget i alu med teflon. Belegget har en litt annen farge fått i midten etter mange år men like helt og fin slippeffekt. Gods i bunn på panna er litt tykkere så den steker mye jevnere enn de andre pannene. Er brukt mest på primus men har også vært på bålet stadig. Overaskende hvor bra den tåler bål. Har allerede kjøpt inn en ny på tilbud av samme slag. Skulle erstatte den gamle når den ble utslitt, men så langt har den nye stått ubrukt i litt over 2 år siden den første fremdeles er like bra og i bruk stadig vekk. Siter
fjellræv Skrevet 22. juni 2023 Skrevet 22. juni 2023 Trenger ny panne da jeg ødela trangia-panna som var med i settet første gang jeg skulle bruke den. Ser litt på eagle kvist og den med kobber bunn er bittelitt lettere, men hva er best tro? Tenker den i kobber leder varme litt bedre. Eagle Kvist Eagle kvist kobberbunn Siter
+KjartanE Skrevet 22. juni 2023 Pålogget Skrevet 22. juni 2023 I ekte forumånd anbefaler jeg noe annet enn det du egentlig spør etter 🙂 Den er i tillegg tyngre. Men er helt suveren. GSI OUTDOORS STEKEPANNE 8" 1 Siter
TheSleepwalker Skrevet 22. juni 2023 Skrevet 22. juni 2023 2 hours ago, fjellræv said: Trenger ny panne da jeg ødela trangia-panna som var med i settet første gang jeg skulle bruke den. Ser litt på eagle kvist og den med kobber bunn er bittelitt lettere, men hva er best tro? Tenker den i kobber leder varme litt bedre. Eagle Kvist Eagle kvist kobberbunn Hva skal du bruke den til? I stormkjøkken, på bål, gassbrenner eller rødsprit? Trangia sin er kanon den. Siter
fjellræv Skrevet 22. juni 2023 Skrevet 22. juni 2023 TheSleepwalker skrev (21 minutter siden): Hva skal du bruke den til? I stormkjøkken, på bål, gassbrenner eller rødsprit? Trangia sin er kanon den. På gassbrenner/stormkjøkken og bål. Siter
TheSleepwalker Skrevet 23. juni 2023 Skrevet 23. juni 2023 8 hours ago, fjellræv said: På gassbrenner/stormkjøkken og bål. Ny trangia da, siden det er kjekt at panna passer til stormkjøkkenet. 1 Siter
dsk Skrevet 23. juni 2023 Skrevet 23. juni 2023 Jeg er godt fornøyd med trangiapanna med non-stick, men det krever at du bruker plast/tre redskap i panna. Siter
Måssåbjønn Skrevet 23. juni 2023 Skrevet 23. juni 2023 Jeg har hatt Eagle Kvist med kobberbunn, men opplevde at nonstick-belegget ikke tålte særlig varme. Såklart skal man aldri bruke sterk varme på tom panne, men her var det ikke snakk om 2–3 kW liksom. Så litt sløvhet fra bruker, men også ganske tynt gods på panna som gjør at overflata fort blir (veldig) varm. Så den panna er kassert eter kort tids bruk, da jeg ikke ønsker å ta helserisikoen som slitt/brent teflonbelegg visstnok utgjør. Til hverdags bruker jeg utelukkende støpejerns- og karbonstålpanner, og synes de er mye bedre. De tåler varme mye bedre, har ikke belegg som blir skadelig om det utsettes for varme (eller slites over tid), kan benytte stålredskaper osv. Litt mer kjærlighet i form av vedlikehold av panna må påregnes for å unngå fastbrenning, men de tåler relativt røff bruk, og kan brukes på bål, gass, i stekeovn, induksjon etc. Jeg har derfor lekt med tanken på å dra med IKEA Vardagen karbonstålpanne på tur, selv om den veier noe mer enn aluminium- eller lette stålpanner, og ikke har sammenleggbart/avtakbart håndtak. Så i mitt søk etter turpanner i karbonstål var det dessverre lite å oppdrive, men kom over en som virka interessant for min del: OXO Outdoor 8" Carbon Steel Pan med avtakbart håndtak. Dessverre vanskelig å oppdrive her til lands, og veier jo tross alt mer enn klassiske turpanner. Så inntil videre blir det nok å bruke Trangia-panna med nonstick slik som @dsk. Siter
fjellræv Skrevet 23. juni 2023 Skrevet 23. juni 2023 TheSleepwalker skrev (4 timer siden): Ny trangia da, siden det er kjekt at panna passer til stormkjøkkenet. Har egentlig tenkt å bytte ut hele stormkjøkkenet med en enkel brenner etterhvert, har brukt panner som ikke er beregna for trangia stormkjøkken også uten problemer. Har innsett jeg har relativt tungt sekk på tur så prøver å få ned vekta mest mulig også. Siter
Larix Skrevet 23. juni 2023 Skrevet 23. juni 2023 (endret) Jeg har, i flere år, endt opp med å, stort sett, bruke ei slik: KAVALKAD Stekepanne, svart - IKEA Eller, det er nok en forløper jeg har, for jeg kan ikke huske dette navnet, men det virker som det er nogenlunde samme panna. Lett, forbausende slitesterk, billig, og fordeler varme ganske greit. Brukes både på gassbrenner, bensinbrenner og bål. Ulempen er at den har fast håndtak. Røra til linken: https://www.ikea.com/no/no/p/kavalkad-stekepanne-svart-00267706/ Endret 23. juni 2023 av Larix Link... Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.